spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Στο πιάτο: Τυρομπουγάτσα με σιμιγδαλόκρεμα από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Τυρί, αυγό και σιμιγδάλι
στρώθηκαν στον πεντοζάλη
κι έφτιαξαν μία μπουγάτσα
αφρατούλα και καπάτσα!

.

Τυρομπουγάτσα με σιμιγδαλόκρεμα
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Υλικά:
• 2 φύλλα σφολιάτας
• ½ κιλό ημίσκληρη φέτα*
• 3 ½ φλυτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
• 5 κ/σ ψιλό σιμιγδάλι
• 100 γρ. μαργαρίνη
• 3 ελαφρώς χτυπημένα αυγά
• 1 πρέζα αποξηραμένος δυόσμος
• 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
• λευκό πιπέρι

* Την ημίσκληρη φέτα προμηθευτήκαμε από το κατάστημα ΑΡΓΟΓΑΛ-Κορομίχης στο Άργος.

 

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να πάρει βράση. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη μαργαρίνη, τα αυγά, τον δυόσμο και τέλος το πιπέρι. Ανακατεύουμε διαρκώς με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί η σιμιγδαλόκρεμα.

Την αφήνουμε να κρυώσει και συμπληρώνουμε τη φέτα,

αφού πρώτα τη σπάσουμε με το χέρι.

Σε πυρίμαχο ορθογώνιο σκεύος απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τρυπάμε με ένα πιρούνι, για να μη φουσκώσει το φύλλο.

Συμπληρώνουμε την τυρένιασιμιγδαλόκρεμα

και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Χαράσσουμε σε κομμάτια το φύλλο χωρίς να διαπερνάμε τη σιμιγδαλόκρεμα.

Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσει και να φουσκώσει το φύλλο σφολιάτας.

Αφήνουμε την τυρομπουγάτσα μας να σταθεί εκτός φούρνου, κόβουμε και απολαμβάνουμε!

 

* Την ημίσκληρη φέτα προμηθευτήκαμε από το κατάστημα ΑΡΓΟΓΑΛ-Κορομίχης στο Άργος.

 

Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou

spot_img