Αναφορά Γκιόλα: Nα δοθεί παράταση πληρωμών από τη ΔΕΔΔΗΕ στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος του Ναυπλίου

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας προς τον Υπουργό Ενέργειας Κ. Σκρέκα, με αφορμή το αίτημα του Συλλόγου  Ιδιοκτητών Καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Το Ανάπλι προς τη ΔΕΔΔΗΕ για διευθέτηση σημαντικών οικονομικών προβλημάτων των επιχειρήσεών τους.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την  από 08/06/2021  επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Ναυπλίου με την επωνυμία ΤΟ ΑΝΑΠΛΙ, με την οποία απευθύνονται προς την ΔΕΔΔΗΕ και αιτούνται τη διευθέτηση σημαντικών προβλημάτων των επιχειρήσεών τους.

Το Ναύπλιο είναι μια κατ’ εξοχήν τουριστική πόλη και σημείο έλξης πολλών επισκεπτών, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα να λειτουργεί πλήθος καταστημάτων προς εξυπηρέτησή των, κυρίως με επιχειρήσεις εστίασης.  Η πανδημία έπληξε ανεπανόρθωτα τη λειτουργία τους και το μεγάλο και επώδυνο διάστημα κατά το οποίο οι επιχειρήσεις αυτές παρέμειναν κλειστές, συσσώρευσε σε αυτές υποχρεώσεις οι οποίες είναι αδύνατον να εξοφληθούν άμεσα, με την επανέναρξη της δραστηριότητάς των.

Ένα σημαντικό χρέος όπως αυτό προς τη ΔΕΗ, θα πρέπει να εξοφληθεί ούτως ώστε να μπορέσει μια επιχείρηση να λειτουργήσει. Όμως, πριν ακόμη υπάρξουν έσοδα, κάτι τέτοιο θεωρείται ακατόρθωτο από την πλευρά των επιχειρηματιών. Για το λόγο αυτό, αιτούνται την έμπρακτη υποστήριξη από την ΔΕΔΔΗΕ, με σειρά παρεμβάσεων – ρυθμίσεων  ώστε  η πληρωμή των υποχρεώσεων να γίνει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και φυσικά μετά από την εμπορική δραστηριότητα, από την οποία θα προέλθουν και εισπράξεις.

Τα αιτήματα των επαγγελματιών εστίασης θεωρούνται απολύτως λογικά και πρέπει να δοθεί εύλογη πίστωση  χρόνου ώστε να ανακάμψουν οικονομικά και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που ήδη έχουν δημιουργηθεί.

Εξ αιτίας των λόγων αυτών η πολιτεία  είναι  αναγκαίο να ενσκήψει και να επιλύσει  το  πρόβλημα, σύμφωνα με τα αιτούμενα που περιέχονταιστην επιστολή του Συλλόγου.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Κωστούρο: “Πριν τις εκλογές ήρθε το μηχάνημα για έργα και μετά χάθηκε…”

Επιστολή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης στέλνουν στο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο κάτοικοι των οικισμών Χρονέικα και Κουτρουμπέικα της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης. Όπως αναφέρουν: Kατά την προεκλογική...

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο και συνοικίες του Άργους τη νύχτα της Τρίτης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 16 Αυγούστου, σε πολλές συνοικίες της πόλης του Άργους, μεταξύ αυτών και στο κέντρο (όπου βρίσκονται πολλά...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα • Ξεπέρασαν τους 32.000 οι θάνατοι

Στα 73.710 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα για την εβδομάδα 8-14 Αυγούστου σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση που ανακοίνωσε σήμερα 16/8 ο ΕΟΔΥ, ενώ...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

«Εξοικονομώ 2021»: Στο πρόγραμμα εντάσσονται και οι επιλαχόντες

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει ότι στο πρόγραμμα...

Το νέο Δ.Σ. της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου είναι...

“Η χώρα διασύρεται, το λιβάνισμα στην Κυβέρνηση συνεχίζεται” • Σχολιασμός από τον Γιάννη Γκιόλα

Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Τριήμερος καύσωνας προ των πυλών

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις...

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Κωστούρο: “Πριν τις εκλογές ήρθε το μηχάνημα για έργα και μετά χάθηκε…”

Επιστολή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης στέλνουν στο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη...

Προτείνουμε...