το ‘δεσα σε σιροπάκι,
έτοιμη η λεμονίτα
με το άρωμα μαστίχα
και εσύ κάτσε… και κοίτα!
Λεμονίτα με μαστίχα
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 1 κιλό ζάχαρη
• 3 νεροπότηρα νερό
• 2 νεροπότηρα χυμός λεμονιού (500 ml)
• 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
• δυόσμος
• πάγος
• κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5΄. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού στραγγισμένο και το λικέρ μαστίχας.
Συνεχίζουμε με ελαφρύ βράσιμο για 5΄ ακόμη. Κρυώνουμε την υγρή συμπυκνωμένη λεμονάδα και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και έναν μήνα. Για το σερβίρισμα βρέχουμε το χείλος ενός ποτηριού και το βυθίζουμε σε μια επιφάνεια με απλωμένη κρυσταλλική ζάχαρη ώστε να κολλήσει πάνω στο χείλος του ποτηριού. Ρίχνουμε 1/3 λεμονίτα και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα 2/3 με παγωμένο φυσικό ή ανθρακούχο νερό ή σόδα. Προσθέτουμε μερικά παγάκια και ένα κλωναράκι δυόσμο. Εις υγείαν!
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou