Σιδέρης προς Νίκα: Είναι σημαντικό να αναλάβετε ο ίδιος τα αθλητικά έργα της Αργολίδας που λιμνάζουν…

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας και περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, ζητά από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα να αναλάβει ο ίδιος τα αθλητικά έργα της Αργολίδας τα οποία λιμνάζουν…

Ο Β. Σιδέρης αναφέρει: 

Η χθεσινή διαπίστωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση των αθλητικών έργων στην Π.Ε.Αργολίδας κατά την επίσκεψη του στην περιοχή μας, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Με την εμφάνιση της κρίσης λόγω του Κορωνοιού παρουσιάζεται μια νέα κατάσταση σχετικά με την διαχείριση των πόρων που προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έτσι έργα τα οποία λιμνάζουν αρκετό καιρό πρέπει άμεσα να προχωρήσουν για να αποφύγουμε τον κίνδυνο να απενταχθούν και να αποδοθούν σε άλλες Περιφέρειες με μεγαλύτερη απορροφητικότητα.

Στην Αργολίδα είναι αλήθεια ότι κατά την προηγούμενη περίοδο, με συστηματική δουλειά και επίμονη προσπάθεια καταφέραμε να εντάξουμε και να ξεκινήσουμε το μεγαλύτερο αθλητικό πρόγραμμα που τρέχει στη χώρα αυτή τη στιγμή (κάτι που αναγνώρισε πρόσφατα και ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας). Αξιοποιώντας δε και τα χρήματα που προέκυπταν από τις εκπτώσεις και επαναδημοπρατούνταν, εξασφαλίσθηκαν απορροφητικότητες που φθάνουν σε πολλούς κωδικούς ακόμα και το διπλάσιο του αρχικού προϋπολογισμού.

Δυστυχώς όμως οι εμμονές, οι ιδεοληψίες και οι προκαταλήψεις συγκεκριμένων Περιφερειακών Συμβούλων για πράγματα άσχετα με την λειτουργία της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, έχουν «παγώσει» μόνο δύο ιδιαίτερους σημαντικούς κωδικούς έργων του ΠΔΕ, αυτόν που αφορά την:

Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων της Π.Ε.Αργολίδας

Α. Κατασκευή Ενωσιακού γηπέδου ποδοσφαίρου με βοηθητικούς και υποστηρικτικούς χώρους προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ με «κωδικό 2017ΕΠ02600009» μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έγινε η αγορά του οικοπέδου (υπενθυμίζω ότι η αγορά του οικοπέδου 23 στρεμμάτων έχει ολοκληρωθεί από το Φεβρουάριο του 2019 στην περιοχή της Νέας Τίρυνθας). Ακόμη περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια τη μελέτη κατασκευής του γηπέδου.

Β. Βελτίωση & Συντήρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων με κωδικό «2017ΕΠ52600004 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΡΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3.080.000 €».

 Με τα παρακάτω υποέργα:

1. Βελτίωση αγωνιστικής επιφάνειας των γηπέδων Τολού, Αγίου Δημητρίου(Μετόχι), Ανυφίου και Φιχτίων με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού 1.040.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στα γήπεδα Τολού και Ανυφίου.Στα γήπεδα των Φιχτίων και Αγίου Δημητρίου (δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες τοποθέτησης του τεχνητού χλοοτάπητα). Η σύμβαση ολοκλήρωσης του παραπάνω έργου έληξε τον Ιανουάριο του 2021(ήταν οκτώ μήνες).Ζήτησε και πήρε ο εργολάβος του έργου από την Οικονομική Επιτροπή τρίμηνη παράταση η οποία έληξε.

2. Βελτίωση αγωνιστικής επιφάνειας των γηπέδων Μυκηνών και Μαλανδρενίου με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος και είναι έτοιμα για δημοπράτηση από Αύγουστο –Σεπτέμβριο 2019. Ήταν να δημοπρατηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2019.Περιμένουμε εκ νέου δημοπράτηση του έργου.

3. Προμήθεια και αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα των γηπέδων Ερμιόνης και Πορτοχελίου συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ ( Έχει ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από τον Αύγουστο του 2019) μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθώς προμήθεια και αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα του γηπέδου 5χ5 στην Παλαιά Επίδαυρο συνολικού προϋπολογισμού 35.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Βρίσκονται από το 2019 στην επιτροπή προμηθειών προς δημοπράτηση.

4. Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για τα γήπεδα Πορτοχελίου, Ηλιοκάστρου και Νέας Επιδαύρου συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή.

5. Βελτίωση αγωνιστικής επιφάνειας των γηπέδων Νέου Ηραίου(Χώνικας) και του γηπέδου 5χ5 στα Μπόρσας με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού 265.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Άργους- Μυκηνών. Αναμένουμε τη δημοπράτηση του έργου.

6. Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για το γήπεδο Λιμνών συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Άργους- Μυκηνών. Αναμένουμε τον ανάδοχο του έργου.

7. Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για το γήπεδο καλαθοσφαίρισης της Νέας Κίου συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ,από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Άργους- Μυκηνών.

8. Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για το γήπεδο Κοιλάδας συνολικού προϋπολογισμού 40.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Ερμιονίδας. Αναμένουμε τη δημοπράτηση του έργου από το 2019.

9. Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για τα γήπεδα των Διδύμων και των Φιχτίων συνολικού προϋπολογισμού 69.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπολείπεται η έγκριση του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης καθώς και από το Δήμους Ερμιονίδας και Άργους-Μυκηνών. Αναμένουμε τη δημοπράτηση του έργου από το 2019.

10. Ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου της Αγίας Τριάδας συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Ναυπλιέων.Πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου και να δημοπρατηθεί.

11. Συντήρηση και αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου της Αγίας Τριάδας συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Ναυπλιέων. Δημοπρατήθηκε και προέκυψε ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου.

Καλώ λοιπόν τον κ. Περιφερειάρχη να προχωρήσει άμεσα σε σύσκεψη με τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε.Αργολίδας ώστε προχωρήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των παραπάνω έργων βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων .

Το θέμα των γηπέδων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει το Αργολικό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια. Η κατασκευή των νέων γηπέδων θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του Αργολικού ποδοσφαίρου. Ως άνθρωποι του αθλητισμού είχαμε έγκαιρα δει την ανάγκη και κινηθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης και δημιουργίας αθλητικών υποδομών.

Επειδή ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των σχετικών εμπλεκόμενων προσώπων με το μείζον αντικείμενο του αθλητισμού και της αθλητικής παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό θα με βρείτε δίπλα σας σε ότι χρειαστεί, όντας γνώστης του αντικειμένου και έχοντας επιμεληθεί στο παρελθόν το σύνολο των αθλητικών έργων στη πενταετή θητεία μου ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας,Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και ως Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Αργολίδας.

Ευελπιστώντας ότι αυτές οι συνεργασίες αποδίδουν γόνιμους καρπούς προς όφελος του αθλητισμού, της κοινωνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παραμένω στη διάθεσή σας με πνεύμα συνεργασίας.

 

Βασίλης Γ. Σιδέρης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.Αργολίδας

Πρόεδρος Ε.Π.Σ.Αργολίδας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

1875: Τα πρώτα 500 στρέμματα με χασίς στην Αργολίδα • O ξένος επενδυτής και οι ξένοι εργάτες

του Γιώργου Νικολόπουλου Μέχρι τη δεκαετία του 1870, το χασίς στη μικρή έως τότε γεωγραφικά Ελλάδα ήταν άγνωστο, ανύπαρκτο και φυσικά απόλυτα νόμιμο για παραγωγή...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Άργος. Αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο φιλόλογος Στέλιος Μαρινάκος, με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της...

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

  Την τραγωδία του Ευριπίδη "Ηλέκτρα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα, παρακολούθησε  το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο...

Κορονοϊός (1-7 Αυγούστου): Τα κρούσματα στην Αργολίδα και τη χώρα – 45 θάνατοι την ημέρα

Με βάση τα συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι νεκροί μέσα στην εβδομάδα 1-7 Αυγούστου ήταν 314 (κατά μέσο όρο περίπου 45...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ρεμπέτικη βραδιά στη Δαλαμανάρα με Πέτρο Μπουσουλόπουλο και Κατερίνα Σκουλή

Η ΚΕΔΑΜ και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δαλαμανάρας συνδιοργανώνουν...

Γ. Γαβρήλος: Μόνη διέξοδος η παραίτηση της Κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών

Σχόλιο του Γιώργου Γαβρήλου, δικηγόρου-εργατολόγου Μια δυστοπική περίοδο για τη...

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων στο Άργος από τον Στέλιο Μαρινάκο

Νέο φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του στο...

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Διοίκηση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός» από το ΠΑ.ΠΕΛ.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Διοίκηση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός»...

Ρεμπέτικα “άνθη” κάτω απ’ το Φουγάρο του “Ανθού”

Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, Κυριακή 14 Αυγούστου, στις 9.30μμ,...

Μουσική εκδήλωση με τη Νικόλ Σαραβάκου στο θεατράκι της Ακροναυπλίας

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ συνδιοργανώνουν με την...

Προτείνουμε...