Ελλάδα-Κόσμος

Πλήθος επισήμων στο επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη ΔΕΘ (εικόνες)

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της 85ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης αποτέλεσε το επετειακό περίπτερο της -τιμώμενης στην φετινή ΔΕΘ- Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το οποίο επισκέφθηκε το μεσημέρι σήμερα Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος προσέφερε στον Κ. Μητσοτάκη αντίγραφα της σφραγίδας της Πελοποννησιακής Γερουσίας και της σφραγίδας της Ελευθερίας, δημιουργήματα και τα δύο της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας. Στον πρωθυπουργό ο Π. Νίκας προσέφερε επίσης αντίγραφο του Ευαγγελίου του Αγώνα και δύο επετειακές εκδόσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Επανάσταση του 1821 και την Πελοπόννησο.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από το επετειακό περίπτερο –“αυτό δεν είναι περίπτερο, αλλά υπερπαραγωγή” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόνενος προς τον περιφερειάρχη, προσθέτοντας ότι “ειδικά φέτος η Πελοπόννησος το αξίζει”.

Πολλά στελέχη της κυβέρνησης επισκέφθηκαν επίσης το επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, οι αναπληρωτές υπουργοί Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ενώ αργά απόγευμα τα περίπτερα της Περιφέρειας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξ άλλου, εκδηλώθηκε και για το εμπορικό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο οποίο -σε συνεργασία με τα 5 Επιμελητήρια– προβάλλονται τυποποιημένα προϊόντα επιχειρήσεων της Περιφέρειας.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Πολλά τα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Δήμου Ναυπλιέων – Συνέλευση των γονέων

Tα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ…

1 ώρα πριν

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου Άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση από τη Γυμναστική Ένωση…

3 ώρες πριν

200 μοτοσικλετιστές και ροκ συναυλία στο Άργος το βράδυ του Σαββάτου

200 μοτοσικλετιστές στο Άργος Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 18/5, στη Λαϊκή Αγορά του…

4 ώρες πριν

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: “Στα ίχνη της ιστορίας…” στη Νέα Επίδαυρο

  Το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Επιδαύρου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων…

5 ώρες πριν

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η μαθητική έκθεση εικαστικών για τη Μύρτιδα

Ναύπλιο η μαθητική έκθεση εικαστικών για τη Μύρτιδα Γράφει ο Γιάννης Γαλανόπουλος Μια ιδιαίτερη έκθεση…

6 ώρες πριν

Εκδήλωση της “Νίκης” στο Άργος

Εκδήλωση της "Νίκης" στο Άργος Την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 6.30μμ, στο Άργος, στην αίθουσα…

8 ώρες πριν