Η Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου για τον απολογισμό πεπραγμένων 2019-2020 του Δήμου

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου

Αν άκουγε κάποιος την εισήγηση της δημοτικής Αρχής θα φανταζόταν ότι μάλλον ζούμε σε κάποιον άλλο πλανήτη, χωρίς να υπάρχει Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες δυνάμεις εκτός Δήμου που να καθορίζουν την σημερινή κατάσταση. Δεν ακούστηκε κουβέντα για την κυβερνητική πολιτική απέναντι στους Δήμους και τις Περιφέρειες, σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.Πως είναι όμως δομημένα τα έσοδα; Τι πληρώνουν οι δημότες και οι κάτοικοι από την τσέπη τους; Που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα;

Πρώτα να βάλουμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο  έδρασαν οι δημοτικές αρχές αυτά τα δυο χρόνια. Το 2019 είναι η πρώτη χρονιά μετά το “τέλος των μνημονίων”. Αυτά τα μνημόνια που τελείωσαν αλλά όλοι οι εφαρμοστικοί τους νόμοι  έμειναν εδώ. Το 2020 ήταν η χρονιά της πανδημίας που αποκάλυψέ τα τεράστια κενά στη Δημόσια Υγεία και όχι μόνο. Αυτά τα δύο χρόνια περάσαμε από τη φάση της αναιμικής ανάκαμψής στη φάση της ύφεσης. Η πανδημία επιτάχυνε αυτή τη διαδικασία. Κατά την διάρκεια της πανδημίας η δημοτική Αρχή δεν δέχτηκε ποτέ να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο πώς θα διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση μέτρα προστασίας του λαού.

Οι δημοτικές αρχές λοιπόν καλέστηκαν να εφαρμόσουν μνημονιακούς και άλλους αντιλαϊκούς νόμους. Χαρακτηριστική είναι η κατεύθυνση που έδωσε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας (ΜΠΔΣ) 2018-2022 που είχε ως ταβάνι την χρηματοδότηση του κράτους προς τους ΟΤΑ (Περιφέρειες-Δήμοι) 2,5 δις ευρώ την ίδια στιγμή που οι Δήμοι με κάθε λογής φορολογία μάζευαν 2,7 δις ευρώ το χρόνο. Υπήρχε δηλαδή μια αναλογία στη  φορολογία περίπου 40% επιδότηση από το κράτος και 60% φορολογία από τους Δήμους, αναλογία που υπήρξε και στο Δήμο μας. Επιπλέον αυτών των δεδομένων είναι και το κόψιμο κατά 70% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, της χρηματοδότησης δηλαδή του Κράτους προς τους Δήμους.Η δημοτική αρχή λοιπόν που δεν αναφέρει καν αυτά τα δεδομέναστον απολογισμό είναι φανερό για ποιανού το συμφέρον παλεύει.

Πρώτη προτεραιότητα για εμάς ήταν και είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Αυτό μεταφράζεται σε αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, έργα αντισεισμικής θωράκισης. Στην αντισεισμική θωράκιση έχουμε όλα τα δημόσια κτίρια να μην είναι ελεγμένα με το κτίριο του Γυμνασίου ειδικότερα να χρειάζεται άμεσα έλεγχο.Το θέμα αυτό έχει μπει πολλές φορές και αυτός ο έλεγχος δεν έχει γίνει ακόμα.Για την αντιπυρική θωράκιση τα πράγματα είναι γνωστά τα βλέπουμε κάθε χρόνο. Ειδικά η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε φροντίσει ούτε για την πυρασφάλεια των σχολείων. Και οι δύο δημοτικές αρχές αποδέχτηκαν την ελάχιστη χρηματοδότηση των 65,000 ευρώ! για την πυρασφάλεια όλου του Δήμου η οποία μάλιστα χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει ανάγκες προσωπικού άλλου αντικειμένου και βέβαια να εκπληρώσει προεκλογικές υποχρεώσεις.Μαζί με αυτά είχαμε την δασική και την πυροσβεστική υπηρεσία του Νομού να είναι αποψιλωμένες τόσο από προσωπικό όσο και από μέσα πυρόσβεσης. Στα αντιπλημμυρικά έργα παίζεται το ίδιο έργο, κύρια με ευθύνη της Περιφέρειας.Ακόμα και στο βίντεο που πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται η αναντιστοιχία αναγκών που υπάρχουν και παρεμβάσεων που έγιναν.

Κορυφαίο γεγονός που αποκαλύπτει τη γύμνια τόσο του κράτους όσο και της δημοτικής αρχής που τα παρέλαβε είναι τα περιβόητα σχέδια Βορέας, Δάρδανος και Εγκέλαδος. Σχέδια επί χάρτου που καμμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα στο δήμο μας, που δεν προβλέπουν χρηματοδότηση και προσλήψεις και που κανένας από τη δημοτική αρχή δεν μπήκε στο κόπο να διαβάσει. Γιατί αν τα διάβαζε δεν θα έστελνε το Δήμαρχο στο Δήμο Ευρώτα για επιστασία όπως έγραφαν τα σχέδια… Το αποτέλεσμα αυτού του σχεδιασμού της κυβέρνησης  το έζησε και το ζει, δυστυχώς, με τραγικό τρόπο και φέτος όλη η Ελλάδα.

Στο τομέα της Παιδείας είχαμε και λόγω της πανδημίας επιπλέον μέτρα στα σχολεία. Τα μέτρα αυτά ήταν τμήματα με περισσότερους μαθητές και “το άνοιγμα των παραθύρων”. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η δημοτική αρχή δεν μίλησε ποτέ ούτε για αραίωμα τμημάτων, ούτε για προσωπικό καθαριότητας και κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείουκαι με πλήρες ωράριο  ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλά υγιεινής.Ούτε μίλησε για μονιμοποίηση των χιλιάδων αναπληρωτών που κάθε χρόνο αναπληρώνουν τον εαυτό τους και στα σχολεία του Δήμου μας. Πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα υπογράφοντας έγγραφο που αναφέρει ότι για να γίνει η χρηματοδότησημέσω ΕΣΠΑ του νέου κτιρίου στο δημοτικό Λυγουριούτα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου θα κλείσουν και το νέο σχολικό συγκρότημα να έχει δυναμικότητα 300 παιδιά.Συμφωνεί δηλαδή με την πολιτική Ε.Ε. και κυβέρνησης που θέλει κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολείων και μείωση του “κόστους” της εκπαίδευσής. Να σημειώσουμε ότι αυτές τις μέρες με απόφαση της κυβέρνησης συγχωνεύονται εκατοντάδες σχολικά τμήματα. Ενισχύεται έτσι ο στόχος για το φθηνό και αυτόνομο σχολείο, των ιδιωτικών φορέων, των επιχειρήσεων και των  ΜΚΟ, με βαθιά το χέρι στην τσέπη για τους γονείς.

Αξίζει να σταθούμε και σε κάποια άλλα σημεία που αποκαλύπτουν και αυτά με την σειρά τους την αντιλαϊκή πολιτική της Δημοτικής αρχής.

Πρώτο όσο αφορά τους φόρους και τα χαράτσια:

  • Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή προϋπολόγισε1.681.643 ευρώ εμμέσους ή άμεσους φόρους προς τους δημότες βεβαίωσε 1.548,438 € και είσπραξε 951.056 €.Η σημερινή δημοτική αρχή προϋπολόγισε 1.958.731 ευρώ εμμέσους ή άμεσους φόρους προς τους δημότες βεβαίωσε 1.653.424 € και είσπραξε 983.713 €.
  • Επιπλέον αυτών η δημοτική Αρχή Χρόνη απέρριψετην πρόταση μας για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ευπαθών ομάδων το 2019 και αναγκάστηκεναφέρει παρόμοια πρόταση το 2020 αφού ίσως είμασταν ο μοναδικός δήμος που δεν είχε ειδικό τιμολόγιο. Η προηγούμενη δημοτική Αρχή βεβαία είχε απορρίψει όλες τις φορές την πρότασή μας.
  • Απέρριψε ακόμα την πρόταση μας για μείωση των τιμολογίων του νερού άρδευσης ώστε να διαμορφωθεί στα 6 ευρώ η ώρα, διαφορά που πρόκυπτε μόνο από την κερδοφορία που είχε ο Δήμος εις βάρος των αγροτών το προηγούμενο διάστημα (χρήση 2019).
  • Το 2020 δημιουργήθηκε και ηΚοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Επιδαύρου. Ενώ δεν είχεξεχρεωθείη παλιά που έκλεισε λόγω χρεών (πάνω από 400.000 €) άνοιξαν καινούρια. Λέγαμε τότε ότι ανοίγει ο δρόμος για μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και για σταδιακή πλήρη ιδιωτικοποίησή τους. Σήμερα έχουμε λοιπόν έναν προϋπολογισμό της επιχείρησης που προβλέπει 36.000 ευρώ επιπλέον χαράτσωμα.Ενώ υπάρχουν ακόμα εργαζόμενοι της προηγούμενης επιχείρησης απλήρωτοι, κάποιοι από το 2006…
  • Αποκαλυπτική ήταν και η συζήτηση για τον νέο κανονισμό λειτουργίας κοιμητηρίων, εκεί που πέρα από τα χαράτσια που έβαλε ή διατήρησε η δημοτική Αρχή Χρόνη (τέλος ταφής, τέλος διατήρησης, τέλος καλλωπισμού κλπ) στη συζήτηση μπήκαν ακόμα και τα χρήματα από το παγκάρι των εκκλησιών που βρίσκονται εντός των κοιμητηρίων.

Είχαμε λοιπόν χαράτσια μέχρι το θάνατο κι ακόμα παραπέρα και από τις δύο δημοτικές αρχές.

Σημαντική είναι και η βιομηχανία απευθείας αναθέσεων που συνεχίζεται.Την διετία 2019-2020 είχαμε 360 αποφάσεις απευθείας ανάθεσης στο διαύγεια, 108 από τη δημοτική αρχή Γκάτζιου και 252 από τη δημοτική αρχή Χρόνη που αφορούσαν αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Για τις εργασιακές σχέσεις στους δήμουςτα δύο αυτά χρόνια οι δημοτικές αρχές ενίσχυσαν τους τομείς της ελαστικής εργασίας, της ανακύκλωσης της ανεργίας με 8μηνα, 5μηνα, δίμηνα προγράμματα κλπ. Χαρακτηριστικός είναι και ο προγραμματισμός προσλήψεων που έκανε η προηγούμενη δημοτική Αρχήκαι συμφωνούσε από τότε και η σημερινή δημοτική αρχή. Με ένα οργανόγραμμα πάνω από 65 θέσεις με καλυμμένες γύρω στις 35 προγραμμάτισαν την τετραετία 2019 – 2023 μόλις 9 προσλήψεις δηλαδή όσες και οι αποχωρήσεις.

Ειδική αναφορά αναγκαζόμαστε να κάνουμε στην αδιαφάνεια που επικρατεί στο Δήμο και με την προηγούμενη αλλά κυρίως με αυτήν τη δημοτική αρχή. Δεν αναφερόμαστε μόνο σε ερωτήσεις όπως για τα απορρίμματα που η απάντηση του Δημάρχου ήταν “δεν σου λέω”. Αναφερόμαστε στις δεκάδες αιτήσεις που έχουμε κάνει και αφορούν στοιχεία του δήμου που η δημοτική αρχή τα αποκρύπτει. Αιτήσεις για τα εν εξελίξει δικαστήρια που έχει ο δήμος και που οι δικαστικές αποφάσεις αποζημίωσηςκοστίζουν χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο στους δημότες, στοιχεία που αφορούν τα έργα, τη νομιμοποίηση του λιμένα της Παλαιάς Επιδαύρου, τους εργαζόμενους του Δήμου, ακόμα και τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα πρακτικά μάλιστα με το που ανέβηκε η νέα ιστοσελίδα του δήμου εξαφανίστηκαν από αυτή. Μόλις πρόσφατα (7/2021) ανέβηκαν τα πρακτικά του 2020. Τα πρακτικά όλων των προηγούμενων χρόνων παραμένουν εξαφανισμένα. Ένας δημότης δηλαδή, που θα θέλει να δει εάν όλες αυτές οι αναφορές που έγιναν στον απολογισμό ισχύουν δεν μπορεί να το κάνει.Ακόμα δεν φέρατε καν σε συζήτηση κανένα από τα ψηφίσματα που σας φέραμε γιατί εάν ακουγόντουσαν τα αιτήματα των αγροτών ή των εργαζόμενων στο χώρο της τέχνης θα στεναχωρούσατε τους φίλους σας στην κυβέρνηση.

Ειδική αναφορά θα κάνουμε και στη διαχείριση των απορριμμάτων αφού και η  προηγούμενη και η σημερινή δημοτική αρχή το μόνο που προσπάθησαν να διαφυλάξουν είναι τα κέρδη των σκουπιδοεργολάβων. Μία σύμβαση που προβλέπει ότι η ΤΕΡΝΑ θα έχει εγγυημένη κερδοφορία για 28 χρόνια, με ρήτρες ποσότητας και ποιότητας και με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιδότηση. Το αποτέλεσμα θα είναι επιπλέον αύξηση των δημοτικών τελών και επιπλέον χαράτσωμα του λαού που μπορεί να φτάσει και τον διπλασιασμό τους. Φανταστείτε τον ίδιο ζήλο που έδειξαν για τους σκουπιδοεργολάβους να το έδειχναν για παράδειγμα για τους αγρότες και να διεκδικούσαν μαζί τους κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους. Για το λάδι, το γάλα, τα εσπεριδοειδή, τα πυρηνόκαρπα κ.α. Αλλά όχι, αυτούς θα τους σώσουν οι ΜΚΟ όπως το Δίκτυο Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων  που χρόνια τώρα “αναδεικνύει” και “προβάλλει” τα προϊόντα της περιοχής. Η δημοτική Αρχή μαςέβαλε και σε μια σειράακόμα ΜΚΟ και έστησε μάλιστα και αναπτυξιακό οργανισμό.

Οι ΜΚΟ όπως και οι αναπτυξιακοί οργανισμοί είναι ένα εργαλείο πολύ παλιό, διεφθαρμένο και σάπιο που σκοπό έχουν να περάσουν κομμάτια υπηρεσιών της τοπικής διοίκησης στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στο ιδιωτικό κεφάλαιο αντικαθιστώντας το ρόλο των υπηρεσιών του Δήμου, θέτοντας το προσωπικό του στο περιθώριο και ανοίγοντάς το δρόμο για νέες εργασιακές σχέσεις. Ακόμα είναι και ένας τρόπος να παίρνουν δουλειές κολλητοί και ημέτεροι.

Τόπος να ζεις είναι ο τόπος που έχει ευτυχισμένους ανθρώπους, με εργασία με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Είναι τόπος χωρίς κοινωνικές ανισότητες και χωρίς αποκλεισμούς. Είναι ο τόπος που συγκρούεται αποφασιστικά με το κέρδος των ομίλων, με τα κάθε λογής αναπτυξιακά σχέδια, με την αστική πολιτική για το περιβάλλον, τη φορολογία, την καταστολή, τοπική και κεντρική. Τόπος να ζείς είναι ο τόπος που αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, άρχουσας τάξης, ΕΕ και ΝΑΤΟ όχι ο τόπος που κάνει τους ΝΑΤΟικούς επίτιμους δημότες.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση με κάθε τρόπο και μέσα αλλά και έξω από το δημοτικό συμβούλιο διεκδικήσαμε και διεκδικούμε:

  • Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την ΤΔ και των οφειλόμενων σ’ αυτή.
  • Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους δήμους πεδίο επιχειρηματικής δράσης και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Να καταργηθεί κάθε τοπική φορολογία, κάθε έμμεση φορολογία.
  • Σχεδιασμό και υλοποίηση σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, άλλες καταστροφές, από καιρικά φαινόμενα, ρύπανση και μόλυνση του νερού και του αέρα. Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες κτιριακές και κοινωνικές υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών. Γενναία χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.
  • Να μην μεταφερθούν αρμοδιότητες που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους για ανάπτυξη – λειτουργία στην Τοπική Διοίκηση, γιατί αυτό σημαίνει τελικά μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού. Εντείνουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς (Υγεία – Πρόνοια, Παιδεία) με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.
  • Εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξη νέων δημόσιων κοινωνικών δομών με σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ανταπόδοσης, των ΣΔΙΤ, των ΜΚΟ και των ΚΟΙΝΣΕΠ σε υπηρεσίες και αρμοδιότητες του δήμου.
  • Επαρκή και άμεση στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και δομών του δήμου και δημιουργία νέων (Βρεφικοί – Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, ΚΑΠΗ, κλπ.), με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων, με πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων όπως ορίζουν οι μνημονιακές πολιτικές. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τέλος καταγγέλλουμε τη στάση τόσο του Προέδρου του Δ.Σ. όσο και του Δημάρχου για την διαδικασία του απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής.

Όπως αναφέρει το Αρθρο 13 σημείο 4 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλιού:

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επιμελείται σε συνεργασία με το Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη σωστή οργάνωση της συνεδρίασης και την εμπεριστατωμένη σύνταξη του απολογισμού των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής στους τομείς που αφορούν την οικονομική κατάσταση, τη Διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.
Με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου πέντε (5) μέρες πριν από τη συνεδρίαση βρίσκονται στη διάθεση των δημοτικών παρατάξεων το κείμενο του απολογισμού πεπραγμένων με όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν πήραμε κανένα εμπεριστατωμένο κείμενο απολογισμού. Το μόνο που μας δόθηκε ήταν τα έσοδα και τα έξοδα του 2019 και του 2020 και αυτά με επιφύλαξη και αυτά εκτός της προθεσμίας που αναφέρει ο κανονισμός. Επιπλέον δεν μας δόθηκε κανένα έγγραφο που να αφορά στην διοίκηση του Δήμου ούτε κάποιο που να αφορά το πρόγραμμα δημοτικής δράσης.

Επειδή το ίδιο έργο είχε παιχτεί και το 2019 για τον απολογισμό του 2018 (τότε δεν μας είχαν δώσει απολύτως τίποτα) είχαμε ζητήσει με αίτηση μας επιπλέον στοιχεία που ούτε αυτά μας δόθηκαν. Συγκεκριμένα είχαμε ζητήσει τα στοιχεία του απολογισμού του 2020 (αρ.πρ. 3551/25-08-2020), τα στοιχεία του απολογισμού του 2021 (αρ.πρ. 4410/30-08-2021), στοιχεία για τους εργαζόμενους του δήμου (αρ.πρ. 4409/30-08-2021), στοιχεία για τις δικαστικές υποθέσεις (αρ.πρ. 4408/30-08-2021), στοιχεία για τα έργα του 2019-2020 (αρ.πρ. 4407/30-08-2021) και στοιχεία για το Τεχνικό Πρόγραμμα (αρ.πρ. 4404/30-08-2021).

Επιπλέον όλων αυτών ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν μας άφησε ούτε να δευτερολογήσουμε όπως όριζε η διαδικασία που ο ίδιος πρότεινε στην αρχή της συνεδρίασης.

Όση προσπάθεια και εάν κάνει η δημοτική Αρχή με ψέματα και τερτίπια δεν μπορεί να κρυφτεί από την πραγματικότητα.

Επίδαυρος 16/10/2021

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου

Μπουρδάκος Ναπολέων, Δημοτικός Σύμβουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Δ. Ορφανός: Αυτό που πρέπει να οικειοποιηθεί ο κ. Κωστούρος είναι τα υπέρογκα χρέη του Δήμου

Δήλωση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού Διαμαρτύρεται μέχρι γραφικότητας ο τέως δήμαρχος ότι η σημερινή δημοτική αρχή καπηλεύεται τα έργα του! Πότε και ποια έργα...

Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και ένα μήνα η Παλαιά Επίδαυρος – Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και ένα μήνα η Παλαιά Επίδαυρος Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου Στις 12 Μαρτίου με ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΕΠ  ειδοποίησε τους...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ναύπλιο λόγω ασφαλτοστρώσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ναύπλιο λόγω έργων Λόγω ασφαλτοστρώσεων θα υπάρξει στο Ναύπλιο την Πέμπτη 18 Απριλίου, ως τις 5 το απόγευμα, διακοπή της κυκλοφορίας και...

Δ. Ορφανός: Αυτό που πρέπει να οικειοποιηθεί ο κ. Κωστούρος είναι τα υπέρογκα χρέη του Δήμου

Δήλωση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού Διαμαρτύρεται μέχρι γραφικότητας ο τέως δήμαρχος ότι η σημερινή δημοτική αρχή καπηλεύεται τα έργα του! Πότε και ποια έργα...

Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και ένα μήνα η Παλαιά Επίδαυρος – Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και ένα μήνα η Παλαιά Επίδαυρος Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου Στις 12 Μαρτίου με ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΕΠ  ειδοποίησε τους...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ναύπλιο λόγω ασφαλτοστρώσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ναύπλιο λόγω έργων Λόγω ασφαλτοστρώσεων θα υπάρξει στο Ναύπλιο την Πέμπτη 18 Απριλίου, ως τις 5 το απόγευμα, διακοπή της κυκλοφορίας και...

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε και στο Ναύπλιο

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε και στο Ναύπλιο Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» υποδέχθηκε το Ναύπλιο, την Τετάρτη 17 Απριλίου.  Η Ολυμπιακή...

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε και στο Ναύπλιο

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε και στο Ναύπλιο Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» υποδέχθηκε το Ναύπλιο, την Τετάρτη 17 Απριλίου.  Η Ολυμπιακή...

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου την Ολυμπιακή Φλόγα η οποία ξεκίνησε την πορεία...

Η απεργιακή κινητοποίηση στο Άργος

Η απεργιακή κινητοποίηση στο Άργος Απεργιακή κινητοποίηση οργανώθηκε το πρωί της Τετάρτης 17/4 στο Άργος με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ, σωματείων και πολιτών. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων,...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Η καταξιωμένη συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου

Μαρία Παπαγιάννη στο Δημοτικό Νέας Κίου Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων...

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων για την αίτηση χορήγησης δανείου

Την Παρασκευή 19 Απριλίου (3.30μμ), θα γίνει κατεπείγουσα συνεδρίαση...

Δ. Ορφανός: Αυτό που πρέπει να οικειοποιηθεί ο κ. Κωστούρος είναι τα υπέρογκα χρέη του Δήμου

Δήλωση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού Διαμαρτύρεται μέχρι γραφικότητας ο...

Ευχαριστήριες δηλώσεις του δημάρχου Ναυπλιέων Δ. Ορφανού

Ευχαριστήριες δηλώσεις του δημάρχου Ναυπλιέων Δ. Ορφανού Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων,...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ναύπλιο λόγω ασφαλτοστρώσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ναύπλιο λόγω έργων Λόγω ασφαλτοστρώσεων θα υπάρξει...

“Ελληνικό Διπλό” …σερβίρει το “Salud!” στο Άργος

Ένα live μουσικό πρόγραμμα μς το συγκρότημα "Ελληνικός Διπλός"...