O Γιάννης Γκιόλας στην ονοματοδοσία της “πλατείας Δημητρίου Κωστόπουλου” στο Αδάμι

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: Λίγα λόγια κι από καρδιάς στην εκδήλωση ονοματοδοσίας της πλατείας Αδαμίου σε πλατεία «Δημητρίου Κωστόπουλου»

Ο παριστάμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του τιμώμενου Δημητρίου Κωστόπουλου.

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Γκιόλας ανέφερε ότι:

Σε εκδήλωση για την ονοματοδοσία της πλατείας της Κοινότητας Αδαμίου του Δήμου Επιδαύρου σε πλατεία «Δημητρίου Κωστόπουλου» προσκληθήκαμε από το δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη, την περασμένη Δευτέρα 19 Ιουλίου στον ίδιο χώρο της κεντρικής πλατείας του χωριού.

Η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου του Αδαμίου καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Επιδαύρου υπήρξε εύστοχη, απόλυτα σωστή και δικαιολογημένη, απέδωσε την αρμόζουσα τιμή και τον προσήκοντα σεβασμό στον άνθρωπο, τον ενεργό πολίτη τον τιμηθέντα από τους συγχωριανούς  επί πολλές θητείες ως κοινοτικό και δημοτικό σύμβουλο και ιδιαίτερα ως Πρόεδρο της Κοινότητας Αδαμίου.

Ο Δημήτρης Κωστόπουλος που έφυγε από τη ζωή απρόσμενα και αναπάντεχα το 2015, σε ηλικία μόλις 63 ετών υπηρέτησε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αου βαθμού επί μακρό διάστημα που υπερέβαινε την τριακονταετία.

Υπήρξε ένας δραστήριος, δυναμικός και μαχητικός πολίτης που πάντοτε έθετε ως προμετωπίδα και στόχο των αγώνων του το καλό του χωριού και τη βελτίωση των συνθηκών των συμπολιτών του.

Από τις σκέψεις, τους στόχους και τις δραστηριότητές του ουδέποτε υπήρξε κριτήριο ιδιοτελές και ουδέποτε  έθεσε την προβολή του ως αυτοσκοπό να κατάσχει τιμές και αξιώματα.

Παράλληλα και στην προσωπική του ζωή υπήρξε ένας δραστήριος και επιτυχημένος επιχειρηματίας. Δημιούργησε μια δεμένη και μονιασμένη οικογένεια που όλοι μαζί  με την αγαπημένη του σύζυγο τη Σοφία, σαν τον κινητήριο νου και τα τέσσερα επίσης δραστήρια  και δημιουργικά παιδιά τους, επεκτείνουν και βελτιώνουν την επιτυχημένη επιχείρησή τους, που από κοινού δημιούργησαν.

Συγκινητική ήταν η πάνδημη συγκέντρωση των συγχωριανών του στην ημέρα τιμής και μνήμης στο Δημήτρη Κωστόπουλο.

Η προσέλευσή τους ήταν πηγαία και αυθόρμητη αναγνωρίζοντάς τον ως γνήσιο, έντιμο και αγωνιστή και κυρίως ως αναμορφωτή του χωριού τους. Τα έργα που φέρουν τη σφραγίδα του, αυτού και των άλλων συνεργατών του ήταν πολλά και αξιόλογα. Η κατασκευή της ίδιας της κεντρικής πλατείας, που από τώρα πλέον θα φέρει το όνομά του, η αποκατάσταση του παλιού πέτρινου Δημοτικού σχολείου, η κατασκευή Νηπιαγωγείου, κοινοτικού γηπέδου, η διάνοιξη δύο γεωτρήσεων, η κοινοτική και αγροτική οδοποιΐα.

Όλα αυτά και άλλα πολλά που γνωρίζουν καλύτερα οι συμπολίτες του αποτυπώνουν με τον καλύτερο και αψευδέστερο τρόπο το Δημήτρη Κωστόπουλο ως το γνήσιο αντιπρόσωπο και τον άνθρωπο που αυτοδίκαια μπορεί και είναι δίκαιο να χαρακτηρίζεται ως «κοινοτιστής», με την έννοια του ενεργού πολίτη που είναι προσηλωμένος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου του, του χωριού του.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα Ιοειδή σε εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Γράφουν οι Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης, Δημήτρης Δήμου Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης: Εντεταλμένος Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ / Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου Χανίων (Συντονιστής Έργου)-([email protected]) Δημήτρης Δήμου: MSc-Ιολόγος...

Έθιμα του γάμου (πριν από πολλές δεκαετίες) σε χωριά της Αργολίδας

Κείμενο: Γιώργος Νικολόπουλος Η νύφη τον περίμενε στην είσοδο όχι της εκκλησίας αλλά του σπιτιού της... Εκεί θα χόρευαν τον Ησαϊα (έτσι γλίτωνε και ο...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Η Καρυά θύμισε …Ικαρία στη συναυλία του Κοτονιά και της Ίκαρη

Δεν ήταν λίγες οι φορές που το βράδυ της Τετάρτης 17 Αυγούστου, η κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Καρυάς θύμισε ...Ικαρία. Εκατοντάδες κάτοικοι όχι μόνο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Αργολίδα την Πέμπτη 18/8

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού...

Συναυλία με Βαγγέλη Τρίγκα και Μαργαρίτα Καραμολέγκου στη Νέα Κίο

O Αργείος σολίστ του μπουζουκιού και συνθέτης Βαγγέλης Τρίγκας...

Πανηγυρίζει η “Θεομάνα-Οδηγήτρια” της Νέας Κίου

Την Τρίτη 23 Αυγούστου είναι η Απόδοσης της εορτής...

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα Ιοειδή σε εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Γράφουν οι Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης, Δημήτρης Δήμου Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης:...

Έθιμα του γάμου (πριν από πολλές δεκαετίες) σε χωριά της Αργολίδας

Κείμενο: Γιώργος Νικολόπουλος Η νύφη τον περίμενε στην είσοδο όχι...

“Ανάπλι εμπρός!”: Οι ευθύνες για τον Γύρο της Αρβανιτιάς έχουν επώνυμο: Κωστούρος

Ανακοίνωση της τοπικής παράταξης "Ανάπλι εμπρός!" 24 Ιανουαρίου 2010. Μεγάλη...

Προτείνουμε...