H παρουσία της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας στην Έκθεση Βιβλίου Ναυπλίου

Ανακοίνωση της της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας

Έξι χρόνια πορείας επισφραγίζονται φέτος για την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας. Έξι χρόνια συμμετοχής σε ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός όπως η Έκθεση Βιβλίου Ναυπλίου. Έτσι και φέτος, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η συνεχιζόμενη κρίση της τελευταίας δεκαετίας (οικονομική, υγειονομική, κλπ), η Ε.Σ.Λ.Α. στήριξε κάθε δημιουργική προσπάθεια στο επίπεδο του γραπτού λόγου, ως αντίδοτο στην ψυχική καθίζηση και την τοξικότητα συμπεριφορών που επηρεάζουν τις σχέσεις μας.

Η Ε.Σ.Λ.Α. διαμόρφωσε με τις μικρές της δυνάμεις ένα χώρο δημοκρατικής έκφρασης, αναδεικνύοντας και όχι υποδεικνύοντας σκέψεις, δράσεις, έργα, από μια πλούσια τοπική δυναμική συγγραφική παραγωγή σε κάθε επίπεδο του γραπτού λόγου (λογοτεχνία, ποίηση, επιστήμη, κ.ά). Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα έκφρασης και παρουσίασης του έργου νέων, αλλά και γνωστών συγγραφέων και ερευνητών και ενισχύει το ρόλο της με τη συμμετοχή της στην Έκθεση Βιβλίου του Ναυπλίου διαμορφώνοντας ένα περίπτερο στο οποίο αποτυπώνονται όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Βρισκόμαστε σε ένα χώρο όπου μικροί και μεγαλύτεροι εκδοτικοί οίκοι παρουσιάζουν την βιβλιογραφική τους παραγωγή και καλούν τους πολίτες να αναζητήσουν, να συζητήσουν, να κρίνουν και να διαμορφώσουν άποψη γι’ αυτήν. Είναι ακριβώς μια μοναδική στιγμή μέσα στο χρόνο που δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με την τοπική αγορά, αλλά συμπληρωματικά και ενισχυτικά.

Η Ε.Σ.Λ.Α. έχει το δικό της αυτόνομο ρόλο μέσα στη γιορτή του βιβλίου και καλεί τους συμπολίτες μας να επισκεφτούν την έκθεση και το περίπτερό της, να γνωρίσουν καλύτερα το έργο της και την προσφορά της συνολικά.

Μόνο στη δύσκολη αυτή χρονιά που 2021, η Ε.Σ.Λ.Α. συμμετείχε/συνδιοργάνωσε περισσότερες από δέκα εκδηλώσεις, ενώ άλλες οκτώ είναι προγραμματισμένες μέχρι το τέλος του χρόνου και παρουσίασε στην Αργολίδα και την Ελλάδα, δεκάδες έργα δημιουργών της αργολικής γραφής.

Σας περιμένουμε στην Έκθεση για να ενισχύσουμε τη γνωριμία μας και να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου μας.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Λ.Α.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Νοσοκομείο Άργους: Τετραήμερη εφημερία χωρίς παιδίατρο, ουρολόγο, ψυχίατρο (του Π. Καρούζου)

Γράφει ο Πέτρος Καρούζος, δημοτικός σύμβουλος Άργους-Μυκηνών Πρόγραμμα εφημεριών με ελλείψεις γιατρών σε βασικές ειδικότητες έβγαλε το νοσοκομείο Άργους για το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Από το πρόγραμμα απουσιάζουν παιδίατρος,...

Το πρώτο ιπποφορβείο της Ελλάδας, στην παραλία του Άργους (του Γ. Γιαννούση)

του Γιώργου Γιαννούση* Η φωτογραφία που παρουσιάζουμε είναι του 1909 και σε αυτήν αποτυπώνεται η επαναλειτουργία του ιπποφορβείου του Άργους έπειτα από πολλές δεκαετίες ερήμωσης....

Ευχαριστίες της οικογένειας Οδυσσέα Κουμαδωράκη

Ευχαριστίες της οικογένειας Οδυσσέα Κουμαδωράκη Ολόψυχα ευχαριστούμε τους συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, μαθητές και συμπολίτες που μας συμπαραστάθηκαν και μας συμπαρίστανται στο βαρύ μας πένθος. Ευχαριστούμε όσους...

Τροχαίο με τραυματισμένη οδηγό κοντά στο Κεφαλάρι

Μια γυναίκα τραυματίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Αυγούστου, σε τροχαίο που έγινε στο δρόμο Άργους-Μύλων, στην περιοχή κοντά στο Κεφαλάρι. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Νοσοκομείο Άργους: Τετραήμερη εφημερία χωρίς παιδίατρο, ουρολόγο, ψυχίατρο (του Π. Καρούζου)

Γράφει ο Πέτρος Καρούζος, δημοτικός σύμβουλος Άργους-Μυκηνών Πρόγραμμα εφημεριών με...

Χαλάνδρι: Νεκρή οκτάχρονη από θερμοπληξία – Την ξέχασαν μέσα σε αυτοκίνητο

Τραγωδία σημειώθηκε την Παρασκευή, σε γειτονιά Ρομά στο Χαλάνδρι,...

Λυμπέρης: Ο κ. Νίκας είναι υπεύθυνος για την τραγωδία που βιώνουν οι αγρότες της Αργολίδας

Ανακοίνωση του Αντώνη Λυμπέρη, περιφερειακού συμβούλου Π.Ε. Αργολίδας με...

Το πρώτο ιπποφορβείο της Ελλάδας, στην παραλία του Άργους (του Γ. Γιαννούση)

του Γιώργου Γιαννούση* Η φωτογραφία που παρουσιάζουμε είναι του 1909...

Πέτρος Μπουσουλόπουλος και Κατερίνα Σκουλή διασκέδασαν τους Δαλαμαναριώτες

Με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια διασκέδασαν το βράδυ της...

Προτείνουμε...