Σιδέρης προς Νίκα: Είναι σημαντικό να αναλάβετε ο ίδιος τα αθλητικά έργα της Αργολίδας που λιμνάζουν…

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας και περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, ζητά από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα να αναλάβει ο ίδιος τα αθλητικά έργα της Αργολίδας τα οποία λιμνάζουν…

Ο Β. Σιδέρης αναφέρει: 

Η χθεσινή διαπίστωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση των αθλητικών έργων στην Π.Ε.Αργολίδας κατά την επίσκεψη του στην περιοχή μας, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Με την εμφάνιση της κρίσης λόγω του Κορωνοιού παρουσιάζεται μια νέα κατάσταση σχετικά με την διαχείριση των πόρων που προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έτσι έργα τα οποία λιμνάζουν αρκετό καιρό πρέπει άμεσα να προχωρήσουν για να αποφύγουμε τον κίνδυνο να απενταχθούν και να αποδοθούν σε άλλες Περιφέρειες με μεγαλύτερη απορροφητικότητα.

Στην Αργολίδα είναι αλήθεια ότι κατά την προηγούμενη περίοδο, με συστηματική δουλειά και επίμονη προσπάθεια καταφέραμε να εντάξουμε και να ξεκινήσουμε το μεγαλύτερο αθλητικό πρόγραμμα που τρέχει στη χώρα αυτή τη στιγμή (κάτι που αναγνώρισε πρόσφατα και ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας). Αξιοποιώντας δε και τα χρήματα που προέκυπταν από τις εκπτώσεις και επαναδημοπρατούνταν, εξασφαλίσθηκαν απορροφητικότητες που φθάνουν σε πολλούς κωδικούς ακόμα και το διπλάσιο του αρχικού προϋπολογισμού.

Δυστυχώς όμως οι εμμονές, οι ιδεοληψίες και οι προκαταλήψεις συγκεκριμένων Περιφερειακών Συμβούλων για πράγματα άσχετα με την λειτουργία της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, έχουν «παγώσει» μόνο δύο ιδιαίτερους σημαντικούς κωδικούς έργων του ΠΔΕ, αυτόν που αφορά την:

Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων της Π.Ε.Αργολίδας

Α. Κατασκευή Ενωσιακού γηπέδου ποδοσφαίρου με βοηθητικούς και υποστηρικτικούς χώρους προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ με «κωδικό 2017ΕΠ02600009» μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έγινε η αγορά του οικοπέδου (υπενθυμίζω ότι η αγορά του οικοπέδου 23 στρεμμάτων έχει ολοκληρωθεί από το Φεβρουάριο του 2019 στην περιοχή της Νέας Τίρυνθας). Ακόμη περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια τη μελέτη κατασκευής του γηπέδου.

Β. Βελτίωση & Συντήρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων με κωδικό «2017ΕΠ52600004 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΡΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3.080.000 €».

 Με τα παρακάτω υποέργα:

1. Βελτίωση αγωνιστικής επιφάνειας των γηπέδων Τολού, Αγίου Δημητρίου(Μετόχι), Ανυφίου και Φιχτίων με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού 1.040.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στα γήπεδα Τολού και Ανυφίου.Στα γήπεδα των Φιχτίων και Αγίου Δημητρίου (δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες τοποθέτησης του τεχνητού χλοοτάπητα). Η σύμβαση ολοκλήρωσης του παραπάνω έργου έληξε τον Ιανουάριο του 2021(ήταν οκτώ μήνες).Ζήτησε και πήρε ο εργολάβος του έργου από την Οικονομική Επιτροπή τρίμηνη παράταση η οποία έληξε.

2. Βελτίωση αγωνιστικής επιφάνειας των γηπέδων Μυκηνών και Μαλανδρενίου με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος και είναι έτοιμα για δημοπράτηση από Αύγουστο –Σεπτέμβριο 2019. Ήταν να δημοπρατηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2019.Περιμένουμε εκ νέου δημοπράτηση του έργου.

3. Προμήθεια και αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα των γηπέδων Ερμιόνης και Πορτοχελίου συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ ( Έχει ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από τον Αύγουστο του 2019) μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθώς προμήθεια και αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα του γηπέδου 5χ5 στην Παλαιά Επίδαυρο συνολικού προϋπολογισμού 35.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Βρίσκονται από το 2019 στην επιτροπή προμηθειών προς δημοπράτηση.

4. Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για τα γήπεδα Πορτοχελίου, Ηλιοκάστρου και Νέας Επιδαύρου συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή.

5. Βελτίωση αγωνιστικής επιφάνειας των γηπέδων Νέου Ηραίου(Χώνικας) και του γηπέδου 5χ5 στα Μπόρσας με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού 265.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Άργους- Μυκηνών. Αναμένουμε τη δημοπράτηση του έργου.

6. Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για το γήπεδο Λιμνών συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Άργους- Μυκηνών. Αναμένουμε τον ανάδοχο του έργου.

7. Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για το γήπεδο καλαθοσφαίρισης της Νέας Κίου συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ,από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Άργους- Μυκηνών.

8. Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για το γήπεδο Κοιλάδας συνολικού προϋπολογισμού 40.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Ερμιονίδας. Αναμένουμε τη δημοπράτηση του έργου από το 2019.

9. Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για τα γήπεδα των Διδύμων και των Φιχτίων συνολικού προϋπολογισμού 69.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπολείπεται η έγκριση του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης καθώς και από το Δήμους Ερμιονίδας και Άργους-Μυκηνών. Αναμένουμε τη δημοπράτηση του έργου από το 2019.

10. Ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου της Αγίας Τριάδας συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Ναυπλιέων.Πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου και να δημοπρατηθεί.

11. Συντήρηση και αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου της Αγίας Τριάδας συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Ναυπλιέων. Δημοπρατήθηκε και προέκυψε ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου.

Καλώ λοιπόν τον κ. Περιφερειάρχη να προχωρήσει άμεσα σε σύσκεψη με τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε.Αργολίδας ώστε προχωρήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των παραπάνω έργων βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων .

Το θέμα των γηπέδων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει το Αργολικό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια. Η κατασκευή των νέων γηπέδων θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του Αργολικού ποδοσφαίρου. Ως άνθρωποι του αθλητισμού είχαμε έγκαιρα δει την ανάγκη και κινηθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης και δημιουργίας αθλητικών υποδομών.

Επειδή ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των σχετικών εμπλεκόμενων προσώπων με το μείζον αντικείμενο του αθλητισμού και της αθλητικής παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό θα με βρείτε δίπλα σας σε ότι χρειαστεί, όντας γνώστης του αντικειμένου και έχοντας επιμεληθεί στο παρελθόν το σύνολο των αθλητικών έργων στη πενταετή θητεία μου ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας,Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και ως Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Αργολίδας.

Ευελπιστώντας ότι αυτές οι συνεργασίες αποδίδουν γόνιμους καρπούς προς όφελος του αθλητισμού, της κοινωνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παραμένω στη διάθεσή σας με πνεύμα συνεργασίας.

 

Βασίλης Γ. Σιδέρης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.Αργολίδας

Πρόεδρος Ε.Π.Σ.Αργολίδας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

240 μαθητές του Δήμου Άργους-Μυκηνών ενημερώθηκαν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού

Άργος: 240 μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/4 η εκπαιδευτική δράση που διοργάνωσε η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου...

Τα 11 θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων

Τα 11 θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων Την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 5μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας θα συνεδριασει το Δημοτικό...

Θλίψη στο Ναύπλιο για τον Τάσο Μπουραζάνη

Θλίψη στο Ναύπλιο για τον Τάσο Μπουραζάνη Θλίψη επικρατεί στο Ναύπλιο για τον Αναστάσιο Μπουραζάνη ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 22 Απριλίου,...

240 μαθητές του Δήμου Άργους-Μυκηνών ενημερώθηκαν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού

Άργος: 240 μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/4 η εκπαιδευτική δράση που διοργάνωσε η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου...

Τα 11 θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων

Τα 11 θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων Την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 5μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας θα συνεδριασει το Δημοτικό...

Θλίψη στο Ναύπλιο για τον Τάσο Μπουραζάνη

Θλίψη στο Ναύπλιο για τον Τάσο Μπουραζάνη Θλίψη επικρατεί στο Ναύπλιο για τον Αναστάσιο Μπουραζάνη ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 22 Απριλίου,...

Παν. Παπαϊωάννου: Πλήρης δικαίωση για την παράταξή μας…

Παν. Παπαϊωάννου: Πλήρης δικαίωση για την παράταξή μας... Ανακοίνωση του Παναγιώτη Παπαϊωάννου, δημοτικού συμβούλου Άργους-Μυκηνών, επικεφαλής της παράταξης "Συμφωνία Δημιουργίας" Πλήρη δικαίωση για την παράταξή μας...

Παν. Παπαϊωάννου: Πλήρης δικαίωση για την παράταξή μας…

Παν. Παπαϊωάννου: Πλήρης δικαίωση για την παράταξή μας... Ανακοίνωση του Παναγιώτη Παπαϊωάννου, δημοτικού συμβούλου Άργους-Μυκηνών, επικεφαλής της παράταξης "Συμφωνία Δημιουργίας" Πλήρη δικαίωση για την παράταξή μας...

Τοιχογραφία του Άγγελου Τερζάκη στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

Τοιχογραφία του Άγγελου Τερζάκη στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου Η προσωπογραφία του σπουδαίου Ναυπλιώτη πεζογράγου Άγγελου Τερζάκη κοσμεί από τη Δευτέρα 22/4 τον τοίχο του 2ου...

Αναβαθμίστηκε το Ειρηνοδικείο Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο

Αναβαθμίστηκε το Ειρηνοδικείο Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο Ανακοίνωση του Δήμου Ερμιονίδας Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε γνώση του νομοσχεδίου για την “Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ενημερωτικό σεμινάριο για λογιστές-φοροτεχνικούς στο Επιμελητήριο Αργολίδας

Την Παρασκευή 26 Απρίλιου, στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητήριου...

240 μαθητές του Δήμου Άργους-Μυκηνών ενημερώθηκαν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού

Άργος: 240 μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού Με επιτυχία...

Ανθρωπιστική εθελοντική δράση στο 3ο Λύκειο Άργους

Ανθρωπιστική εθελοντική δράση στο 3ο Λύκειο Άργους Με επιτυχία ολοκληρώθηκε...

Ο Α. Πουλάς για το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς...

Το ρεσιτάλ κιθάρας στον ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος

Το ρεσιτάλ κιθάρας στον ναό του Αγίου Πέτρου στο...

Μαγευτικές μελωδίες από μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου

Μαγευτικές μελωδίες από μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου Μία εξαιρετική...