Στο πιάτο: Χοιρινά σβερκάκια με πατάτες φουρνιστές από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Χοιρινό από σβερκάκι,
πατατούλες με τυράκι
απλωθήκαν στο ταψί
για να φάμε εγώ κι εσύ.
.

Χοιρινά σβερκάκια μαριναρισμένα με πάστα πιπεριάς
και πατάτες λαδόκολλας με καπνιστό τυρί
Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Υλικά:
• 4-6 χοιρινά σβερκάκια

Υλικά για τη μαρινάδα:
• 1 πιπεριά Φλωρίνης πολτοποιημένη
• 1 πιπεριά κέρατο πολτοποιημένη
• 1 κ/σ αλάτι
• λίγο πιπέρι
• 1 κ/σ πάπρικα καπνιστή
• 4 κ/σ μουστάρδα
• 1 κ/γ θυμάρι αποξηραμένο
• 1 κ/γ σκόρδο αφυδατωμένο

Εκτέλεση:
Σε πολυκόπτη χτυπάμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και καλύπτουμε και από τις δύο πλευρές τα σβερκάκια με το αρωματικό μείγμα κάνοντας μασάζ με τα χέρια μας. Αφήνουμε για ½ ώρα το κρέας να τραβήξει τα αρώματα της μαρινάδας και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40-50΄ μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες. Προσοχή μη στεγνώσουν τελείως και χαθούν οι χυμοί του κρέατος.

Υλικά για γαρνιτούρα:
• 10-12 μεσαίες πατάτες
• ελαιόλαδο
• αλατοπίπερο
• σκόρδο αφυδατωμένο
• πάπρικα καπνιστή
• μείγμα κάρυ
• τριμμένο καπνιστό τυρί

Εκτέλεση για τη γαρνιτούρα:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις χοντροκόβουμε κυδωνάτες και τις ξεπλένουμε καλά μέχρι να φύγει τελείως το άμυλο και το νερό να είναι διαυγές. Τις στραγγίζουμε και τις ραντίζουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο. Τις καλύπτουμε με αλατοπίπερο, σκόρδο, κάρυ και πάπρικα. Τις τοποθετούμε σε στρωμένη λαμαρίνα με λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί). Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Το τελευταίο 5λεπτο πασπαλίζουμε με το τριμμένο καπνιστό τυρί και αφήνουμε να γκρατιναριστούν.

 

Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Λύθηκε το μυστήριο με τους δυνατούς κρότους στην Αργολίδα: F-16 αναχαίτισαν πολιτικό αεροσκάφος

Λύθηκε το μυστήριο που απασχόλησε τους κατοίκους της Αργολίδας το βράδυ της Τρίτης 10 Αυγούστου: Οι δυνατοί ήχοι που ακούστηκαν σαν έκρηξη οφείλονταν σε...

1875: Τα πρώτα 500 στρέμματα με χασίς στην Αργολίδα • O ξένος επενδυτής και οι ξένοι εργάτες

του Γιώργου Νικολόπουλου Μέχρι τη δεκαετία του 1870, το χασίς στη μικρή έως τότε γεωγραφικά Ελλάδα ήταν άγνωστο, ανύπαρκτο και φυσικά απόλυτα νόμιμο για παραγωγή...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Άργος. Αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο φιλόλογος Στέλιος Μαρινάκος, με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της...

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

  Την τραγωδία του Ευριπίδη "Ηλέκτρα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα, παρακολούθησε  το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Έρχονται βροχές, κεραυνοί και χαλάζι – Αναμένεται έκτακτο δελτίο καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να εκδώσει μέσα στις...

Ισχυροί κρότοι ανησύχησαν τους κατοίκους της Αργοναυπλίας

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης 10...

Άγιος Νήφων: Από μοναχός στην Αργολίδα, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Στο αγιολόγιο της Εκκλησίας της Αργολίδας υπάρχει και το...

Έχει χώρο το ένστικτο στο αθλητικό στοίχημα;

Το αθλητικό στοίχημα καθώς και οποιοσδήποτε στοιχηματισμός πρέπει να...

Ρεμπέτικη βραδιά στη Δαλαμανάρα με Πέτρο Μπουσουλόπουλο και Κατερίνα Σκουλή

Η ΚΕΔΑΜ και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δαλαμανάρας συνδιοργανώνουν...

Προτείνουμε...