να το φάμε στο λεπτό,
γεύση φίνα με βανίλια,
να πεθαίνεις απ’ τη ζήλεια!
.
Παγωτό σάντουιτς
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 1 κουτί φυτική κρέμα τύπου ερμόλ
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 2 άνθος αραβοσίτου κρέμες στιγμής βανίλιας (χωρίς βράσιμο)
• 2 ποτήρια φρέσκο γάλα
• 30 μπισκότα τύπου ΠΤΙ ΜΠΕΡ με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
• 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φυτική κρέμα τύπου ερμόλ με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις κρέμες στιγμής με το γάλα και αναδεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει καλά.
Το ενσωματώνουμε στο μπολ με τη σαντιγί…
…και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Σε πλαστικό σκεύος ή σε ταψί παραλληλόγραμμο τοποθετούμε 15 μπισκότα με τη μεριά της σοκολάτας να εφάπτεται στον πάτο του σκεύους.
Ρίχνουμε το μείγμα κρέμας παγωτού και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 15 μπισκότα.
Γαρνίρουμε στα κενά μπισκότων και κρέμας με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Για τη μεριδοποίηση και το σερβίρισμα αφήνουμε το παγωτό σάντουιτς εκτός ψυγείου για 5΄.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou