Με 150.000.000€ θα πληρώσουμε εμείς την κατασκευή των υποδομών της ΤΕΡΝΑ (σχόλιο του Δ. Δρούγκα)

Σχόλιο του Δημοσθένη Δρούγκα,
περιφερειακού συμβούλου Π.Ε. Αργολίδας
με την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου

 Με 150.000.000 ευρώ θα πληρώσουμε εμείς πλέον, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), την κατασκευή των υποδομών της ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Αυτό που φωνάζαμε, μετά την άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χρηματοδοτήσει τον εκτρωματικό σχεδιασμό Τατουλη-ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον γεγονός.

Νικας – ΝΔ οχι μόνο δεν έκαναν πίσω, μετά την κόκκινη κάρτα των Ευρωπαίων, αλλά αντιθέτως ετοιμάζονται να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη, τη δική μας, όχι τη δική τους, για να χρηματοδοτήσουν την εγγυημένη κερδοφορία του ιδιώτη εν προκειμένου της ΤΕΡΝΑ πουχει αντιπρόεδρο τον πεθερό του Γεραπετρίτη.

Εμείς απ’ ότι φαίνεται Ευρωπαίοι γινόμαστε μόνο άμα είναι να υπογράψουμε κάνα μνημόνιο, που θα φτωχύνει τον λαό, άμα οι Ευρωπαϊκές εντολές έρχονται σε κόντρα με τα συμφέροντα της ντόπιας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, τότε γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια και την Ευρώπη και τους θεσμούς και γινόμαστε τριτοκοσμικη χώρα.

Και το σκάνδαλο έχει και συνέχεια η οποία είναι πραγματικός τραγέλαφος:

Η Περιφέρεια προχωρά στη σύναψη σύμβασης ύψους 150.000+ΦΠΑ, χωρίς διαγωνισμό, με σύμβουλο, για τη δημιουργία φακέλου ένταξης του έργου σε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ’21-’27.

Παρ’ ότι στην ίδια την εισήγησή της η περιφερειακή αρχή, θεωρεί εξαιρετικά δύσκολη τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ του έργου, αφού το ΕΣΠΑ ’21-’27 δεν χρηματοδοτεί τέτοιου είδους έργα.

Δίνουμε δηλαδή 185.000 ευρώ για να φτιάξουμε φάκελο χρηματοδότησης, ενός έργου που δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί παρά μόνο από εμάς.

Ό,τι αρπάξουμε και όποιον δικό μας βολέψουμε τώρα που γυρίζει.