spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα το “μίνι λοκντάουν” στην Αργολίδα

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Και τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα θα διαρκέσει το “μίνι λοκντάουν” στην Αργολίδα όπως αναφέρει η απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το νέο επιδημιολογικό χάρτη, η Αργολίδα είναι ο μοναδικός «κόκκινος» νομός νότια της Μακεδονίας…

Τα ειδικά περιοριστικά μέτρα εξαιτίας του υψηλού αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί.

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας βρίσκονται εκτός της Αργολίδας οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης, Δράμας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Καβάλας.

Η απόφαση λήφθηκε μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν για τις κόκκινες» περιφερειακές ενότητες είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

spot_img