Συνάντηση στο Νοσοκομείο Άργους για τα θέματα των νεφροπαθών

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς ήταν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άγγελου Χρονά με τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Μαρία Σαρίδη.

Η συνάντηση του κ. Χρονά πραγματοποιήθηκε μετά την επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών και Συμπαραστατών τους Νομού Αργολίδας, στην οποία γίνεται λόγος μεταξύ άλλων, για ελλείψεις ειδικευμένων Νοσηλευτών από την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αφού, όπως αναφέρεται μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές, για την ανάγκη πρόσληψης και άλλων Νεφρολόγων, καθώς και την λειτουργία τρίτης βάρδιας αιμοκάθαρσης για να μην ταλαιπωρούνται οι Νεφροπαθείς από την από μέρα παρά μέρα μετάβασή τους στο Ναύπλιο.

Η κα Σαρίδη, διοικήτρια του ΓΝ Αργολίδας, ενημέρωσε τον κ. Χρονά για όλες τις διοικητικές ενέργειες που έχουν γίνει αναφορικά με τα θέματα που θέτει ο Σύλλογος των Νεφροπαθών και τον διαβεβαίωσε για την υποδειγματική λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, η οποία προσπαθεί να καλύψει όσον το δυνατόν περισσότερους Νεφροπαθείς γίνεται, αν και είναι πολύ δύσκολο μία δημόσια δομή να εξυπηρετήσει όλους τους αιμοκαθαιρόμενους.

Η κα Σαρίδη, ενημέρωσε τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας, και το για το κτιριακό θέμα, σημειώνοντας πως άμεσα, τον Ιούνιο, θα ξεκινήσουν εργασίες για την αποπεράτωση του 1ου Ορόφου της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες των αιμοκαθαιρόμενων της Αργολίδας.

Επίσης ανέφερε στον κ. Χρονά ότι η Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών είναι ενήμερη για όλες τις κινήσεις της Διοίκησης στα θέματα που τους αφορούν καθώς και για την διαδικασία πρόσληψης μίας νεφρολόγου, η οποία προχωρά.

Επιπλέον ο κ. Χρονάς είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κα Σαρίδη και για άλλα θέματα που αφορούν στην λειτουργία του ΓΝ Αργολίδας και κυρίως για ζητήματα που άπτονται της πανδημίας του κορονοϊού (νοσηλείες, ανάγκες, εμβολιασμοί).

Ο κ. Χρονάς δέχθηκε τις προσωπικές ευχαριστίες της Προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Ιωάννας Ντρούλια-Παρασκευοπούλου για την άμεση ανταπόκρισή του στα θέματα που έθεσαν με την επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, η οποία είχε κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και του δήλωσε πως τον θέλουν συμπαραστάτη τους και στο μέλλον σε όποιο πρόβλημα τυχόν προκύψει. Επίσης του ζήτησε να μεταφέρει και τις ευχαριστίες της στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, ζήτησε να δρομολογηθούν λύσεις.

Ο κ. Χρονάς ευχαρίστησε με αφορμή και την εν λόγω επίσκεψή του για μία ακόμα φορά το ιατρικονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και το προσωπικό του ΕΚΑΒ για την προσπάθεια που καταβάλλουν.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Ισχυροί κρότοι ανησύχησαν τους κατοίκους της Αργοναυπλίας

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης 10 Αυγούστου, σε μεγάλο τμήμα της Αργοναυπλίας, έπειτα από δυνατούς κρότους που θύμιζαν εκρήξεις. Οι κρότοι ήταν...

1875: Τα πρώτα 500 στρέμματα με χασίς στην Αργολίδα • O ξένος επενδυτής και οι ξένοι εργάτες

του Γιώργου Νικολόπουλου Μέχρι τη δεκαετία του 1870, το χασίς στη μικρή έως τότε γεωγραφικά Ελλάδα ήταν άγνωστο, ανύπαρκτο και φυσικά απόλυτα νόμιμο για παραγωγή...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Άργος. Αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο φιλόλογος Στέλιος Μαρινάκος, με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της...

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

  Την τραγωδία του Ευριπίδη "Ηλέκτρα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα, παρακολούθησε  το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ισχυροί κρότοι ανησύχησαν τους κατοίκους της Αργοναυπλίας

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης 10...

Άγιος Νήφων: Από μοναχός στην Αργολίδα, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Στο αγιολόγιο της Εκκλησίας της Αργολίδας υπάρχει και το...

Έχει χώρο το ένστικτο στο αθλητικό στοίχημα;

Το αθλητικό στοίχημα καθώς και οποιοσδήποτε στοιχηματισμός πρέπει να...

Ρεμπέτικη βραδιά στη Δαλαμανάρα με Πέτρο Μπουσουλόπουλο και Κατερίνα Σκουλή

Η ΚΕΔΑΜ και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δαλαμανάρας συνδιοργανώνουν...

Γ. Γαβρήλος: Μόνη διέξοδος η παραίτηση της Κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών

Σχόλιο του Γιώργου Γαβρήλου, δικηγόρου-εργατολόγου Μια δυστοπική περίοδο για τη...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο...

Προτείνουμε...