πατατούλες με τυράκι
απλωθήκαν στο ταψί
για να φάμε εγώ κι εσύ.
Χοιρινά σβερκάκια μαριναρισμένα με πάστα πιπεριάς
και πατάτες λαδόκολλας με καπνιστό τυρί
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου
Υλικά:
• 4-6 χοιρινά σβερκάκια
Υλικά για τη μαρινάδα:
• 1 πιπεριά Φλωρίνης πολτοποιημένη
• 1 πιπεριά κέρατο πολτοποιημένη
• 1 κ/σ αλάτι
• λίγο πιπέρι
• 1 κ/σ πάπρικα καπνιστή
• 4 κ/σ μουστάρδα
• 1 κ/γ θυμάρι αποξηραμένο
• 1 κ/γ σκόρδο αφυδατωμένο
Εκτέλεση:
Σε πολυκόπτη χτυπάμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και καλύπτουμε και από τις δύο πλευρές τα σβερκάκια με το αρωματικό μείγμα κάνοντας μασάζ με τα χέρια μας. Αφήνουμε για ½ ώρα το κρέας να τραβήξει τα αρώματα της μαρινάδας και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40-50΄ μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες. Προσοχή μη στεγνώσουν τελείως και χαθούν οι χυμοί του κρέατος.
Υλικά για γαρνιτούρα:
• 10-12 μεσαίες πατάτες
• ελαιόλαδο
• αλατοπίπερο
• σκόρδο αφυδατωμένο
• πάπρικα καπνιστή
• μείγμα κάρυ
• τριμμένο καπνιστό τυρί
Εκτέλεση για τη γαρνιτούρα:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις χοντροκόβουμε κυδωνάτες και τις ξεπλένουμε καλά μέχρι να φύγει τελείως το άμυλο και το νερό να είναι διαυγές. Τις στραγγίζουμε και τις ραντίζουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο. Τις καλύπτουμε με αλατοπίπερο, σκόρδο, κάρυ και πάπρικα. Τις τοποθετούμε σε στρωμένη λαμαρίνα με λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί). Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Το τελευταίο 5λεπτο πασπαλίζουμε με το τριμμένο καπνιστό τυρί και αφήνουμε να γκρατιναριστούν.
Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou