spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Στο πιάτο: Αυγοφέτες αλανιάρες από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Θέλεις σνακ ή πρωινό;
Κολατσιό μαθητικό;
Έτοιμο είναι στο λεπτό,
πλήρες, δυναμωτικό!

.

Αυγοφέτες αλανιάρες
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Υλικά:
• ½ κιλό προζυμένιο ψωμί (φραντζόλα 2 ημερών)
• 4 χωριάτικα αυγά
• ½ φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
• ½ κ/γ αποξηραμένος δυόσμος
• ½ κ/γ αποξηραμένη ρίγανη
• ¼ κ/γ σκόνη κάρι
• αλάτι, πιπέρι
• ελαιόλαδο για τη τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Σε μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με αυγοδάρτη. Συμπληρώνουμε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά. Βουτάμε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα αυγού και από τις δύο μεριές μέχρι να τραβήξουν καλά και τηγανίζουμε μέχρι αν ψηθεί το αυγό και να χρυσαφίσει.

Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας τις αυγοφέτες και γαρνίρουμε με τριμμένη σκληρή φέτα, πιπεριά Φλωρίνης και ροδέλες ελιάς.

Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou

spot_img