Γκιόλας: Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους υγειονομικούς ΠΦΥ Πελοποννήσου και να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας

Αναφορά κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιάννης Γκιόλας σχετικά με την σημαντική καθυστέρηση  πληρωμής των δεδουλευμένων στους Υγειονομικούς Πρωτοβάθμιας φροντίδας και τη συνεχή υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας:

Θέμα: «Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους υγειονομικούς πρωτοβάθμιας φροντίδας Πελοποννήσου και να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας»

Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την από 2-8-2021 Ανακοίνωση του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πελοποννήσου(ΣΕΥΠ-ΠΦΥ Πελοποννήσου) την  οποία  υπογράφουν ο Πρόεδρος Προκόπης Κωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Λαφαζάνος Γεώργιος .

Με την ως άνω Ανακοίνωση  γίνεται γνωστό το πρόβλημα όχι μόνο της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους αλλά και η συνεχής υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας, όπως και η αδιαφορία εκ μέρους της Κυβέρνησης ,προς έναν κλάδο των υγειονομικών  που έδωσε και την ψυχή του στον αγώνα κατά του κορωνοϊού από την πρώτη στιγμή και στάθηκε στο πλάι των συμπολιτών μας.

Θεωρείται απαράδεκτο οι εργαζόμενοι της 6 ΥΠΕ  να παραμένουν απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα Σαββατοκύριακα για ένα εξάμηνο για το πρόγραμμα του εμβολιασμού παρά τις διαβεβαιώσεις ότι τα «χρήματα υπάρχουν και θα δοθούν».

Με την παρούσα αναφορά μου σας διαβιβάζω το αίτημα των εργαζομένων υγειονομικών το οποίο και  υιοθετώ γιατί  είναι καθόλα δίκαιο και θα πρέπει το συντομότερο να ικανοποιηθεί έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σημαντική προσφορά τους στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού αλλά και στην Υγεία γενικότερα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν:(1) Η από 02/08/2021  Ανακοίνωση του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πελοποννήσου(ΣΕΥΠ-ΠΦΥ Πελοποννήσου)

Η επιστολή του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πελοποννήσου (ΣΕΥΠ-ΠΦΥ Πελοποννήσου):

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί των Κέντρων Υγείας αστικού τύπου στην Πελοπόννησο δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχημένη διεκπεραίωση του εμβολιασμού των συμπολιτών μας ενάντια στην Πανδημία. Συνολικά στα ΚΥ , σύμφωνα με υπολογισμούς του Υπουργείου Υγείας κι όχι δικούς μας, έχει πανελλαδικά διεκπεραιωθεί το 50% των εμβολιασμών!

Δουλέψαμε και δουλεύουμε Σάββατα και Κυριακές σε πολλά ΚΥ,λόγω υποστελέχωσης συνεχώς, από τον Φεβρουάριο!

Είναι όμως απαράδεκτο 6 μήνες τώρα, να μην μας έχει καταβληθεί από την 6η ΥΠΕ ούτε ένα ευρώ! Στην όποια επικοινωνία μας δε, οι οικονομικές της υπηρεσίες, μας παραπέμπουν στις «Ελληνικές καλένδες».

Παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραμε πριν σχεδόν 2 μήνες από τον Διοικητή ΚοΚαρβέλη ότι θα «επιληφθεί άμεσα» και από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Κο Θεμιστοκλέους ότι τα κονδύλια «υπάρχουν», παρά το γεγονός ότι οι συνάδελφοι μας στα Νοσοκομεία και στα ημιαστικά ΚΥ εξοφλούνται για την συμμετοχή τους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κανονικά, παρά το γεγονός ότι άλλες ΥΠΕ (1η, 2η & 4η τουλάχιστον) έχουν ήδη εξοφλήσει 2 μήνες και προχωρούν, η 6η ΥΠΕ « δεν πληρώνει – δεν πληρώνει»!!

Όμως «ΩΣ ΕΔΩ»!

Δεν μπορεί πια να γίνει αποδεκτό να συνεχίσουμε να δουλεύουμε χωρίς να πληρωνόμαστε! Δεν θα επιτρέψουμε η ευσυνειδησία , ο επαγγελματισμός και η διάθεση κοινωνικής προσφοράς των γιατρών να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης , επικοινωνιακής διαχείρισης και «ανέξοδου» δοξασμού τρίτων.

Απαιτούμε:

– ΑΜΕΣΗ καταβολή των δεδουλευμένων μας!

– Στελέχωση κι όχι αποστελέχωση των ΚΥ για να γίνουν εφικτές ολιγοήμερες αδειοδοτήσεις του Ιατρικού Προσωπικού.

Ναύπλιο 2/8/2021

Ο Πρόεδρος Κωστάκης Προκόπης

Ο Γ. Γραμματέας Λαφαζάνος Γεώργιος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Ισχυροί κρότοι ανησύχησαν τους κατοίκους της Αργοναυπλίας

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης 10 Αυγούστου, σε μεγάλο τμήμα της Αργοναυπλίας, έπειτα από δυνατούς κρότους που θύμιζαν εκρήξεις. Οι κρότοι ήταν...

1875: Τα πρώτα 500 στρέμματα με χασίς στην Αργολίδα • O ξένος επενδυτής και οι ξένοι εργάτες

του Γιώργου Νικολόπουλου Μέχρι τη δεκαετία του 1870, το χασίς στη μικρή έως τότε γεωγραφικά Ελλάδα ήταν άγνωστο, ανύπαρκτο και φυσικά απόλυτα νόμιμο για παραγωγή...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Άργος. Αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο φιλόλογος Στέλιος Μαρινάκος, με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της...

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

  Την τραγωδία του Ευριπίδη "Ηλέκτρα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα, παρακολούθησε  το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ισχυροί κρότοι ανησύχησαν τους κατοίκους της Αργοναυπλίας

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης 10...

Άγιος Νήφων: Από μοναχός στην Αργολίδα, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Στο αγιολόγιο της Εκκλησίας της Αργολίδας υπάρχει και το...

Έχει χώρο το ένστικτο στο αθλητικό στοίχημα;

Το αθλητικό στοίχημα καθώς και οποιοσδήποτε στοιχηματισμός πρέπει να...

Ρεμπέτικη βραδιά στη Δαλαμανάρα με Πέτρο Μπουσουλόπουλο και Κατερίνα Σκουλή

Η ΚΕΔΑΜ και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δαλαμανάρας συνδιοργανώνουν...

Γ. Γαβρήλος: Μόνη διέξοδος η παραίτηση της Κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών

Σχόλιο του Γιώργου Γαβρήλου, δικηγόρου-εργατολόγου Μια δυστοπική περίοδο για τη...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο...

Προτείνουμε...