Περιφέρεια Πελοποννήσου: Υποστελέχωση δημοσίων υπηρεσιών εξαιτίας ελλείψεων γεωπόνων

Aνακοίνωση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΚΙΓΔΥ) – Συσπειρώσεις η οποία αναφέρεται σε πανελλαδική πρωτοτυπία: Στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Μεσσηνίας, στο Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων, δεν τοποθετήθηκαν ως προϊστάμενοι γεωπόνοι…

Συγκεκριμένα, στη ΔΑΟΚ Αργολίδας τοποθετήθηκε πτυχιούχος ΠΕ Μηχανικών (Αρχιτεκτόνων), στη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας (Καλαμάτα) ΠΕ Μηχανικών (Τοπογράφων) και στη ΔΑΟΚ Τριφυλίας (Κυπαρισσία) ΠΕ Οικονομικού – Διοικητικού.

Η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΚΙΓΔΥ) – Συσπειρώσεις είναι η ακόλουθη:

Από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους και του Υπουργείου Γεωργίας στην Γενική Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων τοποθετήθηκαν πάντα Γεωπόνοι που έχουν ως γνωστικό αντικείμενο την γεωργική μηχανική, τον Αγροτικό εξηλεκτρισμό, τη γεωργική υδραυλική, τα ύδατα, τις νέες τεχνολογίες κλπ. Μην ξεχνάμε, ότι σε όλες τις Γεωπονικές Σχολές και Πανεπιστήμια η κατεύθυνση των Εγγείων Βελτιώσεων, αποτελεί αντίστοιχο γνωστικό επίπεδο σπουδών κι εξειδίκευσης για τους Γεωπόνους.

Μετά την σύσταση των Τμημάτων Εγγείων Βελτιώσεων στις Νομαρχίες και ύστερα από περιπέτεια πολλών ετών, με τη σύσταση και των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, τα τμήματα αυτά τα είχαν πετάξει στα αζήτητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (τουλάχιστον).

Σήμερα, με την επανασύστασή τους, ειδικά σε Μεσσηνία και Αργολίδα, τοποθετήθηκαν προϊστάμενοι άλλου γνωστικού αντικειμένου από εκείνο του Γεωπόνου. Όπως είναι αντιληπτό αυτή η απαξίωση είναι προσβολή και υποβάθμιση του κλάδου των Γεωπόνων, ταυτόχρονα δείχνει κι ότι απέχει από την αξιοκρατία.

Την ευθύνη φέρουν: ο Περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες, καθώς και οι Διευθυντές ΔΑΟΚ που είτε δέχθηκαν αυτή την κατάσταση, είτε συνδιαμόρφωσαν γνωμοδοτικά. Οι ανωτέρω σκέψεις – παρατηρήσεις να γίνουν αιτίες προβληματισμού των ΠΕΓΔΥ-ΠΟΓΕΔΥ, ώστε να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των συναδέρφων γεωπόνων που θίγονται – υποβαθμίζονται, με μοναδικό στόχο: την καλύτερη διαχείριση, προς όφελος των πολιτών.

Οι τοποθετήσεις υπαλλήλων, εκτός γνωστικού αντικειμένου πέραν ότι υποβαθμίζουν τον κλάδο, δεν περιέχουν τίποτε το ωφέλιμο για την κοινωνία. Τουναντίον, δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για προϊόντα συναλλαγής.

Εξυπακούεται ότι δεν τίθεται θέμα πολεμικής εναντίον των άλλων κλάδων εργαζομένων. Οι όποιες ελλείψεις γεωπονικού προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης και ταυτόχρονα, λόγω παγώματος των προσλήψεων στον κλάδο, δημιουργούν αυτές τις “τραγελαφικές” διοικητικές πρακτικές στον ορισμό των θέσεων ευθύνης. Μια κατάσταση, η οποία είναι αναποτελεσματική στην παραγωγή έργου και εξάσκησης διοίκησης. Η παθογόνα αυτή κατάσταση εξαλείφεται μόνο με τις νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού Γεωπόνων.

Οι ΠΕΓΔΥ-ΠΟΓΕΔΥ, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, να λάβουν τις αποφάσεις εκείνες που θα υπερασπίζουν τα δικαιώματα του κλάδου των Γεωπόνων και να απαιτήσουν νέες προσλήψεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Κωστούρο: “Πριν τις εκλογές ήρθε το μηχάνημα για έργα και μετά χάθηκε…”

Επιστολή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης στέλνουν στο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο κάτοικοι των οικισμών Χρονέικα και Κουτρουμπέικα της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης. Όπως αναφέρουν: Kατά την προεκλογική...

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο και συνοικίες του Άργους τη νύχτα της Τρίτης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 16 Αυγούστου, σε πολλές συνοικίες της πόλης του Άργους, μεταξύ αυτών και στο κέντρο (όπου βρίσκονται πολλά...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα • Ξεπέρασαν τους 32.000 οι θάνατοι

Στα 73.710 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα για την εβδομάδα 8-14 Αυγούστου σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση που ανακοίνωσε σήμερα 16/8 ο ΕΟΔΥ, ενώ...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

«Εξοικονομώ 2021»: Στο πρόγραμμα εντάσσονται και οι επιλαχόντες

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει ότι στο πρόγραμμα...

Το νέο Δ.Σ. της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου είναι...

“Η χώρα διασύρεται, το λιβάνισμα στην Κυβέρνηση συνεχίζεται” • Σχολιασμός από τον Γιάννη Γκιόλα

Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Τριήμερος καύσωνας προ των πυλών

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις...

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Κωστούρο: “Πριν τις εκλογές ήρθε το μηχάνημα για έργα και μετά χάθηκε…”

Επιστολή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης στέλνουν στο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη...

Προτείνουμε...