.
Brownies σοκολάτας με παγωτό βανίλια
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά για τα Brownies
• 5 αυγά
• 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
• 1 κούπα αλεύρι για κάθε χρήση
• 1 κούπα ψιλοκομμένα φουντούκια
• 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
• 200 γρ. ευρωπαϊκό βούτυρο
Για το σεμιζάρισμα:
• λίγο βούτυρο
• λίγο κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση για τα Brownies:
Με μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Συμπληρώνουμε τα αυγά, τις κουβερτούρες λιωμένες στα μικροκύματα ή σε μπεν – μαρί και το αλεύρι κοσκινισμένο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια.
Σεμιζάρουμε με βούτυρο και κακάο ένα ταψάκι διαστάσεων 28×21
και απλώνουμε με μαρίζ το σοκολατένιο μείγμα.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγα φουντούκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20΄.
Υλικά για το παγωτό βανίλια:
• 500 γρ. κρέμα γάλακτος
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 50 γρ. γάλα εβαπορέ
• 2 βανιλίνες
• 1 αυγό
Εκτέλεση για το παγωτό:
Σε μπασίνα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μέχρι να αποκτήσει κορυφές. Συμπληρώνουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ, τις βανιλίνες, το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σε μακρόστενη φόρμα του κέικ μεμβράνη τροφίμων και γεμίζουμε με το μείγμα παγωτού. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και διακοσμούμε με ξηρούς καρπούς, νιφάδες σοκολάτας ή σιρόπι της αρεσκείας μας.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou