Σχόλιο του Γιάννη Γκιόλα για την πρόσληψη ιδιωτών ιατρών στο Νοσοκομείο Άργους

Σχόλιο του Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ομολογία αποτυχίας ή μεθόδευση σκοπιμότητας οι πέντε γιατροί με μπλοκάκι που θέλει να προσλάβει η διοίκηση της Ν.Μ. Άργους;

 Ερωτηματικά προκαλεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (7653/9.06.2021) με την οποία επιδιώκεται η  συνεργασία του νοσοκομείου Άργους με πέντε εξωτερικούς συνεργάτες, ιδιώτες ιατρούς, με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι)!

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID19 και ενώ το τελευταίο διάστημα η διασπορά μειώνεται, η νοσηλευτική μονάδα Άργους ζητάει συνεργασία με δύο παιδιάτρους, έναν παθολόγο και δύο ιατρούς γενικής ιατρικής οι οποίοι μεταξύ άλλων θα πρέπει να καλύπτουν και εφημερίες του νοσοκομείου.

Με την παραπάνω ενέργεια γεννάται το εύλογο ερώτημα ως προς τη σκοπιμότητα που αυτή εξυπηρετεί. Γιατί η διοίκηση του νοσοκομείου και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ προβαίνουν με καθυστέρηση σε μία προσωρινή λύση για την κάλυψη πάγιων αναγκών του νοσοκομείου αναζητώντας  πέντε εξωτερικούς ιδιώτες ιατρούς, χωρίς να έχουν προηγουμένως μεριμνήσει για μία μόνιμη λύση προκηρύσσοντας τις κενές θέσεις.

Τα προβλήματα υποστελέχωσης και οι πάγιες ανάγκες σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό ήταν γνωστά εδώ και μήνες και τα είχαμε εγκαίρως αναδείξει. Ήδη, μόλις προχθές, σε πρόσφατη δήλωσή μας προς τα ΜΜΕ, μετά τη γενικόλογη τοποθέτηση του κ. Κοντοζαμάνη κατά την επίσκεψη του στις νοσηλευτικές μονάδες του νομού,  επισημαίναμε και πάλι ότι θα πρέπει:

  • Να δοθεί λύση στο θέμα της υποστελέχωσης, καθώς υπάρχουν κλινικές που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης μόνιμων ιατρών. Είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της προκήρυξης των θέσεων.
  • Να δοθεί λύση στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του κτιρίου της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού καθώς και στην υποστελέχωσή της, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που είχε σαν αποτέλεσμα την περικοπή της μίας βάρδιας.
  • Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της παιδιατρικής κάλυψης, που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες λόγω της έλλειψης παιδιάτρων, ώστε να σταματήσουν οι παραπομπές παιδιών σε νοσοκομεία όμορων νομών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η νοσηλευτική μονάδα Άργους υποχρεώνεται στην αναζήτηση συνεργασιών -πλήρους ή μερικής απασχόλησης- με ιδιώτες γιατρούς για να καλυφθεί η λειτουργία της. Το νοσοκομείο δεν είχε φτάσει ποτέ σε τέτοια κατάσταση,  ούτε καν στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια της τρόικας με τους αυστηρότατους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Η υγειονομική κάλυψη των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη και απαιτείται η άμεση επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης με την πρόσληψη μόνιμων ιατρών σε όλες τις ειδικότητες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης. Πρόκειται για τρικ να κρυφθούν  κακήν – κακώς  οι ελλείψεις μονίμων ιατρών  στη  νοσηλευτική  μονάδα  Άργους ή αποτελεί σύμπτωμα  μιας αναποτελεσματικής διοίκησης;

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Ισχυροί κρότοι ανησύχησαν τους κατοίκους της Αργοναυπλίας

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης 10 Αυγούστου, σε μεγάλο τμήμα της Αργοναυπλίας, έπειτα από δυνατούς κρότους που θύμιζαν εκρήξεις. Οι κρότοι ήταν...

1875: Τα πρώτα 500 στρέμματα με χασίς στην Αργολίδα • O ξένος επενδυτής και οι ξένοι εργάτες

του Γιώργου Νικολόπουλου Μέχρι τη δεκαετία του 1870, το χασίς στη μικρή έως τότε γεωγραφικά Ελλάδα ήταν άγνωστο, ανύπαρκτο και φυσικά απόλυτα νόμιμο για παραγωγή...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Άργος. Αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο φιλόλογος Στέλιος Μαρινάκος, με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της...

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

  Την τραγωδία του Ευριπίδη "Ηλέκτρα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα, παρακολούθησε  το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ισχυροί κρότοι ανησύχησαν τους κατοίκους της Αργοναυπλίας

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης 10...

Άγιος Νήφων: Από μοναχός στην Αργολίδα, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Στο αγιολόγιο της Εκκλησίας της Αργολίδας υπάρχει και το...

Έχει χώρο το ένστικτο στο αθλητικό στοίχημα;

Το αθλητικό στοίχημα καθώς και οποιοσδήποτε στοιχηματισμός πρέπει να...

Ρεμπέτικη βραδιά στη Δαλαμανάρα με Πέτρο Μπουσουλόπουλο και Κατερίνα Σκουλή

Η ΚΕΔΑΜ και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δαλαμανάρας συνδιοργανώνουν...

Γ. Γαβρήλος: Μόνη διέξοδος η παραίτηση της Κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών

Σχόλιο του Γιώργου Γαβρήλου, δικηγόρου-εργατολόγου Μια δυστοπική περίοδο για τη...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο...

Προτείνουμε...