Στο 40% η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας στην Αργολίδα

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας στο 40% των περιοχών της Αργολίδας που έχουν ενταχθεί σε αυτό, ενώ το επόμενο διάστημα -και εφ’ όσον το επιτρέψουν οι κλιματολογικές συνθήκες- οι ψεκασμοί θα προχωρήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας.

Αυτό γνωστοποιεί, μεταξύ άλλων, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Αργολίδας σε ανακοίνωσή της σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος δακοκτονίας, με την επισήμανση ότι η όποια καθυστέρηση επιβλήθηκε από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το διάστημα από 21 μέχρι και 26 Ιουνίου, οι οποίες δεν επέτρεψαν την διενέργεια ψεκασμών.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η ανάρτηση των δακοπαγίδων στους ελαιώνες των περιοχών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της συλλογικής καταπολέμησης του δάκου στην Αργολίδα πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Ιουνίου, οπότε έγκαιρα καταγράφηκαν τα πρώτα στοιχεία δακοσυλλήψεων.

Στη συνέχεια, μετά την αξιολόγηση και των άλλων τεχνικών παραμέτρων του προγράμματος, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε ο πρώτος γενικός ψεκασμός στο Κιβέρι. Ομως, την επόμενη εβδομάδα (21 μέχρι και 26 Ιουνίου) παρά το γεγονός ότι είχαν προγραμματιστεί ψεκασμοί, δεν εφαρμόστηκαν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Από τις 28 Ιουνίου που οι θερμοκρασίες χαμήλωσαν, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γενικός ψεκασμός στις περιοχές Μύλοι, Ελληνικό, Μπόρσα, Αραχναίο, Αγιος Δημήτριος, Αρκαδικό, Τραχειά, Αδάμι, Ηλιόκαστρο, Καρυά, Φρέγκαινα, Μοναστηράκι. Τις επόμενες ημέρες, εφ’ όσον το επιτρέψουν οι θερμοκρασίες,  τελειώνουν οι ψεκασμοί σε Κάντια, Καρναζέικα, Μαλαντρένι, Λυγουριό και Δίδυμα.

Οι παραπάνω περιοχές αντιστοιχούν στο 40% περίπου των περιοχών που έχουν  ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Το επόμενο διάστημα, εφ’ όσον το επιτρέψουν οι κλιματολογικές συνθήκες,  οι ψεκασμοί θα προχωρήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η επίβλεψη των ψεκασμών γίνεται από το μόνιμο προσωπικό της ΔΑΟΚ Αργολίδας, καθώς δεν έχουν ακόμη προσληφθεί οι συμβασιούχοι Τομεάρχες Δακοκτονίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Πυργιώτικα

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Δευτέρας 15 Αυγούστου, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στα Πυργιώτικα Αργολίδας είναι οριοθετημένη. Η...

Συγκέντρωση υπογραφών για να δημιουργηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο Άργος

Συγκέντρωση υπογραφών έχει ξεκινήσει στο ίντερνετ με αίτημα να δημιουργηθεί στην πόλη του Άργους "Σπιτάκι Ανακύκλωσης" με ανταποδοτικό χαρακτήρα.  Η συλλογή υπογραφών γίνεται στην ηλεκτρονική...

Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στα Πυργιώτικα Ναυπλίου • Φωτιά και στα Λευκάκια

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή των Πυργιιώτικων του Δήμου Ναυπλιέων  λίγο πριν της 2.30 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Αυγούστου. Η εστία της φωτιάς...

Ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στο Άργος

  Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το βράδυ της Κυριακής 14 Αυγούστου στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Άργος, τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό και τη...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Η φράση «Καλή Παναγιά» δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικά

Στην ευχή «Καλή Παναγιά» αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και...

Συναυλία στην Καρυά Αργολίδας με Θοδωρή Κοτονιά και Βιολέτα Ίκαρη

Tην Τετάρτη 17 Αυγούστου, στις 9.30μμ, στην πλατεία της...

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Πυργιώτικα

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Δευτέρας...

Συγκέντρωση υπογραφών για να δημιουργηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο Άργος

Συγκέντρωση υπογραφών έχει ξεκινήσει στο ίντερνετ με αίτημα να...

Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στα Πυργιώτικα Ναυπλίου • Φωτιά και στα Λευκάκια

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή των Πυργιιώτικων του Δήμου...

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο με το ασθενοφόρο στην Αργολίδα

Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία για το θανατηφόρο τροχαίο το...

Νεκρός άνδρας που κολυμπούσε στην παραλία της Κάντιας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, τις πρωινές ώρες της...

Προτείνουμε...