Ελλάδα-Κόσμος

Φωτιά στην Αττική: Είκοσι σπίτια καμένα ή με μεγάλες ζημιές

Περίπου 20 σπίτια έχουν καεί από τη φωτιά σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο, δήλωσε πριν από λίγο (5μμ το απόγευμα της Τρίτης) στην ΕΡΤ ο κοινοτάρχης Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνον διάσπαρτες εστίες στην περιοχή.

Νωρίτερα, μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Αττική έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά οι δυνατοί άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης.

Επί τόπου επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Στη Ροδόπολη εντοπίζεται, αυτή την ώρα ο μεγαλύτερος όγκος της φωτιάς, που καίει στην περιοχή από τις 12 το μεσημέρι. Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος κοινότητας Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει δραματική εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή:

«Δραματική είναι η κατάσταση αυτή την ώρα. Η φωτιά είναι προς την δική μας την πλευρά και έχει φτάσει στη λεωφ. Διονύσου. Δόθηκε μάχη για να μην πάει η φωτιά προς τον οικισμό “Γαλήνη” και μέχρι ώρας αυτό φαίνεται να το έχουν πετύχει οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά τώρα έχει φύγει από εκεί, πέρασε απέναντι στην Μητροπολίτου και έχει μπει στο Κόκκινο Χωράφι καίει δάσος αυτή την ώρα. Από τον αέρα ξεφυτρώνουν παντού φλόγες».

Μήνυμα από το 112 στους πολίτες

Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή τους με την λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας.

Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, είπε ότι δίνεται μάχη, προκειμένου να περιοριστεί άμεσα η φωτιά:

«Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο, γι’ αυτό και ζητήσαμε να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη. Δίνουμε μάχη για τα σπίτια. Για την κατάσβεση επιχειρούν οι πάντες από αεροσκάφη, καναντέρ, πυροσβεστικά όλα στη μάχη, είναι δύσκολη η κατάσταση».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Σταμάτας Γιώργος Κόκκαλης δίνεται μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά προς τον οικισμό «Γαλήνη»:

«Οι ώρες είναι κρίσιμες, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δυστυχώς φυσάει πάρα πολύ. Όλα τα πυροσβεστικά μέσα δίνουν μάχη να περιορίσουν την κατάσταση, αλλά ακόμα είναι δύσκολα τα πράγματα. Όλοι δίνουν μάχη να μην πάει η φωτιά προς τα αριστερά, όπου είναι ο οικισμός “Γαλήνη” γιατί εκεί υπάρχουν πάρα πολλά σπίτια».

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

19 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

19 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Πρόσφυγες Πόντιοι, Τόμας Έντουαρντ Λόρενς, Χο Τσι Μινχ, η…

8 ώρες πριν

Κινηματογραφικές εικόνες από τον “Κύκνο” στο Ναύπλιο, τη δεκαετία του ’60

Πλάνα από τον "Κύκνο" στο Ναύπλιο τη δεκαετία του ’60 Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ("Ίδρυμα…

12 ώρες πριν

Άργος: Ανακοίνωση για την απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Άργος: απώλεια του Θεοδόση Π. Θωμόπουλου Για τον θάνατο του Αργείου Θεοδόση Πέτρου Θωμόπουλου εξέδωσε…

15 ώρες πριν

Πολλά τα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Δήμου Ναυπλιέων – Συνέλευση των γονέων

Tα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ…

16 ώρες πριν

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου Άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση από τη Γυμναστική Ένωση…

17 ώρες πριν

200 μοτοσικλετιστές και ροκ συναυλία στο Άργος το βράδυ του Σαββάτου

200 μοτοσικλετιστές στο Άργος Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 18/5, στη Λαϊκή Αγορά του…

18 ώρες πριν