spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Πυρκαγιά στην Κορινθία και SMS για εκκένωση οικισμού

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην Άνω Αλμυρή Κορινθίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα και καίει δασική έκταση.

Μισή ώρα αργότερα, οι κάτοικοι του οικισμού Ρυτό έλαβαν μήνυμα από το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να εκκενώσουν την περιοχή.

Συγκεκριμένα η ειδοποίηση αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Ρυτό Κορινθίας εκκενώστε άμεσα προς Κάτω Αλμυρή μέσω Ντράσσας Γαλατάκι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή.

Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά θεωρείται «δυνατή». Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

 

Στο Λυγουριό

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 24/7 στο σκουπιδότοπο που βρίσκεται στην περιοχή «Κοκκινάδες» μεταξύ Ναυπλίου –Λυγουριού. 

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί και έξω από τον σκουπιδότοπο σε έκταση προς την περιοχή των Ιρίων. Η περιοχή είναι αγροτική και δασική, μακριά από οικισμούς.

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

spot_img