Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας στο 40% των περιοχών της Αργολίδας που έχουν ενταχθεί σε αυτό, ενώ το επόμενο διάστημα -και εφ’ όσον το επιτρέψουν οι κλιματολογικές συνθήκες- οι ψεκασμοί θα προχωρήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας.
Αυτό γνωστοποιεί, μεταξύ άλλων, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Αργολίδας σε ανακοίνωσή της σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος δακοκτονίας, με την επισήμανση ότι η όποια καθυστέρηση επιβλήθηκε από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το διάστημα από 21 μέχρι και 26 Ιουνίου, οι οποίες δεν επέτρεψαν την διενέργεια ψεκασμών.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η ανάρτηση των δακοπαγίδων στους ελαιώνες των περιοχών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της συλλογικής καταπολέμησης του δάκου στην Αργολίδα πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Ιουνίου, οπότε έγκαιρα καταγράφηκαν τα πρώτα στοιχεία δακοσυλλήψεων.
Στη συνέχεια, μετά την αξιολόγηση και των άλλων τεχνικών παραμέτρων του προγράμματος, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε ο πρώτος γενικός ψεκασμός στο Κιβέρι. Ομως, την επόμενη εβδομάδα (21 μέχρι και 26 Ιουνίου) παρά το γεγονός ότι είχαν προγραμματιστεί ψεκασμοί, δεν εφαρμόστηκαν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
Από τις 28 Ιουνίου που οι θερμοκρασίες χαμήλωσαν, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γενικός ψεκασμός στις περιοχές Μύλοι, Ελληνικό, Μπόρσα, Αραχναίο, Αγιος Δημήτριος, Αρκαδικό, Τραχειά, Αδάμι, Ηλιόκαστρο, Καρυά, Φρέγκαινα, Μοναστηράκι. Τις επόμενες ημέρες, εφ’ όσον το επιτρέψουν οι θερμοκρασίες, τελειώνουν οι ψεκασμοί σε Κάντια, Καρναζέικα, Μαλαντρένι, Λυγουριό και Δίδυμα.
Οι παραπάνω περιοχές αντιστοιχούν στο 40% περίπου των περιοχών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Το επόμενο διάστημα, εφ’ όσον το επιτρέψουν οι κλιματολογικές συνθήκες, οι ψεκασμοί θα προχωρήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.
Η επίβλεψη των ψεκασμών γίνεται από το μόνιμο προσωπικό της ΔΑΟΚ Αργολίδας, καθώς δεν έχουν ακόμη προσληφθεί οι συμβασιούχοι Τομεάρχες Δακοκτονίας.