Α. Πουλάς: Αποσπασματικές ρυθμίσεις για τη δημόσια υγεία με περιτύλιγμα τις δωρεές

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Πουλάς κατά την συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των άρθρων του σχεδίου νόμου για την κύρωση δωρεών του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

  • Με το περιτύλιγμα δύο σημαντικών για την δημόσια υγεία δωρεών  του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, φέρνετε προς ψήφιση και μία σειρά από διατάξεις σε αρνητική κατεύθυνση, που υπό κανονικές συνθήκες άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου θα καταψηφίζονταν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε αυτό.
  • Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος στις παρατάσεις, ιδίως στις παρατάσεις των συμβάσεων. Πρέπει να σταματήσει το πάρτι εις βάρος του δημόσιου προϋπολογισμού για την υγεία.
  • Αναφορικά με την πρακτική νομιμοποίησης δαπανών, ρύθμιση που έχει έρθει κατ’ επανάληψη για ψήφιση επιπλέον στο εν λόγω νομοσχέδιο ρίχνετε το τυράκι των δεδουλευμένων εφημεριών για να μην μπορέσουμε να το καταψηφίσουμε και για μπορέσετε να νομιμόποιήσετε όλες τις υπόλοιπες δαπάνες.
  • Για τη στελέχωση του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» δεν διστάζετε να αποψιλώσετε τις δομές του δημοσίου τομέα για να δώσετε μία επίπλαστη εικόνα πληρότητας, ενώ στην πραγματικότητα είστε θιασώτες του «ράβε – ξήλωνε».
  • Παρατείνεται η αποζημίωση χρήσης των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων που δεσμεύθηκαν αναγκαστικά για τις ανάγκες της πανδημίας, η οποία θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη.Τελικά ο μοναδικός κερδισμένος από την πανδημία ήταν ο ιδιωτικός τομέας της υγείας που προστατεύθηκε, που κερδοσκόπησε, που κρατήθηκε μακριά από τη φωτιά του κορωνοϊού και διατηρήθηκε αλώβητος μέχρι σήμερα.
  • Όσον αφορά στις διατάξεις του ΕΟΠΥΥ οι μόνες σας πρωτοβουλίες είναι στην κατεύθυνση του ελέγχου της διοίκησής του και σχετικά με το πώς θα μεταφέρετε αρμοδιότητες ώστε να έχετε τον απόλυτο κυβερνητικό του έλεγχο. Αυτό όμως δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και της ελληνικής κοινωνίας.
  • Αναφορικά με το άρθρο 70 για το ασυμβίβαστο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Φαρμακευτικών Συλλόγων και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ποια είναι ακριβώς η αιτιολογική βάση αυτής της αλλαγής; Ποια έννοια επείγοντος συντρέχει για αυτό; Ποιος αιτήθηκε αυτή την αλλαγή;
  • Με το άρθρο 74 παγιώνετε και νομιμοποιείτε την τοποθέτηση ημετέρων στις διοικήσεις των ΥΠΕ. Δεν φθάνει που έχετε τοποθετήσει άτομα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την υγεία ως Διοικητές ΥΠΕ και Διοικητές Νοσοκομείων, τώρα δίνετε στους εαυτούς σας το δικαίωμα να διορίζετε ακόμα και δημόσιους λειτουργούς (δικαστές άραγε;) δημόσιους υπαλλήλους, στελέχη οργανισμών και τραπεζών, πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς στις θέσεις αυτές.
  • Αποδομείτε το ΕΣΥ, το ευτελίζετε και το αποδυναμώνετε. Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της πανδημίας, μόνο αυτό και με τον ιδιωτικό τομέα απόντα, σας χάλασε τα σχέδια.

Δείτε το βίντεο:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

35χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Ναύπλιο

Το πρωί του Σαββάτου 13 Αυγούστου εντοπίστηκε νεκρός ένας 35χρονος στο σπίτι όπου κατοικούσε στην Πρόνοια Ναυπλίου. Οι οικείοι τον βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις και...

Νοσοκομείο Άργους: Τετραήμερη εφημερία χωρίς παιδίατρο, ουρολόγο, ψυχίατρο (του Π. Καρούζου)

Γράφει ο Πέτρος Καρούζος, δημοτικός σύμβουλος Άργους-Μυκηνών Πρόγραμμα εφημεριών με ελλείψεις γιατρών σε βασικές ειδικότητες έβγαλε το νοσοκομείο Άργους για το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Από το πρόγραμμα απουσιάζουν παιδίατρος,...

Το πρώτο ιπποφορβείο της Ελλάδας, στην παραλία του Άργους (του Γ. Γιαννούση)

του Γιώργου Γιαννούση* Η φωτογραφία που παρουσιάζουμε είναι του 1909 και σε αυτήν αποτυπώνεται η επαναλειτουργία του ιπποφορβείου του Άργους έπειτα από πολλές δεκαετίες ερήμωσης....

Ευχαριστίες της οικογένειας Οδυσσέα Κουμαδωράκη

Ευχαριστίες της οικογένειας Οδυσσέα Κουμαδωράκη Ολόψυχα ευχαριστούμε τους συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, μαθητές και συμπολίτες που μας συμπαραστάθηκαν και μας συμπαρίστανται στο βαρύ μας πένθος. Ευχαριστούμε όσους...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

35χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Ναύπλιο

Το πρωί του Σαββάτου 13 Αυγούστου εντοπίστηκε νεκρός ένας...

Γ. Γκιόλας: Εφημερία του Δεκαπενταύγουστου στην Αργολίδα χωρίς γιατρούς σε βασικές ειδικότητες

Δήλωση του Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Με λύπη...

Νοσοκομείο Άργους: Τετραήμερη εφημερία χωρίς παιδίατρο, ουρολόγο, ψυχίατρο (του Π. Καρούζου)

Γράφει ο Πέτρος Καρούζος, δημοτικός σύμβουλος Άργους-Μυκηνών Πρόγραμμα εφημεριών με...

Χαλάνδρι: Νεκρή οκτάχρονη από θερμοπληξία – Την ξέχασαν μέσα σε αυτοκίνητο

Τραγωδία σημειώθηκε την Παρασκευή, σε γειτονιά Ρομά στο Χαλάνδρι,...

Λυμπέρης: Ο κ. Νίκας είναι υπεύθυνος για την τραγωδία που βιώνουν οι αγρότες της Αργολίδας

Ανακοίνωση του Αντώνη Λυμπέρη, περιφερειακού συμβούλου Π.Ε. Αργολίδας με...

Προτείνουμε...