spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

40 χρόνια από την «Αλλαγή» – Η ανάρτηση του Γιάννη Γαλανόπουλου με φωτογραφίες από την Αργολίδα

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Μια επετειακή (και ιδιαίτερα συγκινητική για πολλούς) ανάρτηση έκανε στο facebook o δημοσιογράφος Γιάννης Γαλανόπουλος καθώς συμπληρώθηκαν 40 χρόνια (18 Οκτωβρίου 1981) από την ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και την «Αλλαγή» στη ζωή του τόπου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται γνωστά πρόσωπα, πολλά από τα οποία δεν βρίσκονται ανάμεσά μας…

Γράφει ο (νεαρός τότε) Γιάννης Γαλανόπουλος:

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

18 Οκτώβρη 1981… 40 χρόνια πριν ακριβώς…

Η μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου που σηματοδότησε μια τεράστια αλλαγή στην πολιτική ζωή της χώρας..

Σαν χθες, στο ξεκίνημα της δημοσιογραφικής δουλειάς κι ενεργός, ως… νεολαίος, στα πολιτικά και κομματικά δρώμενα της εποχής (ήμασταν πολύ ρομαντικοί ακόμη..)

Από το αρχείο μου ιστορικές φωτογραφίες της βραδιάς εκείνης στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στο παλιό Ναύπλιο, στην Αμαλίας, στο κατάστημα του Νίκου Σταματάκη όπως θυμούνται οι …παλιοί (τότε δεν υπήρχαν ..exit polls και η νύχτα ήταν μεγάλη).

Η ώρα των αποτελεσμάτων και των πανηγυρισμών… Μέσα και έξω από το εκλογικό κέντρο.

Κάποια πρόσωπα στις φωτογραφίες, όπως θα δείτε, δυστυχώς έχουν φύγει από κοντά μας και μένει η γλυκιά ανάμνησή τους. (Οι Ναυπλιώτες και Αργείοι θα αναγνωρίσετε αρκετά πρόσωπα).

Στη φωτογραφία με τους ..έξι, στην πρώτη ..επινίκια συνεστίαση (ΕΛΑΦΙΝΑ ή ΓΩΝΙΑ, δεν είμαι σίγουρος) η ..αφεντιά μου (με μαύρη γενειάδα τότε..) ο εκλεγείς βουλευτής Σπήλιος Βασιλείου (ο έτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Γιάννης Κουτσογιαννης ), ο Χρήστος Κατσίλας και οι αείμνηστοι Γιάννης Πιτσάκης, Γιώργος Δερνίκος και Άλκης Προκοπίου.

Ιστορικές μέρες, άλλη εποχή ..τα νιάτα μας τα ..ηρωικά.

Πόσα έχουν αλλάξει από τότε, πόσο έχουμε αλλάξει…

 

spot_img