Επιστολή Δαμούλου στον Χατζηδάκη: Ζητά άμεση ανάκληση της απόφασης για το ΕΦΚΑ Άργους

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, τον πρόεδρο e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή καθώς και στους βουλευτές Αργολίδας, σχετικά με την μεταφορά του Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ από το Άργος στο Ναύπλιο.

Ο κ. Δαμούλος αναφέρει ότι αποτελεί μονόδρομο η άμεση ανάκληση της απόφασης και η διατήρηση του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) στο Άργος. Ζητά επίσης την άμεση στελέχωση με πρόσθετο προσωπικό, ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προς όφελος των συναλλασσομένων.

Η επιστολή Δαμούλου:

Κύριε Υπουργέ,

Με έντονο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε την ξαφνική απόφαση μεταφοράς του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ από το Άργος στο Ναύπλιο όπως και την υποβάθμιση του ΙΚΑ Άργους σε απλό κέντρο εξυπηρέτησης με τη μετακίνηση των περισσοτέρων στελεχών του στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Ναυπλίου.

Η αναπάντεχη αυτή απόφαση αναμένεται να επιφέρει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση πολιτών, συνταξιούχων, εργαζομένων και εργοδοτών πλήττοντας ακόμη περισσότερο τις διοικητικές υποδομές της ευρύτερης περιοχής του Άργους.

Δεδομένου μάλιστα ότι το εν λόγω υποκατάστημα εδρεύει στον μεγαλύτερο Δήμο του νομού τόσο πληθυσμιακά όσο και σε έκταση και ειδικότερα στο μεγαλύτερο αστικό και εμποροβιομηχανικό σημείο συγκέντρωσης, η μεταφορά του θα δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωριών.

Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον εν λόγω Δήμο ανέρχονται σε 4.000 περίπου, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 42% του συνόλου των επιχειρήσεων στον νομό μας, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι χιλιάδες αγρότες που δεν είναι μέλη του Επιμελητηρίου μας και που εξυπηρετούνται καθημερινά από το κατάστημα του ΕΦΚΑ- ΟΓΑ που εδρεύει στον Δήμο, μιας και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός.

Επιπροσθέτως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η γεωγραφική ιδιομορφία του Δήμου με ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές , που έχει ως αποτέλεσμα τη δυσχερή μετακίνηση και εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των πολιτών.

Με την απόφασή σας αυτή όχι μόνο δεν εξυπηρετείται κανένα συμφέρον, αντιθέτως επιβαρύνεται επιπλέον μία ήδη επιβαρυμένη κατάσταση για την επιχειρηματικότητα, για τους αγρότες, για τους πολίτες, για τους συνταξιούχους, αναγκάζοντάς τους να μεταβαίνουν σε άλλον Δήμο πλέον για να εξυπηρετηθούν, δημιουργώντας τους επιπρόσθετα κόστη, καθυστερήσεις και επιπρόσθετα βάρη, αφού η απουσία οργανωμένης υπηρεσίας και η αντικατάστασή της από ένα περιορισμένο κέντρο εξυπηρέτησης δεν θα δύναται να εξυπηρετήσει τον τεράστιο όγκο συναλλαγών.

Η πολιτική των συγχωνεύσεων που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια της κρίσης , το μόνο που έχει φέρει έως σήμερα είναι μαρασμό στην ύπαιθρο και στις πόλεις των νομών – εκτός των πρωτευουσών – με αποτέλεσμα τη συνεχή μετακίνηση του πληθυσμού προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και στις πρωτεύουσες των νομών με την ταυτόχρονη ερημοποίηση της υπαίθρου με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.

Κύριε Υπουργέ

Πιστεύουμε ότι αποτελεί μονόδρομο η άμεση ανάκληση της απόφασής σας και η διατήρηση του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) στο Άργος, προτείνοντας μάλιστα την άμεση στελέχωσή τους με πρόσθετο προσωπικό, ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προς όφελος των συναλλασσομένων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να βοηθήσουμε με τις προτάσεις μας τόσο στη διατήρηση του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) στο Άργος, όσο και στη μείωση του λειτουργικού κόστους του παραπάνω υποκαταστήματος.

Αναμένουμε άμεσα τη θετική σας ανταπόκριση.

Ο Πρόεδρος Φώτιος Δαμούλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο και συνοικίες του Άργους τη νύχτα της Τρίτης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 16 Αυγούστου, σε πολλές συνοικίες της πόλης του Άργους, μεταξύ αυτών και στο κέντρο (όπου βρίσκονται πολλά...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα • Ξεπέρασαν τους 32.000 οι θάνατοι

Στα 73.710 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα για την εβδομάδα 8-14 Αυγούστου σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση που ανακοίνωσε σήμερα 16/8 ο ΕΟΔΥ, ενώ...

Η προκήρυξη για 6 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Άργους

Ανακοίνωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Σας ανακοινώνουμε ότι προκηρύχθηκαν έξι (6) θέσεις ειδικευμένων Ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. επί θητεία στο Γενικό Νοσοκομείο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

“Χρυσός” Τεντόγλου: Έκανε ρεκόρ αγώνων και κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 8.52μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στην τέταρτη προσπάθειά του προσγειώθηκε στα...

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο και συνοικίες του Άργους τη νύχτα της Τρίτης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 16 Αυγούστου,...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου...

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα • Ξεπέρασαν τους 32.000 οι θάνατοι

Στα 73.710 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα για την εβδομάδα...

Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου Ερμιονίδας για το θάνατο του Χρήστου Μπαλαμπάνη

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ερμιονίδας,...

Η προκήρυξη για 6 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Άργους

Ανακοίνωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Σας...

Προτείνουμε...