spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Γκιόλας για προϋπολογισμό: Με τη σέσουλα οι προβλέψεις για ανάπτυξη, με το ζύγι οι κοινωνικές παροχές

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας στο πλαίσιο της συζήτησης για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, άσκησε σκληρή κριτική στις προτάσεις της Κυβέρνησης για τη χρονιά που έρχεται, αποκαλύπτοντας τις μεγάλες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα από την αδιαφορία των κυβερνώντων και τα ενισχυτικά μέτρα που προτίθενται να πάρουν υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τόνισε ακόμη:

  • Τα χρήματα που προτίθεται να δαπανήσει η Κυβέρνηση για ανακούφιση και στήριξη των μη εχόντων είναι ελάχιστα και γνωρίζει ότι δεν αρκούν.

 

  • Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ξαναφέρνει μεγάλη Δημοσιονομική Προσαρμογή της τάξης 6,8% δηλαδή ύψους 11,8 δις ευρώ, που θα κάνει φτωχότερη την πλειονότητα των φορολογουμένων.

 

  • Παρά τις υπερφίαλες διακηρύξεις οι φόροι αυξάνονται 9,2% υπερδιπλάσια από το ΑΕΠ 4,5%.

 

  • Περικόπτονται ή εκμηδενίζονται η μείωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος, η ενίσχυση στον Κοινωνικό τουρισμό, η πρόσθετη στήριξη στον αγροτικό τομέα, τα Προγράμματα ΓΕΦΥΡΑ 1 και 2.

 

  • Οδηγούνται σε αφανισμό οι ΜμΕπιχειρήσεις με τον επικείμενο αποκλεισμό τους από τον Τραπεζικό δανεισμό, με τη στοχευμένη εξαγορά ή τη συγχώνευσή τους με τους μεγάλους.

Δείτε την ομιλία στο βίντεο που ακολουθεί:

 

spot_img