Α. Πουλάς: Το Υπουργείο κωφεύει στις εκκλήσεις των ιδιοκτητών του οικισμού «παραλία Κάντιας» Ναυπλίου

Ερώτηση σχετικά με τα λανθασμένα όρια του οικισμού «παραλία Κάντιας» του Ναυπλίου και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στους κατοίκους της περιοχής κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Τα όρια του οικισμού «παραλία Κάντιας» του Δήμου Ναυπλιέων ορίστηκαν με την υπ’ αριθμ. 2926/9.9.87 (ΦΕΚ 934 Δ/87) σχετική απόφαση του Νομάρχη Αργολίδας. Στην απόφαση καθορίζονται περιγραφικά τα όρια του οικισμού με αναγραφή ονομάτων των φερόμενων ιδιοκτητών οικιών χωρίς άλλο προσδιορισμό. Βάσει της περιγραφής αυτής συντάχθηκε από την αρμόδια υπηρεσία και ο σχετικός χάρτης με τα όρια του οικισμού που συνοδεύει την απόφαση.

Μετά από αίτηση ενδιαφερομένου για έκδοση άδειας δόμησης εντός των ορίων του οικισμού, εκδόθηκε απορριπτική απόφαση από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ναυπλιέων με αιτιολογία ότι το αναφερόμενο οικόπεδο δεν βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού «παραλία Κάντιας».

Κατόπιν ενεργειών του ενδιαφερομένου και του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Κάντιας, διαπιστώθηκε ότι τα όρια του οικισμού έχουν αποτυπωθεί εσφαλμένα στο διάγραμμα (σε υπόβαθρο χάρτη της Γ.Υ.Σ. κλιμ. 1:5000) που συνοδεύει την σχετική απόφαση του Νομάρχη Αργολίδας και δεν συνάδουν με τον περιγραφικό ορισμό των ορίων όπως αυτά αναφέρονται στην εν λόγω απόφαση.

Λόγω των εσφαλμένων ορίων, σχεδόν το 50% της έκτασης του οικισμού «παραλία Κάντιας», που υφίσταται νομίμως πριν από το 1985 και έχουν εκδοθεί εντός αυτού νόμιμες οικοδομικές άδειες, εμφανίζεται σήμερα ως εκτός σχεδίου, στερώντας στους ιδιοκτήτες την δυνατότητα δόμησης και θέτοντας εν αμφιβόλω την νομιμότητα των υφιστάμενων οικοδομικών αδειών.

Επειδή το σφάλμα είναι πρόδηλο και δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στους ιδιοκτήτες των εν λόγω οικοπέδων.

Επειδή έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και αναταραχή στην τοπική κοινωνία

Επειδή από τον Απρίλιο του 2021 ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας έχει ζητήσει με έγγραφο του προς την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ναυπλιέων την διόρθωση του σφάλματος.

Επειδή η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ναυπλιέων έχει αποδεχθεί την ύπαρξη του σφάλματος και με έγγραφο της από τις 12/05/2021 προς το Υπουργείο Περ/ντος & Ενέργειας ζητεί ενημέρωση για την διαδικασία έκδοσης νέας τροποποιητικής απόφασης για την διόρθωση του σφάλματος.

Eπειδή έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα και ουδεμία απάντηση ή ενημέρωση έχει δοθεί στους ενδιαφερομένους σχετικά με την επίλυση του προβλήματος.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την οριστική λύση του μείζονος αυτού προβλήματος και της αδικίας που υφίστανται οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου οικισμού;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας σε επιχειρήσεις στο Ναύπλιο από την Οικονομική Αστυνομία

Το διάστημα από 11 έως 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν από Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Ναυπλίου για την τήρηση...

35χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Ναύπλιο

Το πρωί του Σαββάτου 13 Αυγούστου εντοπίστηκε νεκρός ένας 35χρονος στο σπίτι όπου κατοικούσε στην Πρόνοια Ναυπλίου. Οι οικείοι τον βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις και...

Νοσοκομείο Άργους: Τετραήμερη εφημερία χωρίς παιδίατρο, ουρολόγο, ψυχίατρο (του Π. Καρούζου)

Γράφει ο Πέτρος Καρούζος, δημοτικός σύμβουλος Άργους-Μυκηνών Πρόγραμμα εφημεριών με ελλείψεις γιατρών σε βασικές ειδικότητες έβγαλε το νοσοκομείο Άργους για το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Από το πρόγραμμα απουσιάζουν παιδίατρος,...

Το πρώτο ιπποφορβείο της Ελλάδας, στην παραλία του Άργους (του Γ. Γιαννούση)

του Γιώργου Γιαννούση* Η φωτογραφία που παρουσιάζουμε είναι του 1909 και σε αυτήν αποτυπώνεται η επαναλειτουργία του ιπποφορβείου του Άργους έπειτα από πολλές δεκαετίες ερήμωσης....

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Με νίκη ξεκίνησε τα φιλικά ο Παναργειακός (εικόνες)

Με γκολ του Κορονίδη με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο...

Εντυπωσίασε η Νικόλ Σαραβάκου στη συναυλία στο θεατράκι της Ακροναυπλίας

Στο πλαίσιο των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων, την Τετάρτη 11...

Σύλληψη και πρόστιμο για πρόκληση πυρκαγιάς σε οικόπεδο στο Άργος

Συνελήφθη την Παρασκευή 12 Αυγούστου στο πλαίσιο της αυτόφωρης...

Το “Χορόσημο” στις Αρχαίες Κλεωνές

Το πολιτιστικό λαογραφικό σωματείο Άργους "Χορόσημο" συμμετείχε την Παρασκευή...

Λα.Συ. Επιδαύρου: Η δημοτική αρχή διαφημίζει έργα βιτρίνας αλλά χρονίζουν τα μικρά έργα

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξαν...

Ωρα εξόδου για τη Φαμίλια… (γράφει ο Πέτρος Τατούλης)

Άρθρο του Πέτρου Τατούλη* στην "Εφημερίδα των Συντακτών" Με τον...

Προτείνουμε...