spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Τζανακόπουλος στο Ναύπλιο: Το Κοινωνικό Κράτος να μετατραπεί σε πυλώνα ανάπτυξης

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο Ναύπλιο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος και ανέλυσε τις προτάσεις του κόμματός του για μια νέα αρχή, με οδηγό την Κοινωνία.

Η ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα που θα φέρει μια αριστερή πλειοψηφία η οποία θα ρίξει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έδωσε έμφαση στη δημιουργία ενός κοινωνικού Κράτους που θα μετατραπεί σε πυλώνα ανάπτυξης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τάκης Παπαϊωάννου ενώ ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας απηύθυνε χαιρετισμό όπου αναφέρθηκε στην υπάρχουσα κατάσταση, στην αποτυχία της Κυβέρνησης και στην προοπτική που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στις ευθύνες της Κυβέρνησης σε όλους τους τομείς.

Στην πλήρως αποτυχημένη διαχείρηση της πανδημίας, όπου η χώρα μας βρίσκεται στη χειρότερη θέση πανευρωπαϊκά σε ποσοστό θανάτων. Στη μη στήριξη και ενδυνάμωση του ΕΣΥ όπου ουσιαστικά στηρίζονται οι ιδιώτες επιχειρηματίες της Υγείας, στο γεγονός ότι χάνονται ζωές και από άλλες αιτίες αφού επηρεάζονται από τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ. «Ο θάνατος είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, ουσιαστικά ένα μικρό χωριό, χάνεται κάθε εβδομάδα».

 

«Η Κυβέρνηση, με βάση τον νέο προϋπολογισμό, μειώνει κατά 12% τις δαπάνες για την Υγεία και αυξάνει κατά 42% τις στρατιωτικές δαπάνες», επεσήμανε.

Αναφέρθηκε στην παρωδία του «επιτελικού κράτους» απέναντι σε φωτιές και πλημμύρες,  βιώνοντας «τα αποτελέσματα της τραγικής αποτυχίας του κ. Μητσοτάκη».

Αναφέρθηκε στην έλλειψη κοινωνικού κράτους όχι μόνο στην Υγεία αλλά και στην Παιδεία (χαρακτήρισε τη Ν. Κεραμέως ως τη χειρότερη με διαφορά υπουργό Παιδείας από τη Μεταπολίτευση) και έκανε εκτενή αναφορά στην οικονομική πολιτική, τα εργασιακά, την έλλειψη στήριξης στους μικρομεσαίους στους οποίους δεν επιτρέπεται να βοηθηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψηςενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την ακρίβεια και την υλική στέρηση που αναμένεται: “Την ώρα που προελαύνει η ακρίβεια, ξεπουλούν τη ΔΕΗ, την κάνουν δώρο σε ιδιώτη”.

«Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να στηρίξει τους πολύ πλούσιους και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα» είπε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ανφέρθηκε στην ανάγκη για ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους.

Δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και στην ύπαρξη προσώπων από την ακροδεξιά σε αυτήν.

Ο κ. Μητσοτάκης ρίχνει για όλα την ευθύνη στην κοινωνία. Είτε οι πολίτες, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φταίνε για όλα» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ωστόσο, ανέφερε πως παρά τη συνεχή προπαγάνδα των ΜΜΕ που σιτίζονται από λίστες τύπου Πέτσα, ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει τι πραγματικά συμβαίνει.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέληξε: «Υπάρχει σύγκρουση δύο κόσμων: Η σύγκρουση του προοδευτικού χώρου με τη ΝΔ που φλερτάρει με την ακραία δεξιά φορώντας ταυτόχρονα ένα νεοφιλελεύθερο προσωπείο. Στόχος είναι το Κοινωνικό Κράτος να μετατραπεί σε πυλώνα ανάπτυξης».

spot_img