spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Παραμένει στο “κόκκινο” η Αργολίδα, παρατείνεται το μίνι λοκντάουν

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Όλα δείχνουν πως το μίνι λοκντάουν στο οποίο έχει μπει η Αργολίδα από την περασμένη Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου δεν θα λήξει την ερχόμενη Παρασκευή αλλά να παραταθεί για μια ακόμα εβδομάδα…

Πλέον η Αργολίδα είναι ο μοναδικός νομός της Πελοποννήσου ο οποίος βρίσκεται στο επίπεδο 4 (“κόκκινο”).

Από σήμερα Τετάρτη 15/9, οι υπόλοιποι “κόκκινοι” νομοί (Μεσσηνία, Αχαΐα και Ηλεία) έγιναν “πορτοκαλί”. Παράλληλα, στη Βόρειο Ελλάδα, στο επίπεδο 4 βρέθηκαν η Καβάλα, η Ημαθία, η Πιερία και η Πέλλα.

Η επίσημη ανακοίνωση για την τύχη της  Αργολίδας σχετικά με την παράταση ή μη του λόκντάουν αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης. Ωστόσο τα νέα κρούσματα που ανακοινώνονται παραμένουν υψηλά, στα επίπεδα της περασμένης εβδομάδας. Χθες Τρίτη ανακοινώθηκαν 47 και σήμερα 34.

Για τις «κόκκινες» περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Aπό το μέτρο της απαγόρευσης μουσικής εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

spot_img