spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ολοκληρώθηκε τo νέο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του νέου χώρου για να στεγαστεί η συλλογή περισσοτέρων εκκλησιαστικών κειμηλίων του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

Τα εκθέματα καλύπτουν το χρονικό διάστημα από τον 16ο έως τον 20ο αι. και αποτελούν μάρτυρες της μεταβυζαντινής εκκλησιαστικής τέχνης της περιοχής.

Σκοπός του μουσείου είναι η περισυλλογή, διαφύλαξη, συντήρηση, έκθεση και προβολή των πάσης φύσης αντικειμένων που προβάλλουν την εκκλησιαστική τέχνη του Ιερού Ναού.

Ο ιερέας της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου π. Ελευθέριος Μίχος, ευχαριστεί τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ευαγγελίστριας και πολλούς εθελοντές, διότι με εθελοντική εργασία και σε σύντομο χρονικό διάστημα, διαθέτοντας πολύ χρόνο και κόπο, δημιουργήθηκε το νέο Μουσείο της Ευαγγελίστριας:

Τους αρχιμανδρίτες π. Ιωσήφ Δρόσο και π. Μακάριο Δρόσο για τη βοήθειά τους και τη χωροθέτηση των κειμηλείων και τους Γεώργιο Ντόκο, Παναγιώτη Χουντάλα, Παναγιώτη Κανέλη, Αικατερίνη Θανοπούλου, Κωνσταντίνο Κοΐνη, Γεώργιο Κοΐνη, Ανδριάνα Μίχου, Ελένη Λαγού, Ελένη Μπελίτσου.

spot_img