Φωλιές μανιταριού
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 8-10 μανιτάρια πορτομπέλο (τα 2 μαζί με τα κοτσάνια για τη γέμιση)
• ½ πιπεριά πράσινη (κομμένη καρέ)
• ½ πιπεριά κόκκινη (κομμένη καρέ)
• ½ ξερό κρεμμύδι (κομμένο καρέ)
• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
• αλάτι, πιπέρι, θυμάρι αποξηραμένο, ρίγανη αποξηραμένη
• ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
• 200 γρ. τυρί φέτα ημίσκληρη τριμμένη
• φρέσκα φύλλα βασιλικού
• 3 κ/σ ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα της γέμισης)
• λίγο ελαιόλαδο για το ράντισμα των μανιταριών
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο και το θυμάρι κι αφήνουμε μέχρι αν ψηθούν καλά.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα μανιτάρια ξεφλουδίζοντας το εξωτερικό τους περίβλημα. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και μοιράζουμε μέσα τους τη γέμιση μανιταριών και λαχανικών.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και λίγη ρίγανη.
Τέλος, τοποθετούμε από μισό ντοματίνι στο κάθε μανιτάρι
και ψήνουμε για 20΄ στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια. Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou