spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Προχωρά η διαπλάτυνση πεζοδρομίων στο κέντρο του Άργους – Χάνονται πολλές θέσεις στάθμευσης

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους-Μυκηνών αποφάσισε κατά πλειοψηφία την εκτέλεση του έργου ανάπλασης των οδών Βασ. Κωνσταντίνου, και τμημάτων των οδών Βασ. Σοφίας και Κορίνθου, στο Άργος.

Ουσιαστικά το έργο αφορά την ανάπλαση των πεζοδρομίων σε τμήμα της οδού Κορίνθου (από την πλατεία Δερβενακίων έως τη διασταύρωση με τη Βασ. Σοφίας) αλλά και σε τμήμα της Βασ. Σοφίας και ολόκληρη τη Βασ. Κωνσταντίνου (από την Τράπεζα Πειραιώς έως τη Γούβα).

Η μελέτη προβλέπει ότι τα πεζοδρόμια θα διαπλατυνθούν και αυτό σημαίνει πως θα χαθούν δεκάδες θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο του Άργους.

Η προτεινόμενη ανάπλαση αφορά σε διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, κατάργηση της παρόδιας στάθμευσης και χωροθέτηση (λίγων) εγκιβωτισμένων θέσεων στάθμευσης. Τέλος, περιλαμβάνει διαμόρφωση για «πιάτσα» ταξί στο βόρειο τμήμα της πλατείας Αγίου Πέτρου.

Αναλυτικότερα χωροθετούνται:

1. Επί της οδού Κορίνθου, μεταξύ των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Καλαμαρά: Τρεις θέσεις στάθμευσης επιβατικών ΙΧ και θέσεις δικύκλων (στην πλατεία Δερβενακίων) και μία θέση φορτοεκφόρτωσης.

2. Επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου: Εννέα θέσεις στάθμευσης επιβατικών ΙΧ σε πέντε σημεία της οδού και θέσεις δικύκλων.

3. Επί της οδού Βασ. Σοφίας, μεταξύ των οδών Κορίνθου και Μυστακοπούλου: τέσσερεις θέσεις στάθμευσης επιβατικών ΙΧ και θέσεις δικύκλων, μια θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Υπέρ της ανάπλασης ψήφισαν οι παρόντες σύμβουλοι της παράταξης Καμπόσου και κατά οι παρόντες σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (Χειβιδόπουλος, Θωμόπουλος, Κούρος, Δημάκη, Καρούζος, Λυκοσκούφης, Κοντός, Θεοδοσίου).

Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια στο κέντρο του Άργους έχουν καταργηθεί (εξαιτίας της ανάπλασης της πλατείας και των γύρω χώρων εκατοντάδες άλλες θέσεις στάθμευσης).

spot_img