Προτάσεις από την παράταξη “Ανάπλι εμπρός!” για το Καστράκι της Ασίνης

Ανακοίνωση της τοπικής παράταξης “Ανάπλι εμπρός!”

Την ώρα που εκεί στην δημοτική αρχή καθημερινά ασχολούνται με το να αποστέλλουν στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης δελτία τύπου και φωτογραφίες για το σκούπισμα πλατειών στα χωριά του Δήμου, για το αυτονόητο δηλαδή, η παράταξη “Ανάπλι εμπρός!” προτείνει  δράσεις που θα απογειώσουν την Ασίνη αλλά και όλο το Ναύπλιο και συνάμα θα αποδοθούν από τον Δήμο μας και την τοπική κοινωνία οι οφειλόμενες τιμές σε έναν από τους πιο σπουδαίους Ελληνες, που αποθέωσε την Ασίνη, τον Νομπελίστα ποιητή μας Γιώργο Σεφέρη.

Το “Ανάπλι εμπρός!” κατέθεσε έγγραφο στο Τοπικό Συμβούλιο Ασίνης με το οποίο προτείνει την  ονοματοδοσία του δρόμου που βρίσκεται κάτω από το Κάστρο του “Βασιλιά της Ασίνης”, αλλά ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι η μελέτη για τον περιβάλλοντα του Κάστρου χώρου είναι από χρόνια έτοιμη και σκονίζεται σε συρτάρια. Ζητά να εκτελεσθεί πλέον το έργο που σε συνδυασμό με την δράση της  ανάδειξης  του Κάστρου που έγινε τα προηγούμενα χρόνια θα αναδείξει σε όλη την Υφήλιο τον τόπο και θα προσελκύσει τις επόμενες δεκαετίες εκατομμύρια περιηγητές προς όφελος της τοπικής οικονομίας

Το έγγραφο αυτό το “Ανάπλι εμπρός!” κοινοποίησε και στους τουριστικούς φορείς του Τολού ώστε να πιέσουν από την μεριά τους και αυτοί.

Στο  έγγραφο αυτό  αναφέρονται τα εξής:

O Γεώργιος Σεφέρης με το ποίημά του “Ο Βασιλιάς της Ασίνης” αποθέωσε τον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης και κατ΄επέκταση όλον τον Δήμο Ναυπλιέων

ΑΣΙΝΗΝ ΤΕ…. Ο Βασιλιάς της Ασίνης του Γ. Σεφέρη του Νομπελίστα ποιητή μας ,από την συλλογή του “Ημερολόγια καταστρώματος”, που γράφτηκε στη διετία 1938-1940. Ο Βασιλιάς της Ασίνης πυροδοτεί μια σειρά εικόνων και συμβόλων,που κυρίως εκφράζουν λόγω εποχής και όσων πρόκειται να ακολουθήσουν το βασανιστικό αίσθημα του κενού και κυρίως την απουσία ζωής. Μια εμπειρία αισθήσεων με αφορμή και επίκεντρο το γέρο-Βασιλιά της Ασίνης και τον Αρχαιολογικό της χώρο Μια μικρή αναφορά ,δυο λέξεις ΑΣΙΝΗΝ ΤΕ του Ομήρου και η επίσκεψη του ποιητή στην περιοχή μας και τον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης στάθηκαν η αφορμή για να γράψει ο ποιητής το κορυφαίο αυτό ποίημά του.

Θεωρούμε ότι αποτελεί τεράστια παράλειψη που ο Δήμος μας δεν έχει μέχρι σήμερα τιμήσει τον Νομπελίστα ποιητή που κατέστησε την Ασίνη γνωστή στα πέρατα της οικουμένης.

Το καθήκον αυτό πέφτει στους ώμους του δικού σας Τοπικού Συμβουλίου, που πρέπει να λάβει την σχετική απόφαση ονοματοδοσίας για να κινηθούν οι διαδικασίες.

Σας προτείνουμε να δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη στον δρόμο που ξεκινάει από το πλάτωμα της πριν από τον αρχαιολογικό χώρο και διέρχεται στα ριζά και κάτω από “τις φλέβες του Κάστρου” και καταλήγει στο πλάτωμα στην Παραλία της Πλάκας. Θεωρούμε τον δρόμο αυτόν τον πιο κατάλληλο για να τιμήσουμε τον Νομπελίστα ποιητή και να μπορέσουμε “να αγγίξουμε κάποτε  με τα δάχτυλά μας την αφή (του Βασιλιά της Ασίνης) πάνω στις πέτρες”.

Σας υπενθυμίζουμε ότι εδώ και χρόνια είναι έτοιμη η μελέτη για την αναβάθμιση του  χώρου που περιβάλλει το σπουδαίο διαχρονικό Κάστρο, με πεζοδρόμηση του δρόμου στον οποίο αναφερόμαστε.

Το Τοπικό σας Συμβούλιο, πιστεύουμε ότι πρέπει να πιέσει για την υλοποίηση του έργου, αφού ο φάκελος είναι έτοιμος.

Σας γνωρίζουμε ότι θα υποβάλουμε πρόταση να αγορασθεί ή απαλλοτριωθεί το οικόπεδο που βρίσκεται πάνω και βόρεια από την ταβέρνα (το οποίο είναι αδόμητο και επομένως όχι μεγάλης αξίας), προκειμένου εκεί να στηθεί η προτομή του ποιητή με χαραγμένους στην στήλη,   τους στίχους του σπουδαίου ποιήματος.

Θεωρούμε ότι όλα αυτά σε συνδυασμό θα αναβαθμίσουν τον εξαιρετικό χώρο και θα τον καταστήσουν σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα, ώστε και σε κάποιο σημείο της και δη στην Σεφερική Ασίνη η μεγάλη χώρα μας να “μην μας πληγώνει”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο και συνοικίες του Άργους τη νύχτα της Τρίτης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 16 Αυγούστου, σε πολλές συνοικίες της πόλης του Άργους, μεταξύ αυτών και στο κέντρο (όπου βρίσκονται πολλά...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1934. Αριστερά το θύμα Α.Μ., δεξιά η Μαρία Μ. Η μικρή φωτογραφία (κάτω) δεν σχετίζεται...

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα • Ξεπέρασαν τους 32.000 οι θάνατοι

Στα 73.710 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα για την εβδομάδα 8-14 Αυγούστου σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση που ανακοίνωσε σήμερα 16/8 ο ΕΟΔΥ, ενώ...

Η προκήρυξη για 6 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Άργους

Ανακοίνωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Σας ανακοινώνουμε ότι προκηρύχθηκαν έξι (6) θέσεις ειδικευμένων Ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. επί θητεία στο Γενικό Νοσοκομείο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

“Χρυσός” Τεντόγλου: Έκανε ρεκόρ αγώνων και κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 8.52μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στην τέταρτη προσπάθειά του προσγειώθηκε στα...

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο και συνοικίες του Άργους τη νύχτα της Τρίτης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης 16 Αυγούστου,...

Άργος 1934: Μια ιστορία με μαστροπεία, βιασμούς, απαγωγή, καταδίωξη, φόνο…

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην «Ακρόπολη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου...

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα • Ξεπέρασαν τους 32.000 οι θάνατοι

Στα 73.710 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα για την εβδομάδα...

Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου Ερμιονίδας για το θάνατο του Χρήστου Μπαλαμπάνη

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ερμιονίδας,...

Η προκήρυξη για 6 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Άργους

Ανακοίνωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Σας...

Προτείνουμε...