Ομιλία του ΚΚΕ στο Ναύπλιο, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

H T.E. Αργολίδας του ΚΚΕ οργανώνει ομιλία την Παρασκευή 28/5, στις 7μμ, στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο με θέμα: “Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα”. Θα μιλήσει η Βασιλική Γκιόκα, γραμματέας της Τ.Ε. Αργολίδας και μέλος της Ε.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα της Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ προς τους πολίτες:

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικού ξεσηκωμού σε κάθε εργάτη και εργάτρια, στους ανέργους, στους νέους και τις νέες, στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕκάνουμε τη «νύχτα – μέρα», για να φτάσει παντού αυτό το κάλεσμα, για να ενημερώσουμεπλατιά τους εργαζόμενους. Πρωτοστατούμεστους χώρους δουλειάς, στα εργατικά σωματεία, σε όλους τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος για να οργανωθεί η πάλη, ναπροετοιμαστεί μαχητική, απεργιακή απάντησηστο αντεργατικό έκτρωμα.

Το «πολεμικό ανακοινωθέν» της κυβέρνησηςτης ΝΔ απέναντι στους εργαζόμενους απορρίπτεται. Όσοχρόνο κι αν ξοδέψουν τα στελέχητης κυβέρνησης, οι άνθρωποι του κεφαλαίου,οι μηχανισμοί και τα παπαγαλάκια τους, για ναδιαφημίσουν το νομοσχέδιο, η σκληρή αλήθειαδεν μπορεί να κρυφτεί: Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν περισσότερο, θα πληρώνονται λιγότερο,θα εξαφανίζεται ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος,θα γίνονται όμηροι της μεγαλοεργοδοσίας, θαέρχονται αντιμέτωποι με νέα εμπόδια για να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής.

Είναι ώρα ευθύνης και μάχης!

Ευθύνης,απέναντι σε όσα δικαιώματα και κατακτήσεις κερδήθηκαν με σκληρούς, ταξικούςαγώνες εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Γιατί σήμερα όλο και περισσότερο γίνεται φανερό ότι οιτεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της ίδιας της παραγωγής μπορούν ναεξασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή, με πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τους παραγωγούςτου πλούτου, τον εργαζόμενο λαό. Αντί γι’ αυτό,ο χρόνος γυρίζει προς τα πίσω για τα εργατικά -λαϊκά δικαιώματα, για να πάνε μπροστά τα κέρδη και τα προνόμια των μεγάλων ομίλων.

Μάχης, γιατί δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε ωςσκλάβοι στον 21ο αιώνα. Για να μην περάσειτο αντεργατικό έκτρωμα, για να ξηλωθεί όλοτο αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεωνΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.

Το νομοσχέδιο γράφτηκε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Η επόμενη μέρα της νέας οικονομικής κρίσηςδεν μας βρίσκει όλους στο ίδιο καράβι. Τα όσαπεριγράφονται στο κυβερνητικό νομοσχέδιοαποδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάκαμψηαπαιτεί μία ζωή κόλαση για τους εργαζόμενους,με ένταση της εκμετάλλευσης, με τη γενίκευσηνέων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, με μεγέθυνση του απλήρωτου χρόνου εργασίας.

Τα νέα μέτρα είναι προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, την οποία χαιρέτισαν όλα τα κόμματα, πληνΚΚΕ. Λένε συνειδητά ψέματα όσοι αποθεώνουντο Ταμείο Ανάκαμψης ως «ουδέτερο αναπτυξιακό εργαλείο», όπως η κυβέρνηση, αλλά και οΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα. Οι πόροι του Ταμείου θα κατευθύνονται στις μεγάλεςεταιρείες της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης. Ο λαός θα πληρώνει για κάθε εκταμίευση από το ταμείο της ΕΕ.

Σήμερα, το μεγάλο κεφάλαιο έχει ανάγκη από νέα «όπλα» δίπλα σε όσα ήδη του έχουν δώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι κυβερνήσεις διαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιοτης «διευθέτησης», της ελαστικοποίησης της εργασίας, τηςκατάργησης της κυριακάτικης αργίας, της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, που σήμερα απογειώνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όλα τα μέτρα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ,του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, που ξηλώνουν ειδικά το δικαίωμα στον σταθερό, ημερήσιο, εργάσιμο χρόνο, έχουν στόχο να ρίξουν κι άλλο τους μισθούς,τα μεροκάματα, να εντείνουν την εκμετάλλευση.Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στη νέα γενιά, πουέχει γνωρίσει μόνο την εργασιακή ζούγκλα. Τονομοσχέδιο της κυβέρνησης διαμορφώνει τοεπόμενο, χειρότερο πλαίσιο δουλειάς και ζωής.Ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας ήτανένα ανάχωμα, που έχτισαν με πολλούς αγώνεςοι εργαζόμενοι για να έχουν ελεύθερο χρόνο γιαόποια δραστηριότητα επιθυμούν, καθώς και γιανα προστατευτεί η υγεία και η ασφάλειά τους.

Η δύναμη κάθε εργαζόμενου είναι στην οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα. Κανένας μόνος του – Καμία μόνη της!

Η οργάνωση στα σωματεία, η συμμετοχή στιςμαζικές, συλλογικές διαδικασίες τους, η συμμετοχή στους συλλόγους σπουδαστών της μαθητείας και της κατάρτισης, στους φοιτητικούςσυλλόγους, είναι τα όπλα των εργαζομένων καιτης νεολαίας.

Απέναντι στον πόλεμο, που κήρυξε η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο στην εργατική τάξη,δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Όλοι στη μάχη γιανα ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, νακαταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο- 5ήμερο – 35ωρο, περισσότερη ζωή.

Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Ευχαριστίες της οικογένειας Οδυσσέα Κουμαδωράκη

Ευχαριστίες της οικογένειας Οδυσσέα Κουμαδωράκη Ολόψυχα ευχαριστούμε τους συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, μαθητές και συμπολίτες που μας συμπαραστάθηκαν και μας συμπαρίστανται στο βαρύ μας πένθος. Ευχαριστούμε όσους...

Τροχαίο με τραυματισμένη οδηγό κοντά στο Κεφαλάρι

Μια γυναίκα τραυματίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Αυγούστου, σε τροχαίο που έγινε στο δρόμο Άργους-Μύλων, στην περιοχή κοντά στο Κεφαλάρι. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε...

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το Πάρκο Πόλης στο Άργος

Από το Ταμείο Ανάκαμψης, την Τετάρτη 10 Αυγούστου εγκρίθηκαν 7.000.000 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ) για να δημιουργηθεί “Πάρκο Πόλης” στο Άργος, σε έκταση...

Λύθηκε το μυστήριο με τους δυνατούς κρότους στην Αργολίδα: F-16 αναχαίτισαν πολιτικό αεροσκάφος

Λύθηκε το μυστήριο που απασχόλησε τους κατοίκους της Αργολίδας το βράδυ της Τρίτης 10 Αυγούστου: Οι δυνατοί ήχοι που ακούστηκαν σαν έκρηξη οφείλονταν σε...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ευχαριστίες της οικογένειας Οδυσσέα Κουμαδωράκη

Ευχαριστίες της οικογένειας Οδυσσέα Κουμαδωράκη Ολόψυχα ευχαριστούμε τους συγγενείς, φίλους,...

Τροχαίο με τραυματισμένη οδηγό κοντά στο Κεφαλάρι

Μια γυναίκα τραυματίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Αυγούστου,...

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το Πάρκο Πόλης στο Άργος

Από το Ταμείο Ανάκαμψης, την Τετάρτη 10 Αυγούστου εγκρίθηκαν...

Βρέθηκαν οι δράστες 11 κλοπών σε χωριό του Ναυπλίου

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου 11 κλοπές που...

Ερώτηση Ξανθού-Γκιόλα: Ακόμη μια υποβάθμιση υπηρεσίας Υγείας στην Αργολίδα…

Σχόλιο από τον Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παρά...

Μια υπέροχη βραδιά με τον Μίλτο Πασχαλίδη στην Αρχαία Επίδαυρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τον Μίλτο...

Προτείνουμε...