Λυκοσκούφης, Κοντός: Ο δήμαρχος υπέστειλε τα λάβαρα της επανάστασης και της αντίστασης για τον ΕΦΚΑ!

Δήλωση των δημοτικών συμβούλων Άργους-Μυκηνών Νίκου Κοντού και Γιάννη Λυκοσκούφη

Στις 31-07-2021 δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση του Υπ. Εργασίας κ. Χατζηδάκη για την κατάργηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Άργους και η μεταφορά τους μαζί με το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων τους στη Δ/νση του ΕΦΚΑ στο Ναύπλιο. Η απόφαση αιφνιδίασε αρχικώς τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ στο Άργος, στη συνέχεια τους φορείς και τους ασφαλισμένους και αργότερα το πολιτικό προσωπικό του Δήμου και του Νομού μας.

Η απόφαση αυτή στάθηκε αφορμή να ξεσπάσουν εσωκομματικά παιχνίδια και αντιπαλότητες ανάμεσα σε πολιτικά πρόσωπα από το κυβερνητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού πέρασαν 24 ημέρες από τη δημοσίευση της παραπάνω απόφασης και αφού υποβάλαμε αίτηση για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφάσισε την έκτακτη σύγκλιση του Σώματος με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος το οποίο θα ζητούσε την αναβολή εκτέλεσης της Υπουργικής Απόφασης (του κ. Χατζηδάκη) για την κατάργηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στο Άργος.

Αλλά πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις …ο Δήμαρχος υπέστειλε τα λάβαρα της επανάστασης και της αντίστασης!

Μια δεκαπεντάλεπτη συνομιλία με τον Υπουργό Εργασίας ήταν αρκετή τόσο για το Δήμαρχο όσο και για τον κυβερνητικό βουλευτή για να καθυποταχθούν στην απόφαση του κ.Χατζηδάκη για την μεταφορά σχεδόν του συνόλου των υπηρεσιών και των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ από τις δομές του Άργους σε αυτές του Ναυπλίου.

Άλλη μια επιχείρηση πειθούς του επιτελικού Κράτους, όπως αυτή της μεταμέλειας του αντιεμβολιαστή Αντιδημάρχου, στέφθηκε από επιτυχία. Το μόνο που έμεινε ήταν οι «κορώνες» και οι μεγαλοστομίες για τη δήθεν υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλεως. Και δηλώσεις του τύπου: «είναι η τελευταία φορά….».

Η παραπάνω υπουργική απόφαση και η αδυναμία των τοπικών πολιτικών προσώπων, τα οποία πρόσκεινται στην κυβέρνηση, να ανατρέψουν την εφαρμογή της, καταδεικνύει την πολιτική τους ένδεια και την αναποτελεσματικότητα τους στην προάσπιση των συμφερόντων της έδρας του Δήμου μας.

Μπροστά στην πρόδηλη ανικανότητα τους, για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους, προσπάθησαν να πείσουν ότι για όλα ευθύνεται ένα προεδρικό διάταγμα το οποίο εκδόθηκε πριν από 2,5 χρόνια και το οποίο όλη αυτή την περίοδο ήταν ανενεργό. Εν μέσω λοιπόν καλοκαιριού και διακοπών, ο Υπουργός Εργασίας αποφάσισε να εκδώσει απόφαση και να το ενεργοποιήσει, και μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται με επιχειρήματα την ορθότητα της απόφασης του. Η πράξη αυτή μετατρέπει την υποχρέωση έκδοσης του παραπάνω ΠΔ σε πολιτική επιλογή από την κυβέρνηση.

Η δημοτική αρχή, η οποία καταδίκασε στην πλήρη αφάνεια την άλλοτε εμπορική πόλη του Άργους, εκπροσωπεί επάξια την άποψη της Κυβέρνησης υιοθετώντας τους λογούς κατάργησης του ΕΦΚΑ στο Άργος. Είναι προφανές ότι η Δημότες άλλων πολιτικών πεποιθήσεων εξαπατήθηκαν για μια ακόμα φορά. Η δημοτική αρχή προσπαθεί να καλύψει την αδυναμία της να δημιουργήσει ένα σύγχρονο Δήμο με όραμα και σχέδιο στην υπηρεσία των Δημοτών.

«Πάντα φταίνε οι άλλοι».

«Εμείς παραλάβαμε καμένη γη».

«Είστε οι εχθροί της πόλης».

Αυτά ακούει όποιος λέει κάτι διαφορετικό.

Κατεύθυνση, στόχοι και σχέδιο δυστυχώς δεν διαθέτει ο Δήμος μας.

Η ιστορία θα γράψει ότι οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στο Άργος καταργήθηκαν επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και επί δημαρχίας Δ. Καμπόσου.

Η απαξίωση της πόλεως και του Δήμου μας δυστυχώς συνεχίζεται.

Η πορεία αυτή πρέπει και μπορεί να ανακοπεί.

Οι υγιείς, παραγωγικές και δημοκρατικές δυνάμεις του Δήμου πρέπει να αντιδράσουν και να συστρατευτούν  στην προσπάθεια απαλλαγής του Δήμου μας από την παρούσα υπερφίαλη και επιζήμια δημοτική αρχή η οποία ευθύνεται για την κατάντια του Δήμου μας.

Η πρόκληση εκφράστηκε …και η πρόκληση θα απαντηθεί!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Λύθηκε το μυστήριο με τους δυνατούς κρότους στην Αργολίδα: F-16 αναχαίτισαν πολιτικό αεροσκάφος

Λύθηκε το μυστήριο που απασχόλησε τους κατοίκους της Αργολίδας το βράδυ της Τρίτης 10 Αυγούστου: Οι δυνατοί ήχοι που ακούστηκαν σαν έκρηξη οφείλονταν σε...

Ισχυροί κρότοι ανησύχησαν τους κατοίκους της Αργοναυπλίας

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης 10 Αυγούστου, σε μεγάλο τμήμα της Αργοναυπλίας, έπειτα από δυνατούς κρότους που θύμιζαν εκρήξεις. Οι κρότοι ήταν...

1875: Τα πρώτα 500 στρέμματα με χασίς στην Αργολίδα • O ξένος επενδυτής και οι ξένοι εργάτες

του Γιώργου Νικολόπουλου Μέχρι τη δεκαετία του 1870, το χασίς στη μικρή έως τότε γεωγραφικά Ελλάδα ήταν άγνωστο, ανύπαρκτο και φυσικά απόλυτα νόμιμο για παραγωγή...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Άργος. Αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο φιλόλογος Στέλιος Μαρινάκος, με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ισχυροί κρότοι ανησύχησαν τους κατοίκους της Αργοναυπλίας

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης 10...

Άγιος Νήφων: Από μοναχός στην Αργολίδα, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Στο αγιολόγιο της Εκκλησίας της Αργολίδας υπάρχει και το...

Έχει χώρο το ένστικτο στο αθλητικό στοίχημα;

Το αθλητικό στοίχημα καθώς και οποιοσδήποτε στοιχηματισμός πρέπει να...

Ρεμπέτικη βραδιά στη Δαλαμανάρα με Πέτρο Μπουσουλόπουλο και Κατερίνα Σκουλή

Η ΚΕΔΑΜ και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δαλαμανάρας συνδιοργανώνουν...

Γ. Γαβρήλος: Μόνη διέξοδος η παραίτηση της Κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών

Σχόλιο του Γιώργου Γαβρήλου, δικηγόρου-εργατολόγου Μια δυστοπική περίοδο για τη...

Προτείνουμε...