spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Στο πιάτο: Σαρδέλες με γκρεμολάτα από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Η σαρδέλα στο τηγάνι
ήθελε να μου την κάνει…
Λούστηκε με γκρεμολάτα,
ψάρια φίνα λεμονάτα!

.

Σαρδέλες με γκρεμολάτα
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Υλικά για τις σαρδέλες:
• 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
• 150 γρ. αλεύρι (για το τηγάνισμα)
• 1 κ/γ αλάτι
• ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες καλά. Σε σακούλα τροφίμων ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και περνάμε τις σαρδέλες. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και σερβίρουμε με τη γκρεμολάτα και πατάτες τηγανιτές.

Υλικά για την γκρεμολάτα:
• 150 ml ελαιόλαδο
• μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 3 κλωνάρια φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κ/σ αποξηραμένο θυμάρι
• χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
• χυμός και ξύσμα 1 λάιμ
• νιφάδες αλατιού
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για την γκρεμολάτα:
Σε πολυκόφτη ρίχνουμε όλα τα υλικά για την γκρεμολάτα και τα κόβουμε μέχρι να αφομοιωθούν μεταξύ τους και να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα λεμονιού. Περιχύνουμε τις σαρδέλες και προσθέτουμε λίγη παραπάνω ένταση με επιπλέον ξύσμα λεμονιού.

Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou

spot_img