Ελλάδα-Κόσμος

Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας: Όχι στην αναστολή εργασίας και μισθού, άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ

Ανακοίνωση από το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα – Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας

 Όχι στην Αναστολή Εργασίας και Μισθού, καμπάνια Ενημέρωσης και στήριξης, ΑΜΕΣΗ ενίσχυση του ΕΣΥ. Η απάντηση των Υγειονομικών στις αντεργατικές Πολιτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ

 Η Κυβέρνηση, με μια τροπολογία, καθιστά Υποχρεωτικό τον Εμβολιασμό για τους Υγειονομικούς και θέτει σε αναστολή εργασίας και μισθού από 1/9, όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει. Η αιτιολογία της διχαστικής, προβληματικής και προφανώς παράνομης αυτής απόφασης, ήταν « ότι οι ανεμβολίαστοι Υγειονομικοί αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των ασθενών και των άλλων εργαζομένων».

Η άποψη αυτή της Κυβέρνησης, δεν επιβεβαιώνεται από ΚΑΝΕΝΑ συγκριτικό ή επιδημιολογικό στοιχείο και εάν υπάρχουν τέτοια, οφείλει η Κυβέρνηση να τα καταθέσει. Ισχυρίζεται δε ότι συντάσσεται με την πρόταση της επιτροπής βιοηθικής, αποκρύπτοντας εσκεμμένα ότι η υποχρεωτικότητα ως μέτρο αποτελεί το τελευταίο από τα τρία στάδια που προτείνει η επιτροπή , επισημαίνοντας μάλιστα ότι τέτοια απόφαση θα πρέπει να ορίζεται με βάση το εργατικό ή το δημόσιο δίκαιο και να συνυπολογίζει τις δυσμενείς συνέπειες για την λειτουργία των μονάδων υγείας. Τα δύο προηγούμενα στάδια της κλιμακούμενης πρωτοβουλίας που όφειλε να πάρει η κυβέρνηση και αφορούν την προσαρμοσμένη εκστρατεία επιστημονικά τεκμηριωμένης ενημέρωσης ανά επαγγελματική ομάδα και τα μέτρα ενθάρρυνσης /αποθάρρυνσης, ήταν ψιλά γράμματα και ουδέποτε υλοποιήθηκαν.Ενώ η μέχρι τώρα διαχείριση, με τη διεξαγωγή εβδομαδιαίων test (self-Rapid-PCR) ελέγχου του προσωπικού, αντιμετώπισε επαρκώς και με ΑΣΦΑΛΕΙΑ κάθε πρόβλημα που πιθανόν προέκυπτε, διασφαλίζοντας τους Εργαζόμενους και τους Ασθενείς.

Για μας τα πράγματα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ:

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να εμβολιαστούν και οφείλουν Κυβέρνηση, Διοικήσεις και αρμόδιες Επιτροπές να οργανώσουν μια καμπάνια ενημέρωσης, όπως προτείνει και η Επιτροπή Βιοηθικής, με στόχο να κατανοήσουν και να πειστούν για τη χρησιμότητα του Εμβολίου.

Μέχρι τότε, η ΑΥΣΤΗΡΗ τήρηση των Πρωτοκόλλων και των μέτρων Προστασίας σε ΟΛΕΣ της Δημόσιες Δομές, με τακτικό εβδομαδιαίο έλεγχο ΟΛΩΝ των Υγειονομικών αποτελεί ΑΝΑΓΚΑΙΟ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΌ μέτρο διασφαλίζοντας την προστασία εργαζομένων και ασθενών.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Κυβέρνησης, με πρόσχημα την υποχρεωτικότητα, να οδηγήσει εκτός Δομών Υγείας χιλιάδες εργαζόμενους, με αποτέλεσμα ( όπως λένε οι ίδιοι..) να κλείσουν κλινικές, χειρουργεία  και Τμήματα και να συρρικνωθούν Υπηρεσίες. Η εμμονή της δε στην υλοποίηση της από 1/9, ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ τη λειτουργία τους και αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ της Κυβέρνησης, με το 4ο Κύμα της Πανδημίας να δείχνει τα δόντια του και οι Δημόσιες Δομές να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί για άλλη μια φορά επικοινωνιακά και ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, να μεταθέσει τις τεράστιες ευθύνες της για τις παλινωδίες και την ανεπάρκεια της να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση στους πολίτες και εν προκειμένω στους υγειονομικούς. Όταν δεν θωρακίζει ούτε την δημόσια υγεία ούτε την τουριστική οικονομία. Δεν παίρνει μέτρα για το συνωστισμό στα ΜΜΜ, δεν ελέγχει τις συνθήκες στους μαζικούς εργασιακούς χώρους, ενώ απέτυχε παταγωδώς να ελέγξει επιδημιολογικά τον πληθυσμό και να πιάσει τον στόχο του ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης που θα διασφάλιζε το απαραίτητο τείχος  Ανοσίας.

Το μήνυμα δε, ότι με τον εμβολιασμό ξεμπερδεύουμε με τον κίνδυνο μόλυνσης και επανέρχεται η κανονικότητα στη ζωή μας χωρίς περιορισμούς, ήταν λάθος και, μεταξύ άλλων, έχει ενισχύσει τον σκεπτικισμό για τα εμβόλια καθώς αποδεικνύεται ότι ως μόνο μέτρο δεν αποτελεί «διαβατήριο ελευθερίας».

Η αποτυχία στους στόχους του εμβολιαστικού προγράμματος δεν νομιμοποιεί τις απειλές και τους εκβιασμούς προς τους μη εμβολιασμένους πολίτες, ένα μεγάλο κομμάτι από τους οποίους μπορεί να μεταπειστεί με μια σοβαρή εκστρατεία ενθάρρυνσης και πειθούς και όχι με «τιμωρητική» λογική και με αναίρεση θεμελιωδών δικαιωμάτων όπως η εργασία και η αξιοπρεπής διαβίωση. Χρειάζεται κοινωνική συστράτευση και στοχευμένες δράσεις σε ειδικά τμήματα του πληθυσμού, για να επιτευχθεί γρήγορα ο στόχος του καθολικού εκούσιου εμβολιασμού και της συλλογικής ανοσίας.

Έστω και τώρα, καλούμε την Κυβέρνηση, πριν να είναι αργά, να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ:

Στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των σχετικών άρθρων περί της υποχρεωτικότητας και της Αναστολής Εργασίας και Μισθού. Δεν περισσεύει ΚΑΝΕΝΑΣ, ούτε το πρόβλημα λύνεται με την αυταρχική επιβολή διατάξεων η οποία δημιουργεί διχαστικό κλίμα υπονομεύοντας τους εμβολιασμούς.

Να Οργανώσει Καμπάνια Ενημέρωσης στα πλαίσια των προτάσεων της Επιτροπής Βιοηθικής.

Να ενισχυθούν  ΑΜΕΣΑ οι Δομές Υγείας με προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση. Να μην μετατραπούν τα Νοσοκομεία σε δομές μιας νόσου.

Να ισχύσει και για τους Υγειονομικούς ότι και για τους Εκπαιδευτικούς, με τη διενέργεια  εβδομαδιαίων test με ευθύνη,υλοποίηση και κόστος από τις Υπηρεσίεςγια ΟΛΟΥΣ.  Τα testνα είναι ΔΩΡΕΑΝ και για τους Εκπαιδευτικούς.

Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ να στηρίξει τη πρόταση μας και να πάρει σχετικές πρωτοβουλίες.

Καλούμε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος να σταθούν δίπλα στους Υγειονομικούς και να μην επιτρέψουν να τεθούν Υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας και στέρηση μισθού. Να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και παρεμβάσεων για την ενίσχυση του ΕΣΥ και των Δημόσιων Δομών Υγείας.

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Στάση της ΠΟΕΔΗΝ στις 26/8 10:00-15:00

και στις Συγκεντρώσεις:

11:00 στο Υπουργείο Υγείας  ΑΘΗΝΑ

11:00 στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

17 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

17 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Eικόνες: Έλληνες στρατιώτες στη Μάχη του Σκρα, η πρώτη πτήση…

7 ώρες πριν

Εαρινό ανάγνωσμα για την άνοιξη που δεν θα έρθει από μόνη της… (του Γιώργου Πινάτση)

Εαρινό ανάγνωσμα για την άνοιξη που δεν θα έρθει από μόνη της…  Γράφει ο Γιώργος…

10 ώρες πριν

Ελληνίδα έμπειρη με γνώσεις νοσηλευτικής αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων

Ελληνίδα έμπειρη με γνώσεις νοσηλευτικής αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων στις περιοχές Άργους, Ναυπλίου και των γύρω…

11 ώρες πριν

2η θέση στην Ελλάδα στο ποδόσφαιρο για τις μαθήτριες του ΓΕΛ “Αυτενεργώ” Αργολίδας

2η θέση στην Ελλάδα στο ποδόσφαιρο για τις μαθήτριες του ΓΕΛ "Αυτενεργώ" Αργολίδας Οι δύο…

12 ώρες πριν

Εγκαίνια του ναού του Αγίου Παϊσίου στο Ναύπλιο

Εγκαίνια του ναού του Αγίου Παϊσίου στο Ναύπλιο Από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ιερού ναού…

12 ώρες πριν

Εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το ζήτημα της ύδρευσης-άρδευσης

Εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το ζήτημα της ύδρευσης-άρδευσης Η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ…

13 ώρες πριν