.
Σεφταλιές και σος γιαουρτιού με πορτοκάλι
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 1 πακέτο σεφταλιές (10-12τεμ.)
Υλικά για τη μαρινάδα:
• χυμός 1 πορτοκαλιού
• χυμός 1 λεμονιού
• φέτες πορτοκαλιού (όσες και οι σεφταλιές)
Υλικά για τη σος γιαουρτιού με πορτοκάλι:
• 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• χυμός 1 μέτριου πορτοκαλιού
• 1 κ/σ απαλή μουστάρδα
• 1 κ/γ μέλι
• 1 κ/γ ξύσμα πορτοκαλιού
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση για τις σεφταλιές:
Μαρινάρουμε για 1 ώρα τις σεφταλιές και αφού τις στεγνώσουμε, τις ψήνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35΄, σε σχάρα ή σχαροτήγανογυρνώντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν, να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους και να τραγανίσει η μπόλια. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε της σος γιαουρτιού με πορτοκάλι, για να συνοδεύσουμε τις σεφταλιές. Συμπληρώνουμε σε κομμάτια καρέ μία ντομάτα, μία πιπεριά, μισό ξερό κρεμμύδι, ένα τριμμένο καρότο και ροδέλες αγγουριού. Απολαμβάνουμε είτε χωριστά είτε ενσωματώνοντας τις σεφταλιές σε κυπριακές πίτες.
Εκτέλεση για τη σος γιαουρτιού με πορτοκάλι:
Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σος και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γαρνίρουμε τη σος με ξύσμα πορτοκαλιού.
Τις σεφταλιές προμηθευτήκαμε από το κατάστημα ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ Άργους.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: anastamatop@gmail.com
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou
Πλάνα από τον "Κύκνο" στο Ναύπλιο τη δεκαετία του ’60 Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ("Ίδρυμα…
Άργος: απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου Για τον θάνατο του Αργείου Θεοδόση Πέτρου Θωμόπουλου εξέδωσε…
Tα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ…
Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου Άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση από τη Γυμναστική Ένωση…
200 μοτοσικλετιστές στο Άργος Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 18/5, στη Λαϊκή Αγορά του…
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Επιδαύρου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων…