Γ. Γκιόλας: Να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση τα σχέδιά της για τα δύο νοσοκομεία της Αργολίδας

Ερώτηση προώθησε για κατάθεση ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης  για  τα δύο Νοσοκομεία της περιοχής ύστερα από τις αινιγματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος χαρακτήρισε προβληματική τη λειτουργία Νοσοκομείων που η απόσταση μεταξύ τους είναι μικρή, φωτογραφίζοντας έτσι και τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου.

Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη γέμισε με ανησυχία και ερωτηματικά τους κατοίκους της Αργολίδας και όχι μόνο, οι οποίοι βλέπουν τις διαθέσεις της Κυβέρνησης πριν ακόμη ηρεμήσει η κοινωνία από την πανδημία, να κινούνται προς την υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας  στην περιοχή μας.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατέβαλε τεράστια προσπάθεια να λειτουργήσουν τα δύο Νοσοκομεία συμπληρωματικά ώστε να διασφαλιστεί η ουσιαστική υγειονομική κάλυψη των πολιτών και των πολλών επισκεπτών στο Νομό Αργολίδας.

Η τοπική κοινωνία έχει δικαίωμα να γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά στην Υγεία και τη ζωή των πολιτών.

Το κείμενο της ερώτησης προς τον υπυργό Υγείας Βασ. Κικίλια το οποίο συνυπογράφεται και από τον Τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Ξανθό, έχει ως εξής:

Θέμα: H Κυβέρνηση καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις και να παρουσιάσει το σχεδιασμό της για τη λειτουργία των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων στην Αργολίδα.

Πρόσφατα ο κ. Πρωθυπουργός έλαβε μέρος στις εργασίες του συνεδρίου «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά-COVID-19 εποχή» το οποίο διοργάνωσαν η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και η ιστοσελίδα ygeiamou.gr και συμμετείχε σε συζήτηση με την καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Κατά τη γενική τοποθέτησή του ο κ. Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις περιοχές της χώρας που έχουν δύο νοσοκομεία σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση μεταφέροντας την αρνητική του διαπίστωση ότι τελικά -όπως αποδεικνύεται- στις περιπτώσεις αυτές, και τα δύο νοσοκομεία  είναι προβληματικά.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Πρωθυπουργός:

«Είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε -και δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας- δύο νοσοκομεία σε απόσταση 20, 30 χιλιομέτρων και τα δύο νοσοκομεία να αποδεικνύεται τελικά ότι είναι προβληματικά. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτούς τους τοπικισμούς και αυτές τις αναχρονιστικές αντιλήψεις, να σχεδιάσουμε έναν ορθολογικό χάρτη υγείας, να μετατρέψουμε νοσηλευτικές μονάδες σε μονάδες που μπορεί να παρέχουν άλλες υπηρεσίες, π.χ. παρηγορητική φροντίδα, αλλά να εξορθολογήσουμε επιτέλους τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας.

Εάν δεν το κάνουμε τώρα, θα έχουμε χάσει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και καλώ και όλα τα κόμματα να συμμετέχουν σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο, με κριτήριο τι είναι καλύτερο για τον ασθενή, για το σύστημα υγείας. Και να αφήσουμε στην άκρη τα όποια τοπικά συμφέροντα στο παρελθόν μας εμπόδισαν από το να κάνουμε τέτοιες μεγάλες παρεμβάσεις.»

Επειδή ο  νομός Αργολίδας αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιας περιοχής, καθώς οι δύο νοσηλευτικές μονάδες, Άργους και Ναυπλίου, απέχουν μόλις 12 χιλιόμετρα μεταξύ τους.

Επειδή με τη συγκεκριμένη τοποθέτησή του ο κ. Πρωθυπουργός έθιξε ένα θεμελιώδες θέμα ζωτικής σημασίας το οποίο βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της τοπικής επικαιρότητας, με εύγλωττους -ως προς τις προθέσεις της Κυβέρνησης- τίτλους όπως «Ο Μητσοτάκης “φωτογράφησε” τα δυο Νοσοκομεία της Αργολίδας» (“Αργολικές Ειδήσεις”) –  «Καρφιά Μητσοτάκη για τα νοσοκομεία σε Άργος και Ναύπλιο» (“Αναγνώστης”), δημιουργώντας πρόδηλα ερωτήματα στους πολίτες του νομού.

Επειδή κατά το προηγούμενο διάστημα είχε καταβληθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη προσπάθεια  για την ενίσχυση των δύο νοσηλευτικών μονάδων και τη συμπληρωματική  λειτουργία τους διασφαλίζοντας την ουσιαστική υγειονομική κάλυψη των πολιτών και πολυάριθμων επισκεπτών του νομού μας.

Επειδή η τοπική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για τις δύο νοσηλευτικές μονάδες του νομού Αργολίδας;
  2. Υπάρχουν στοιχεία ή μελέτη ειδικών επιστημόνων που αποδεικνύουν ότι οι νοσηλευτικές μονάδες είναι προβληματικές λόγω της μικρής χιλιομετρικής απόστασης μεταξύ τους;
  3. Θεωρεί ότι οι ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και επισκέπτες του νομού Αργολίδας μπορούν να καλυφθούν επαρκώς από μία μόνο νοσηλευτική μονάδα;
  4. Υπάρχει πρόθεση να μετατραπεί η μία νοσηλευτική μονάδα σε μονάδα παροχής υπηρεσιών άλλου τύπου (παρηγορητικής φροντίδας κλπ);
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Ισχυροί κρότοι ανησύχησαν τους κατοίκους της Αργοναυπλίας

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης 10 Αυγούστου, σε μεγάλο τμήμα της Αργοναυπλίας, έπειτα από δυνατούς κρότους που θύμιζαν εκρήξεις. Οι κρότοι ήταν...

1875: Τα πρώτα 500 στρέμματα με χασίς στην Αργολίδα • O ξένος επενδυτής και οι ξένοι εργάτες

του Γιώργου Νικολόπουλου Μέχρι τη δεκαετία του 1870, το χασίς στη μικρή έως τότε γεωγραφικά Ελλάδα ήταν άγνωστο, ανύπαρκτο και φυσικά απόλυτα νόμιμο για παραγωγή...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Άργος. Αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο φιλόλογος Στέλιος Μαρινάκος, με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της...

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

  Την τραγωδία του Ευριπίδη "Ηλέκτρα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα, παρακολούθησε  το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ισχυροί κρότοι ανησύχησαν τους κατοίκους της Αργοναυπλίας

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης 10...

Άγιος Νήφων: Από μοναχός στην Αργολίδα, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Στο αγιολόγιο της Εκκλησίας της Αργολίδας υπάρχει και το...

Έχει χώρο το ένστικτο στο αθλητικό στοίχημα;

Το αθλητικό στοίχημα καθώς και οποιοσδήποτε στοιχηματισμός πρέπει να...

Ρεμπέτικη βραδιά στη Δαλαμανάρα με Πέτρο Μπουσουλόπουλο και Κατερίνα Σκουλή

Η ΚΕΔΑΜ και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δαλαμανάρας συνδιοργανώνουν...

Γ. Γαβρήλος: Μόνη διέξοδος η παραίτηση της Κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών

Σχόλιο του Γιώργου Γαβρήλου, δικηγόρου-εργατολόγου Μια δυστοπική περίοδο για τη...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο...

Προτείνουμε...