Κοινωνία

Στο πιάτο: Κανελόνια με μπολονέζ μπύρας από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Στο πυρέξ σαν το σεντόνι
στρώθηκε το κανελόνι
γεμιστό με μπολονέζ
και ηχεί σαν το σολφέζ.
.

Κανελόνια με μπολονέζ μπύρας
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Υλικά για τη μπολονέζ:
• 750 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 1 συσκευασία κανελόνια
• ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 πράσο ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
• 1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο
• 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
• 1 φλυτζάνι τσαγιού μπύρα
• ½ φλυτζάνι τσαγιού ζωμός λαχανικών ή βοδινός
• 1 κ/σ πελτές
• 3 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί κονκασέ
• 1 κ/γ ρίγανη αποξηραμένη
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 ξύλο κανέλλας
• 2 μοσχοκάρφια
• 1 κ/γ κοφτό ζάχαρη
• ¼ κ/γ μοσχοκάρυδο τριμμένο
• ¼ κ/γ μπαχάρι τριμμένο
• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το μπέικον. Προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρντίζουμε ανακατεύοντας διαρκώς και σπάζοντας τους σβώλους. Σειρά έχουν το καρότο, το σέλερι κι ο πελτές ντομάτας. Σβήνουμε με την μπύρα κι αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη. Συνεχίζουμε ρίχνοντας όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά, μπαχαρικά, καρυκεύματα. Συμπληρώνουμε τον ζωμό και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 45΄ περίπου μέχρι να βράσει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα. Προσοχή να μην παραμείνουν πολλά υγρά. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, προσθέτουμε στο τελείωμα λίγη φρυγανιά τριμμένη.

Υλικά για τη σύνθεση του φαγητού:
• κανελόνια γεμισμένα με μπολονέζ
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος
• 250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
• νερό (τόσο που να καλύπτει τα ¾ του πυρίμαχου σκεύους)
• 300 γρ. καπνιστό τριμμένο τυρί (ρεγκάτο)

Εκτέλεση:
Σε πυρίμαχο παραλληλόγραμμο σκεύος στρώνουμε τα γεμισμένα κανελόνια με τη μπολονέζ μπύρας.

 

Περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας, την κρέμα γάλακτος και το νερό.

 

Ψήνουμε για 20΄ περίπου στους 200 βαθμούς, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά.

 

Τέλος, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί κι αφήνουμε για ακόμα 10΄ στον φούρνο να γκρατιναριστεί το φαγητό.

Σερβίρουμε τα κανελόνια, αφού τα αφήσουμε να σταθούν για 10΄ έτσι ώστε να κόβονται πιο εύκολα.

Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: anastamatop@gmail.com
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

17 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

17 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Eικόνες: Έλληνες στρατιώτες στη Μάχη του Σκρα, η πρώτη πτήση…

8 ώρες πριν

Εαρινό ανάγνωσμα για την άνοιξη που δεν θα έρθει από μόνη της… (του Γιώργου Πινάτση)

Εαρινό ανάγνωσμα για την άνοιξη που δεν θα έρθει από μόνη της…  Γράφει ο Γιώργος…

12 ώρες πριν

Ελληνίδα έμπειρη με γνώσεις νοσηλευτικής αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων

Ελληνίδα έμπειρη με γνώσεις νοσηλευτικής αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων στις περιοχές Άργους, Ναυπλίου και των γύρω…

12 ώρες πριν

2η θέση στην Ελλάδα στο ποδόσφαιρο για τις μαθήτριες του ΓΕΛ “Αυτενεργώ” Αργολίδας

2η θέση στην Ελλάδα στο ποδόσφαιρο για τις μαθήτριες του ΓΕΛ "Αυτενεργώ" Αργολίδας Οι δύο…

13 ώρες πριν

Εγκαίνια του ναού του Αγίου Παϊσίου στο Ναύπλιο

Εγκαίνια του ναού του Αγίου Παϊσίου στο Ναύπλιο Από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ιερού ναού…

14 ώρες πριν

Εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το ζήτημα της ύδρευσης-άρδευσης

Εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το ζήτημα της ύδρευσης-άρδευσης Η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ…

14 ώρες πριν