Ρολό κοτόπουλο και σάλτσα μουστάρδας
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 1 ρολό κοτόπουλο (περίπου 1 ½ κιλό) με γέμιση της αρεσκείας μας
• ελαιόλαδο
• νερό
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση για το ρολό:
Σε γάστρα βάζουμε νερό τόσο που να καλύπτει το ρολό μέχρι τη μέση. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40΄, γυρνάμε το ρολό από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλο τόσο, μέχρι να χρυσαφίσει καλά η κρούστα του. Αφαιρούμε από τη γάστρα κι αφήνουμε το ρολό να τραβήξει τους χυμούς του, για να μπορέσουμε να το κόψουμε σε φέτες.
Υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας:
• ζωμός από το ψημένο ρολό
• 2 κ/σ μουστάρδα πικάντικη
• 1 κ/γ κορνφλάουρ
• χυμός 1 λεμονιού
• αποξηραμένο εστραγκόν
Εκτέλεση για τη σάλτσα μουστάρδας:
Περνάμε από λεπτή σήτα-σινουά τον ζωμό από το ψήσιμο του ρολού που έχει απομείνει στη γάστρα. Τον βάζουμε σε κατσαρολάκι να πάρει μια βράση σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα. Σε μπολάκι διαλύουμε το κορνφλάουρ με τον χυμό λεμονιού. Ενσωματώνουμε το μείγμα λεμονιού μέσα στον ζωμό κι ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και καρυκεύουμε με αποξηραμένο εστραγκόν. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή τηγανητά πατατάκια.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: anastamatop@gmail.com
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou
Εικόνα: Αργολικός κάμπος – Λάρισα Άργους Μύρωμα Αργολικής Πασχαλιάς (του Γιώργου Κόνδη) Η Πασχαλιά είναι…
4 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: H Γ΄Σύνοδος στο Τολέδο όπου εισάγεται στο Σύμβολο της…
Πάσχα στο Ναύπλιο στην Επανάσταση του 1821 «Καλή Ανάσταση», να έχουμε… Το εύχομαι σε φίλους…
Ανακοίνωση του παραρτήματος Ναυπλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου…
Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοιμάζει και μας προτείνει μαγειρίτσα με μοσχάρι. Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι σπάλα…
Από την Αργολίδα ο νικητής των 100.000 ευρώ στο "Σκρατς" Κέρδη άνω των 2,3 εκατ.…