καρυκεύματα γεμάτα
με τη μπάρμπεκιου τη σος
στο φαΐ όλοι “εμπρός!”
.
Χοιρινά σβερκάκια μαριναρισμένα με σος μπάρμπεκιου της στιγμής
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά για τα σβερκάκια:
• 6-8 χοιρινά σβερκάκια (με ή χωρίς κόκαλο)
• 1 κ/σ αλάτι
• ½ κ/γ πιπέρι
• 1 κ/σ μουστάρδα
• 1 κ/σ πάπρικα καπνιστή
• 1 κ/σ σκόνη κρεμμυδιού
• 1 κ/σ σκόνη σκόρδου
• ½ κ/γ αποξηραμένη ρίγανη
• 1 κ/γ αποξηραμένο θυμάρι
• 1 κ/γ αποξηραμένο δεντρολίβανο
• ελαιόλαδο
(για το γαρνίρισμα)
• φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου
• λίγα ντοματίνια
Εκτέλεση για τα σβερκάκια:
Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και από τις δύο μεριές τα σβερκάκια και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφού πρώτα τα αναμείξουμε σε ένα σκεύος.
Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ψήνουμε για 45΄ στους 180 βαθμούς ελέγχοντας ώστε το κρέας να παραμένει ζουμερό κι από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε με τη σος μπάρμπεκιου και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου και ντοματίνια.
Υλικά για την μπάρμπεκιου σος της στιγμής:
• 100 ml ηλιέλαιο
• 4 κ/σ κέτσαπ
• 4 κ/σ ξύδι βαλσάμικο
• 2 κ/σ μουστάρδα
• 1 κ/σ μέλι
• 2 κ/γ πάπρικα καπνιστή
• 1 κ/σ καστανή ζάχαρη
• 1 κ/γ αλάτι
• λίγο πιπέρι
• 1 κ/γ σκόνη κύμινο
• 1 κ/γ κόλιανδρος κοπανισμένος στο γουδί
Εκτέλεση για την μπάρμπεκιου:
Σε ψηλό μακρόστενο βάζο ή κανάτα βάζουμε όλα τα υλικά για την σος μπάρμπεκιου και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιογενή ημιπαχύρρευστη σάλτσα με την οποία περιχύνουμε τα σβερκάκια.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou