spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Προειδοποίηση του 112 και στην Αργολίδα για την κακοκαιρία

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Το βράδυ της Τετάρτης, οι πολίτες στην Αργολίδα και άλλους νομούς έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα επείγουσα ειδοποίηση από το 112 από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Η ειδοποίηση έγινε ενόψει των καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Όπως αναφέρει το μήνυμα του 112:

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Αύριο Πέμπτη το πρώτο κύμα κακοκαιρίας «Μπάλλος» στη χώρα μας, το οποίο θα φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας μας με έμφαση το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. «Θα πέσει πολύ νερό σε μικρό χρονικό διάστημα με τον κίνδυνο για πλημμύρες να είναι αυξημένος», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μαρουσάκης.

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας θα είναι την Παρασκευή, όπου ο «Μπάλλος» θα μετατοπιστεί λίγο πιο νότια και θα επηρεαστεί η δυτική, κεντρική και νότια χώρα.

«Είναι αρκετά πιθανό να δούμε να σχηματίζεται στο Ιόνιο ένας Μεσογειακός κυκλώνας ωστόσο ακόμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την τροχιά του. Υπάρχουν δύο σενάρια, είτε αυτό το κύμα θα αρχίζει να μετατοπίζεται μέσα στο Ιόνιο και τελικά θα καλύψει το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας για να αρχίζει να εξασθενεί, είτε θα ακολουθήσει μία πιο νότια τροχιά για να περάσει προς τα νότια θαλάσσια τμήματα και να απασχολήσει κυρίως την ανατολική και νότια χώρα», τονίζει ο κ. Μαρουσάκης.

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)

Ένα νέο καιρικό σύστημα με το όνομα ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία στη χώρα από την Πέμπτη (14-10-2021) και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:

meteo48

Τις ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.

Την Παρασκευή (15-10-2021) κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (16-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

spot_img