35 σχολικούς καθαριστές με πλήρη απασχόληση προσλαμβάνει ο Δήμος Ναυπλιέων

Με ιδίους πόρους θα καλύψει ο Δήμος Ναυπλιέων το επιπλέον κόστος ώστε να διασφαλίσει πλήρως την καθαριότητα σε όλες τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα όρια του.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: 

Για τον Δήμο Ναυπλιέων, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε ανώτατο αριθμό 35 προσλαμβανόμενων σχολικών καθαριστών με ημερήσια απασχόληση τρεις (3) ώρες.

Ο Δήμος είχε αιτηθεί με έγγραφό του 42 θέσεις με πλήρη απασχόληση. Όπως είναι λογικό οι τρεις ώρες δεν αρκούν ώστε να πραγματοποιηθεί η καθαριότητα στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας και μάλιστα να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Κορωνοϊό.

Μετά από πρωτοβουλία και πρόταση της Δημοτικής Αρχής ο Δήμος Ναυπλιέων θα καλύψει με ίδιους πόρους το κόστος της παραπάνω απασχόλησης των 35 σχολικών καθαριστών.

Αυτό σημαίνει ότι θα προσληφθούν τριάντα πέντε (35) σχολικοί καθαριστές πλήρους απασχόλησης και όχι τρίωρης.

Με αυτόν τον τρόπο θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα σε πολύ καλύτερες συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής.

Η συνολική δαπάνη που θα επιβαρυνθεί ο Δήμος Ναυπλιέων ανέρχεται σε 220.000 ευρώ περίπου, με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο να δηλώνει:

 « Μετά την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να προσλάβει 35 σχολικούς καθαριστές που θα καλύπτουν μόνο τρεις ώρες εργασίας, πήραμε την πρωτοβουλία και προτείναμε στην Οικονομική Επιτροπή ο Δήμος Ναυπλιέων με ιδίους πόρους , να καλύψει το υπόλοιπο των ωρών και οι σχολικοί καθαριστές να γίνουν πλήρους απασχόλησης . Δεν επιτρέπεται να παίζουμε με την δημόσια υγεία και πόσο μάλλον με την υγεία των παιδιών μας. Η καθαριότητα αλλά και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις σχολικές μονάδες λόγω της πανδημίας, δεν μπορεί να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσα σε τρεις ώρες. Οπότε , οι σχολικοί καθαριστές θα γίνουν πλήρους απασχόλησης και οι σχολικές μας μονάδες δεν θα έχουν ελλιπή καθαρισμό αλλά και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας θα αισθάνονται ασφάλεια, ως προς το κομμάτι της καθαριότητας και της υγιεινής».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Κωστούρο: “Πριν τις εκλογές ήρθε το μηχάνημα για έργα και μετά χάθηκε…”

Επιστολή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης στέλνουν στο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο κάτοικοι των οικισμών Χρονέικα και Κουτρουμπέικα της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης. Όπως αναφέρουν: Kατά την προεκλογική...

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο και συνοικίες του Άργους τη νύχτα της Τρίτης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 16 Αυγούστου, σε πολλές συνοικίες της πόλης του Άργους, μεταξύ αυτών και στο κέντρο (όπου βρίσκονται πολλά...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα • Ξεπέρασαν τους 32.000 οι θάνατοι

Στα 73.710 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα για την εβδομάδα 8-14 Αυγούστου σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση που ανακοίνωσε σήμερα 16/8 ο ΕΟΔΥ, ενώ...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

«Εξοικονομώ 2021»: Στο πρόγραμμα εντάσσονται και οι επιλαχόντες

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει ότι στο πρόγραμμα...

Το νέο Δ.Σ. της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου είναι...

“Η χώρα διασύρεται, το λιβάνισμα στην Κυβέρνηση συνεχίζεται” • Σχολιασμός από τον Γιάννη Γκιόλα

Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Τριήμερος καύσωνας προ των πυλών

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις...

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Κωστούρο: “Πριν τις εκλογές ήρθε το μηχάνημα για έργα και μετά χάθηκε…”

Επιστολή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης στέλνουν στο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη...

Προτείνουμε...