για να φάω με τη Σόφη
και μας πήρανε χαμπάρι
και πλακώσαν κι οι κουμπάροι!
Πάστα μπανόφι
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 40 μπισκότα σαβουαγιάρ
• ½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα
• 1 σφηνάκι λικέρ μπανάνας
• 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
• 2 ώριμες πολτοποιημένες μπανάνες
• 1 φλυτζανάκι καφέ φιστίκι αλατισμένο
• 250 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
• 1 φλυτζανάκι καφέ άχνη ζάχαρη
• 1 βανιλίνη
• σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
• κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Σε μπασίνα αναμειγνύουμε το γάλα με το λικέρ μπανάνας και βουτάμε κι από τις δύο μεριές τα μπισκότα σαβουαγιάρ ένα προς ένα με συντομία.
Τα απλώνουμε σε φόρμα με αποσπώμενο δίσκο ή σε ταψάκι διαστάσεων 28Χ21 εκ. Κάθε στρώση παίρνει περίπου 20 σαβουαγιάρ.
Σε πολυκόπτη πολτοποιούμε τις μπανάνες και ενώνουμε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και τα φιστίκια ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να μας δώσουν έναν ημιπαχύρρευστο χυλό.
Τον απλώνουμε πάνω από τα σαβουαγιάρ. Φτιάχνουμε και μία δεύτερη στρώση από τα μπισκότα. Τέλος, χτυπάμε με μίξερ την φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής με την άχνη ζάχαρη και τη βανιλίνη. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με ροζέτες από τη σαντιγί και γαρνίρουμε με σταγόνες σοκολάτας και κακάο.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou