spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

H Ασίνη Αργολίδας υποδέχεται τους κατοίκους της Ασίνης-Κορώνης Μεσσηνίας

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ο ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων μαζί με τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Ασίνης και Αγίας Παρασκευής “Το Καστράκι”, συνδιοργανώνουν το πρωί του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου τη συνάντηση των Ασιναίων κατοίκων από την Κορώνη της Μεσσηνίας, με τους Ασιναίους του νομού Αργολίδας.

Η συνάντηση θα γίνει στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου της Ασίνης. Θα υπάρξει εκδήλωση υποδοχής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης.

Από την πόλη-κράτος της Αρχαίας Ασίνης, της Μυκηναϊκής εποχής, οι κάτοικοι έφυγαν και δημιούργησαν τρανό πολιτισμό, στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, τη σημερινή Κορώνη της Μεσσηνίας.

Μετά από 2.700 χρόνια μάς τιμά η συλλογική επίσκεψη των σημερινών Ασιναίων της Κορώνης” αναφέρει η ανακοίνωση του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Ασίνης και Αγίας Παρασκευής “Το Καστράκι”.

Φωτογραφία από εκδρομή των κατοίκωντης Ασίνης Αργολίδας στην Κορώνη: Ο βυζαντινός χριστιανικός ναός της Αγίας Σοφίας, μέσα στο Κάστρο της Κορώνης, κατασκευασμένος από αρχιτεκτονικά κατάλοιπα του αρχαιοελληνικού ναού του Ασιναίου Απόλλωνα.

spot_img