Διαδικτυακή εκδήλωση Νέου Αριστερού Ρεύματος Πελοποννήσου για το “αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα”

Οι οργανώσεις Πελοποννήσου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση διοργανώνουν τη  Δευτέρα 31/5 στις 8μμ διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της πολιτικής πρότασης του ΝΑΡ. 

Ομιλητής θα είναι ο Αντώνης Δραγανίγος, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και θα παρέμβει ο Παναγιώτης Κάτσαρης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΓΟ “Δήμητρα” και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου.

link σύνδεσης: https://tinyurl.com/2bu65a

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο – έκτρωμα που χτυπά βάναυσα τις πιο θεμελιώδεις κατακτήσεις των εργαζομένων, το οκτάωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικάτα. Η κυβερνητική πολιτική γυρίζει το χρόνο προς τα πίσω πάνω από έναν αιώνα, στην εποχή του βάρβαρου εργασιακού μεσαίωνα. Υπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και της εργοδοσίας, θυσιάζει τον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του στο βωμό της λεγόμενης “ανάκαμψης”.

Ο νόμος αυτός είναι ένας νόμος μιας «χούντας του κεφαλαίου» ενάντια στην εργατική τάξη. Στην εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η παραγωγικότητα της εργασίας καθιστούν δυνατή τη ριζική μείωση των ωρών εργασίας με αύξηση των αποδοχών, το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την βαθιά του κρίση και να μπορέσει να διατηρήσει και αυξήσει τα κέρδη του αλυσοδένει του εργαζόμενους να δουλεύουν νύχτα με νύχτα χωρίς δικαιώματα, χωρίς 8ωρο, με μισθούς πείνας, χωρίς συλλογική αντίσταση και μαχόμενα συνδικάτα!

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ

Παλεύουμε για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Η εργατική τάξη με τη δύναμη που έχει στα χέρια της, με τον οργανωμένο και πολιτικά επικίνδυνο για το σύστημα αγώνα της, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Για να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο στην ελληνική κοινωνία, με κέντρο τα συμφέροντα των εργαζόμενων χωρίς παλιά και νέα μνημόνια και χρέος. Για να μειωθεί ο πλούτος και η δύναμη του κεφαλαίου και η εκμετάλλευση με στόχο να καταργηθεί για πάντα, για μια άλλη κοινωνία.