Αφιέρωμα στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι από τον «Καββαδία» στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού “O Καββαδίας” σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, πραγματοποίησαν μουσική βραδιά-αφιέρωμα στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Η ορχήστρα “Τρεις και μία” με τους Κρητούλα Λαρδά (τραγούδι), Σταύρο Μπούζιο (πιάνο, τραγούδι), Βασίλη Καλαγκιά (μπουζούκι, τραγούδι), Θάνο Καρανάσιο (βιολί) και Αδριανό Κατσούρη (κρουστά) μας ταξίδεψαν στον κόσμο της ελληνικής μουσικής.

Το μουσικόφιλο κοινό του Δήμου Επιδαύρου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συλλόγου όπως πάντα και γέμισε τον όμορφα διαμορφωμένο αύλειο χώρο του Ι.Ν.Αγίου Αθανασίου στο Λυγουριό, όπου απόλαυσε την εξαιρετική βραδιά και χειροκρότησε θερμά τους συντελεστές.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε και τελείωσε με γνωστά έργα του παγκόσμιου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η βραδιά αφιερώθηκε στον μεγάλο συνθέτη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, όπου εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα δήλωσε την πρόθεση της περιφερειακής αρχής να στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις και συλλόγους όπως “O Καββαδίας”  που λειτουργούν ως κύτταρα πολιτισμού στην Πελοπόννησο.

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους, η Πρόεδρος της Κοινότητας Λυγουριού Ευγενία Λιούγκα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Επιδαύρου Φώτης Οψιμούλης, ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Μαργιόλας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. Γιώργος Παύλου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Επιδαύρου Γιάννης Ρουμελιώτης, ο πολιτευτής Γιώργος Γαβρήλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του “Καββαδία” ευχαριστεί θερμά τον πατέρα Σπυρίδωνα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την παραχώρηση του χώρου, το Δήμο Επιδαύρου για την υλικοτεχνική υποδομή, την Κ.Ε.Δ.ΕΠ. και τον πρόεδρο Τριαντάφυλλο Κρέτση και τους επιχειρηματίες-υποστηρικτές Γιώργο Κατσαρό (“King Ice”) και Ηλία Σκοτώρη (“Πάνω Πλατεία”)  για τη χορηγία του μπουφέ. Ευχαριστούμε τέλος τα μέλη του Συλλόγου και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα Ιοειδή σε εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Γράφουν οι Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης, Δημήτρης Δήμου Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης: Εντεταλμένος Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ / Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου Χανίων (Συντονιστής Έργου)-([email protected]) Δημήτρης Δήμου: MSc-Ιολόγος...

Έθιμα του γάμου (πριν από πολλές δεκαετίες) σε χωριά της Αργολίδας

Κείμενο: Γιώργος Νικολόπουλος Η νύφη τον περίμενε στην είσοδο όχι της εκκλησίας αλλά του σπιτιού της... Εκεί θα χόρευαν τον Ησαϊα (έτσι γλίτωνε και ο...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Η Καρυά θύμισε …Ικαρία στη συναυλία του Κοτονιά και της Ίκαρη

Δεν ήταν λίγες οι φορές που το βράδυ της Τετάρτης 17 Αυγούστου, η κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Καρυάς θύμισε ...Ικαρία. Εκατοντάδες κάτοικοι όχι μόνο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Αργολίδα την Πέμπτη 18/8

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού...

Συναυλία με Βαγγέλη Τρίγκα και Μαργαρίτα Καραμολέγκου στη Νέα Κίο

O Αργείος σολίστ του μπουζουκιού και συνθέτης Βαγγέλης Τρίγκας...

Πανηγυρίζει η “Θεομάνα-Οδηγήτρια” της Νέας Κίου

Την Τρίτη 23 Αυγούστου είναι η Απόδοσης της εορτής...

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα Ιοειδή σε εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Γράφουν οι Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης, Δημήτρης Δήμου Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης:...

Έθιμα του γάμου (πριν από πολλές δεκαετίες) σε χωριά της Αργολίδας

Κείμενο: Γιώργος Νικολόπουλος Η νύφη τον περίμενε στην είσοδο όχι...

“Ανάπλι εμπρός!”: Οι ευθύνες για τον Γύρο της Αρβανιτιάς έχουν επώνυμο: Κωστούρος

Ανακοίνωση της τοπικής παράταξης "Ανάπλι εμπρός!" 24 Ιανουαρίου 2010. Μεγάλη...

Προτείνουμε...