Eυχαριστήριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για εκαιδευτικό πρόγραμμα

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, ο ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων υλοποίησε αξιόλογες και ποιοτικές δράσεις, που απευθύνονταν στη μαθητική κοινότητα.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, συγκεκριμένα τα τμήματα Δ΄1 Δ’ 2, και Ε’ του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα (θεατροπαιδαγωγικό), όπου με αφήγηση και σύγχρονες διδακτικές τεχνικές θεάτρου στην εκπαίδευση ενημερώθηκαν για τη ζωή και το έργο του 1ου κυβερνήτη της Ελλάδας.

Οι μαθητές χάρηκαν την παράσταση προβληματίστηκαν για την προσφορά και το έργο του Κυβερνήτη, συνειδητοποίησαν τις καινοτομίες και τις βάσεις, που τέθηκαν κατά, σύσταση του ελληνικού κράτους.

Κινητοποιήθηκε το ενδιαφέρον τους καθώς είχαν τη δυνατότητα να αφηγηθούν ιστορίες, που γνώριζαν για την προσφορά του Κυβερνήτη στη δημιουργία των βασικών δομών οργάνωσης του Νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους όπως είναι η Γεωργία, η Παιδεία, η Οικονομία, η Ασφάλεια κ.ά.

Ενεργοποιήθηκε η συναισθηματική εμπλοκή των μαθητών συνειδητοποιώντας ότι τα κτίρια, όπου στεγάστηκαν οι υπηρεσίες και δομές της ελεύθερης Ελλάδας είναι δίπλα τους. Βρίσκονται στην ευρύτερη γειτονιά του σχολείου τους ως ομιλούντες μάρτυρες – μνημεία της εποχής αυτής.

Αγάλματα, ονομασίες είναι δηλωτικά των πρώτων αυτών δομών ενεργειών του Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια και προτρέποντας τους μαθητές σε περαιτέρω εμβάθυνση και έρευνα για βιωματική προσέγγιση της ιστορίας και μάλιστα της Τοπικής Ιστορίας.

Η ΔΠΕ Αργολίδας και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ευχαριστούν θερμά τον ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων για την αμέριστη υποστήριξη και ενεργοποίηση της σχολικής κοινότητας, σε ένα πλαίσιο οικοδόμησης κουλτούρας εμπιστοσύνης και σταθερής συνεργασίας.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΠΕ Αργολίδας
Ελένη Μάρα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Εκρήξεις σε δύο ΑΤΜ σε σούπερ μάρκετ του Άργους – Άγνωστο το ποσό που κλάπηκε

Κινητοποίηση έχει σημάνει στην αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών που στη 1.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής ανατιναξαν δύο ΑΤΜ σε σούπερ μάρκετ στο...

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα Ιοειδή σε εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Γράφουν οι Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης, Δημήτρης Δήμου Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης: Εντεταλμένος Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ / Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου Χανίων (Συντονιστής Έργου)-([email protected]) Δημήτρης Δήμου: MSc-Ιολόγος...

Έθιμα του γάμου (πριν από πολλές δεκαετίες) σε χωριά της Αργολίδας

Κείμενο: Γιώργος Νικολόπουλος Η νύφη τον περίμενε στην είσοδο όχι της εκκλησίας αλλά του σπιτιού της... Εκεί θα χόρευαν τον Ησαϊα (έτσι γλίτωνε και ο...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Εκρήξεις σε δύο ΑΤΜ σε σούπερ μάρκετ του Άργους – Άγνωστο το ποσό που κλάπηκε

Κινητοποίηση έχει σημάνει στην αστυνομία για τον εντοπισμό των...

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Αργολίδα την Πέμπτη 18/8

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού...

Συναυλία με Βαγγέλη Τρίγκα και Μαργαρίτα Καραμολέγκου στη Νέα Κίο

O Αργείος σολίστ του μπουζουκιού και συνθέτης Βαγγέλης Τρίγκας...

Πανηγυρίζει η “Θεομάνα-Οδηγήτρια” της Νέας Κίου

Την Τρίτη 23 Αυγούστου είναι η Απόδοσης της εορτής...

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα Ιοειδή σε εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Γράφουν οι Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης, Δημήτρης Δήμου Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης:...

Έθιμα του γάμου (πριν από πολλές δεκαετίες) σε χωριά της Αργολίδας

Κείμενο: Γιώργος Νικολόπουλος Η νύφη τον περίμενε στην είσοδο όχι...

Προτείνουμε...